Klik op de kaft om terug te gaan

The Tragedy of Errors:
      the Lost Stories of Ellery Queen (1999)

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van het uitbrengen van de eerste Ellery Queen, is de uitgeverij Crippen & Landru trots het eerste volledig nieuwe Ellery Queen boek in dertig jaar te mogen voorstellen.  "The Tragedy of Errors" is de uitvoerige en gedetaileerde verhaallijn voor het laatste, nooit verschenen EQ boek, met alle kenmerken typisch voor de grootste Queen verhalen - de stervensboodschap, de opéénvolging van valse oplossingen alvorens de verbazingwekkende waarheid aan het licht komt, en de vastgehouden fairplay ten aanzien van de lezer.  Het thema is er één die Queen jarenlang heeft ontwikkeld: de manupilatie van de gebeurtenissen in een wereld die gekdraait door iemand die zich de krachten van de goden aanmeet.

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van het uitbrengen van The Roman Hat Mystery werd in 1999,  eindelijk de verhaallijn van The Tragedy of Errors uitgebracht. Toen Manfred Lee april, 1971 overleed "...kondigde Fred Dannay aan dat hij verder zou doorgaan met Ellery Queen en vertelde me dat de verhaallijn voor Ellery's volgende zaak reeds was uitgewerkt voor Lee's dood. Maar door zijn eigen gezondheid, zijn full time editoriale en anthologische taken en door de dood van zijn vrouw in de zomer van 1972, zat er een lange pauze tussen de boeken. Hoe lang nog zal de tijd uitwijzen." (Royal Bloodline Francis Nevins, Jr.)

Nooit eerder uitgegeven het volledige laatste plot van de hand van Frederic Dannay en een Queen mysterie dat nog moest geschreven worden door zijn neef, Manfred B. Lee, de andere helft van het "Queen" partnerschap. Lee's dood weerhield het boek van afwerking. In dit prachtige 222-pagina omvattende boek, waarvan 250 genummerde uitgaves ingenaaid werden, bevat ook critische refelcties op Queen's werk door tal van andere detective-schrijvers. Een afzonderlijk pamflet werd toegevoegd van geselecteerde faxpagina's van Dannay's eerste klad van "Tragedy of Errors," dat zwaar werd bewerkt door de auteur, hierbij het creatieve proces van 'EQ aan het werk' onderlijnend.

Dit werk bevat diverse herinneringen en analyses van Queens werk gemaakt door andere detective-auteurs, familie, vrienden en zelfs critici. Voor het eerst werd een zelfs een deel voorzien voor een stuk rond de stripverhalen. Ze bevat tevens zes eerder nooit gebundelde verhalen.

  • Terror Town (uit Argosy, 8/56; aka "The Motive" in EQMM)
  • Uncle from Australia (uit Diner's Club, 6/65 en EQMM 11/67)
  • Wedding Anniversary (uit EQMM, 9/67 en 10/99)
  • The Three Students (uit Playboy, March 1971)
  • The Odd Man (uit Playboy, June 1971)
  • The Honest Swindler (uit The Saturday Evening Post, Summer 1971)
  • The Reindeer Clue  (uit National Enquirer,  23 december 1975)

Van "Terror Town" werd een aflevering gemaakt van the Alfred Hitchcock Hour genaamd: "Terror at Northfield" (1963).Wedding Anniversary verscheen ook in de speciale EQMM naar aanleiding van de 70ste verjaardag van het uitbrengen van the Roman Hat Mystery.

The Tragedy of Errors, and others - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, januari 2016Terror Town - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, januari 2016Uncle from Australia - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, januari 2016The Wedding Anniversary - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, maarti 2016
The Three Students - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, februarii 2016The Odd Man - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, februari 2016The Honest Swindler - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, febuarii 2016
The Reindeer Clue - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Traber Burns, maart 2016
 

The Tragedy of Errors - kaft Japanese uitgave

The Tragedy of Errors
Japanse: 
 

 
Andere artikels over dit boek
(1) Reading Ellery Queen - Tragedy of Errors Jon Mathewson
(2) Reading Ellery Queen - Uncle form Australia Jon Mathewson
(3) Reading Ellery Queen - Wedding Anniversary Jon Mathewson
(4) Reading Ellery Queen - The Honest Swindler Jon Mathewson
(5) Reading Ellery Queen - The Odd Man Jon Mathewson
(6) Reading Ellery Queen - The Three Students Jon Mathewson
(7) Reading Ellery Queen - Terror Town Jon Mathewson

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXVIII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.