Klik op de kaft om terug te gaan

vorige detailbespreking ... The Scrolls of Lysis   (1962) volgende detail bespreking ...

Myrrha bleef stil op een toevallige obsceniteit na waarvan de arme Limon het slachtoffer was en dat terwijl we naar hun appartement strompelden en ons in hun slaapkamer alle last lieten ontvallen in de ruime canapé. Zij was ook stil terwijl ze zich naar mij toedraaide, tot ze naar boven reikte om de pin los te trekken die haar gewaad en onderkleren vasthield. Ze vielen in een hoopje aan haar voeten.

"Het nam tijd in beslag zoals bevredigende wraak steeds nodig heeft en hij overwon hindernissen die op zijn weg werden geplaatst die zelfs minder slimme of moet ik zeggen minder scrupuleuze mannen zouden hebben verslaan.
Vergeef me dat ik was hoogmoedig klink. De goden weten dat mij in mijn leven weinig is gegeven om trots op te zijn. Dus als me één beetje hoogmoed mag worden vergeven dan is het wel over de manier waarop ik het oppermachtige Boeotarch van Thebes, Epaminondas vernietigde.
Vandaar, wist ik, dat ik vele malen meer verdacht zou lijken dan voorheen. Als ik met een tweede stukje bedriegerij zou afkomen dan zou niets me kunnen redden van een snelle en dodelijke straf. En toch was bedrog met de rollen van Lysis mijn enige mogelijkheid om mijn wraak te krijgen
Het zou geduld vragen en ik zal me in deze deugd moeten trainen, nooit één van mijn sterke punten, om te kunnen slagen - wat was er anders om voor te leven?"
 

Geschreven door Don Tracy. Wordt verondersteld één van de eerste historische verhalen over het oude Thebe te zijn.

Gesitueerd in het oude Griekenland van circa 394 voor Christus waar Thamus, een slimmer tiener met een misvormde voet leeft op het eiland Gyarus. Zijn oude leraar Lysis is een verbannen wijze die enkele ernstige voorspellingen op rollen noteerde die enkel door Thamus kunnen worden gelezen en begrepen. Wanneer de Spartanen het eiland binnenvallen blijkt hun leider Recto, Thamus' vader te zijn. Een feit voor hen beide niet gekend. In een vlaag van woed doodt Recto zowel Thamus' moeder en leraar Lysis. De stervende Lysis maakt nog één voorspelling and vraagt Thamus op de echte leider van Griekenland, Epaminondas op te zoeken en hem de inhoud van de rollen uit te leggen daar ze belangrijk informatie bevatten over de toekomst van de Griekse wereld. En zo, in het grootste geheim, vertrekt Thamus met Limon, een grote harige spierbonk, en Myrrha, een vrouw waarmee hij aanvankelijk zeer was ingenomen maar nu eerder onaardig vindt, op stap om de leider te vinden ...
 

The Scrolls of Lysis - Stofkaft Trident Press, New York, 1962The Scrolls of Lysis - Kaft Trident Press, New York, 1962The Scrolls of Lysis - Kaft Pocket editionThe Scrolls of Lysis - Uitgave Alvin Redman, 1964


The Scrolls of Lysis Vertalingen
:
 
Tot op heden geen gekend  

Click if you think you can help out...!


Andere artikels over dit boek

(1) Vintage Paperback of the Week: Barnaby Ross,
     THE SCROLLS OF LYSIS (1962) True Pulp Fiction - Samuel Wilson
 
* Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXXI  Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.