Klik op de kaft om terug te gaan

vorige detailbespreking ... Quintin Chivas  (september 1961) volgende detail bespreking ...

Reeds aan elf jaar was hij de leider van een kinderbende in het bruisende 15de eeuwse Napels. Hard, meedogenloos en sluw met een engelgezicht en de moraal van een straatloper. Vroegwijs en op geen enkele manier door scrupules weerhouden, had hij reeds vroeg zijn doelen uitgezet - deze waren niets meer maar ook niets minder dan deze van een edelman: rijkdom, een vrouw die hem in hogere kringen bracht en de vrije tijd om van de kunst te genieten. Hoe hij deze verwierf kon hem niets schelen. Er waren in zijn ogen maar twee soorten mensen - deze aan de top die hem hoger konden helpen en deze aan de grond die als handige stapstenen konden worden gebruikt. Beide soorten begreep hij perfect. Maar geen van beiden kon hem begrijpen - tot het te laat was!"

Daar stond ik dan, handen en voeten gebonden, bebloed en op weg naar de gevangenis...

De weg krioelde nu van de mensen die genoten van het gratis vermaak. Voor hen was het carnavalsdag en ze maakten er het beste van, schreeuwden en hoonden ons alsof we apen aan een paal waren. Genoveffa lag met haar gezicht naar beneden op de ezel met haar achterste omhoog. Zij zag er heel anders uit dan het mooie Florentijnse meisje met de grijze ogen, met wier rijke familie ik dacht verenigd te zijn.
Toen zag ik Poultice Petrulla tussen de menigte. "Petrulla, jij heks, jij obscene heks!" schreeuwde ik, "Je hebt me verkocht! Vervloekt ben je, je hebt me verkocht! Jij smerige zeug! Wormstekige zak van onfatsoen! Moge je botten rotten voor je sterft!"

 
Geschreven door Don Tracy is dit een historisch gesitueerd verhaal in het Napels van de 15de eeuw. Het schets hoe een elfjarige jongen afkomstig uit de sloppenwijken rijkdom en luxe verwierf.

Ik zou bijna zeggen dat zoals gebruikelijk in dit soort boeken de deus ex machina op het eind van het verhaal wel zeer gelegen komt uit de lucht vallen.
 
Quintin Chivas - stofkaft Simon & Schuster/Trident Press edition, September 1961Quintin Chivas - kaft pocketboek uitgave, Pocket Book N° 6141, August 1962 (1st)
 
The East Hampton Star, East Hampton, N.Y. - What's New in N.Y. door Dorothy Quick, 28 december 1961

"Op het gebied van de fictie is Quintin Chivas, een Trident Press boek van Simon and Schuster, dat enkele maanden geleden is verschenen, een roman uit de 15e eeuw, van Barnaby Ross. Het is een realistisch geschreven en zeer onderhoudende roman over het leven van Quintin Chivas.
Het verhaal begint als Quintin, nog geen 12 jaar oud, een straatjongen is, leider van een jongensbende in de sloppenwijken van Napels. Door de jaren heen gaan we met hem mee als hij uiteindelijk fortuin en positie verwerft."
 


Quintin Chivas Vertalingen
:
Tot op heden geen gekend  

Click if you think you can help out...!
 
* Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.