Klik op de kaft om terug te gaan

vorige detailbespreking ... The Tragedy of Errors and Others (1999) volgende detail bespreking ...

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van het uitbrengen van de eerste Ellery Queen, is de uitgeverij Crippen & Landru trots het eerste volledig nieuwe Ellery Queen boek in dertig jaar te mogen voorstellen.  The Tragedy of Errors is de uitvoerige en gedetailleerde verhaallijn voor het laatste, nooit verschenen EQ boek, met alle kenmerken typisch voor de grootste Queen verhalen - de stervensboodschap, de opeenvolging van valse oplossingen alvorens de verbazingwekkende waarheid aan het licht komt, en de vastgehouden fair play ten aanzien van de lezer.  Het thema is er één die Queen jarenlang heeft ontwikkeld: de manipulatie van de gebeurtenissen in een wereld die gek draait door iemand die zich de krachten van de goden aanmeet.

The Tragedy of Errors - kaft paperback/stofkaft voor gelimiteerde linnen uitgave, Crippen & Landru, 1999 (kaft ontwerp Deborah Miller)The Tragedy of Errors - harde kaft voor de gelimiteerde uitgave (linnen), Crippen & Landru, 1999. Links: omslag paperback/dustcover voor linnen editie, Crippen & Landru, 1999 (omslagontwerp Deborah Miller). De gelimiteerde editie telde 250 genummerde exemplaren in linnen met een apart gedrukt pamflet met het originele manuscript- en typoscriptpagina's, in verkleind formaat van The Tragedy of Errors. *
Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van het uitbrengen van The Roman Hat Mystery werd in 1999, eindelijk de verhaallijn van The Tragedy of Errors uitgebracht. Toen Manfred Lee april, 1971 overleed "...kondigde Fred Dannay aan dat hij verder zou doorgaan met Ellery Queen en vertelde me dat de verhaallijn voor Ellery's volgende zaak reeds was uitgewerkt voor Lee's dood. Maar door zijn eigen gezondheid, zijn full time uitgevers' en anthologische taken en door de dood van zijn vrouw in de zomer van 1972, zat er een lange pauze tussen de boeken. Hoe lang nog zal de tijd uitwijzen." (Royal Bloodline Francis Nevins, Jr.)
Nooit eerder uitgegeven het volledige laatste plot van de hand van Frederic Dannay en een Queen mysterie dat nog moest geschreven worden door zijn neef, Manfred B. Lee, de andere helft van het "Queen" partnerschap. Lee's dood weerhield het boek van afwerking. In dit prachtige 222-pagina omvattende boek, waarvan 250 genummerde uitgaven ingenaaid werden, bevat ook kritische reflecties op Queen's werk door tal van andere detectiveschrijvers. Een afzonderlijk pamflet werd toegevoegd van geselecteerde faxpagina's van Dannay's eerste klad van Tragedy of Errors, dat zwaar werd bewerkt door de auteur, hierbij het creatieve proces van "EQ aan het werk" onderlijnend.
Dit werk bevat diverse herinneringen en analyses van Queens werk gemaakt door andere detectiveauteurs, familie, vrienden en zelfs critici. Voor het eerst werd een zelfs een deel voorzien voor een stuk rond de stripverhalen. Ze bevat tevens zes eerder nooit gebundelde verhalen.
  • "Terror Town" (uit Argosy, 8/56; aka "The Motive" in EQMM)
  • "Uncle from Australia" (uit Diner's Club, 6/65 en EQMM 11/67)
  • "Wedding Anniversary" (uit EQMM, 9/67 en 10/99)
  • "The Three Students" (uit Playboy, March 1971)
  • "The Odd Man" (uit Playboy, June 1971)
  • "The Honest Swindler" (uit The Saturday Evening Post, Summer 1971)
  • "The Reindeer Clue"  (uit National Enquirer,  23 december 1975)

Nota: Vóór publicatie vermeldde de C&L site een ondertitel voor het boek: The Lost Stories of Ellery Queen

Er zijn drie verhalen rond wat Ellery Queen omschreef als "The Puzzle Club".
Er zijn in totaal vijf Puzzle Club verhalen bekend. De drie verzameld in Tragedy of Errors werden eerst gepubliceerd in 1971, “The Three Students” en “The Odd Man” in Playboy en “The Honest Swindler” in The Saturday Evening Post. (De andere twee zijn ouder en zijn eerst uitgebracht in 1965 — “The Little Spy” in Cavalier en “The President Regrets” in Diners’ Club Magazine — en herdrukt in 1968 in Q.E.D.: Queen’s Experiments in Detection.)
Van "Terror Town" werd een aflevering gemaakt van The Alfred Hitchcock Hour genaamd: "Terror at Northfield" (1963). "Wedding Anniversary" verscheen ook in de speciale EQMM naar aanleiding van de 70ste verjaardag van het uitbrengen van The Roman Hat Mystery.
The Tragedy of Errors, and others - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, januari 2016Terror Town - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, januari 2016Uncle from Australia - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, januari 2016The Wedding Anniversary - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, maarti 2016
The Three Students - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, februarii 2016The Odd Man - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, februari 2016The Honest Swindler - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, febuarii 2016
The Reindeer Clue - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, maart 2016
 

The Tragedy of Errors - kaft Japanese uitgave

The Tragedy of Errors
Japanse: 
 


Click if you think you can help out...!

Andere artikels over dit boek

(1) Reading Ellery Queen - Tragedy of Errors Jon Mathewson
(2) Reading Ellery Queen - Uncle form Australia Jon Mathewson
(3) Reading Ellery Queen - Wedding Anniversary Jon Mathewson
(4) Reading Ellery Queen - The Honest Swindler Jon Mathewson
(5) Reading Ellery Queen - The Odd Man Jon Mathewson
(6) Reading Ellery Queen - The Three Students Jon Mathewson
(7) Reading Ellery Queen - Terror Town Jon Mathewson
 
* Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.