Queen's Bureau of Investigation: the Casebook

NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1961-1969 PAPERBACK ORIGINALS

Pocket Books gebruikte ook een andere Dannay-Lee naam, Barnaby Ross, gedurende de jaren dat de eerste 15 paperback original
titels uitkwamen. Rond 1961 begonnen ze hun werk uit te besteden. Niet alleen werd hun werk voor de
Ellery Queen Junior serie weer heruitbesteed, maar ze begonnen ook met het uitgeven van "paperback originals". Onder de naam Ellery Queen waren deze ghostwriters detectives, maar de Barnaby Ross bijnaam stond voor pseudo-historische verhalen die zich telkens in een ander historisch tijdperk afspeelden. Ze hadden niets te maken met de Drury Lane romans van 1932-33. Don Tracy, die vaak dergelijke 'pulp' onder zijn eigen naam publiceerde, schreef zes historische romans in paperback. Ze zijn allemaal moeilijker te vinden en van dezelfde kwaliteit als de niet-Queen romans.
 

Quintin Chivas  (september 1961)

Quintin Chivas - Q.B.I.Elf jaar leider van een kinderbende in het bruisende 15de eeuwse Napels. Hard, meedogenloos en sluw had hij reeds vroeg zijn doelen uitgezet: rijkdom, een vrouw en de vrije tijd om van de kunst te genieten. Er waren in zijn ogen maar 2 soorten mensen--deze aan de top die hem hoger konden helpen en deze aan de grond die als handige stapstenen konden worden gebruikt. Beide soorten begreep hij perfect. Maar geen van beiden kon hem begrijpen-- tot het te laat was!"

Historisch gesitueerd in het Napels van de 15de eeuw. Het verhaal van een elfjarige jongen afkomstig uit de sloppenwijken en hoe hij rijkdom en luxe verwierf.   (Klik op de kaft om meer te lezen)

 

The Scrolls of Lysis  (december 1962)

The Scrolls of Lysis - Q.B.I.Myrrha bleef stil op een toevallige obsceniteit na waarvan de arme Limon het slachtoffer was en dat terwijl we naar hun appartement strompelden en ons in hun slaapkamer alle last lieten ontvallen in de ruime canapé. Zij was ook stil terwijl ze zich naar mij toedraaide, tot ze naar boven reikte om de pin los te trekken die haar gewaad en onderkleren vasthield. Ze vielen in een hoopje aan haar voeten.

Gesitueerd in het oude Griekenland van circa 394 voor Christus waar Thamus, een slimmer tiener met een misvormde voet leeft op het eiland Gyarus. Zijn oude leraar Lysis is een verbannen wijze die enkele ernstige voorspellingen op rollen noteerde die enkel door ...   (Klik op de kaft om meer te lezen)

 

The Duke of Chaos  (april 1964)

The Duke of Chaos - kaft pocketboek uitgave, Pocket Book N° 6232 , april 1964.Wallenstein was een militair genie die dacht dat het lot gedurende het meeste van zijn loopbaan zich tegen hem had gekeerd. Overtuigd dat zijn toekomst door de sterren wordt bepaald, neemt hij een charlatan als persoonlijke astroloog in dienst, niet wetend dat deze wordt betaald door de ergste van zijn vijanden.
Hij zocht vrouwen op, of misschien was het wel andersom, op dezelfde manier als hij de overwinning in een gevecht nastreefde. Bovendien had hij de kneep te pakken om de verkeerde keuze te maken. Hij trouwde verscheidene malen met grote sommen geld die hij dan weer verloor en uiteindelijk stierf hij zonder een cent. Maar hij leefde op het scherp van de snee - op zoek naar militaire overwinningen en de geneugten des vlees. Het was lang niet zeker waar hij nu het meest bedreven in was. Hij was een 'lotssoldaat', één van de beste. Men noemde hem ' de Hertog van Chaos'.

 

Strange Kinship  (augustus 1965)

Strange Kinship - kaft pocketboek uitgave, Pocket Book N° 50493, augustus 1965 (1st)Een gewond soldaat uit de Amerikaanse burgeroorlog komt thuis van de oorlog en belandt in een situatie van geweld en gruwel. Ik stapte de ganse weg niettegenstaande het gewonde been. Voor sommigen mag de val van Vicksburg een van de vele in een lange serie oefeningen zijn geweest, voor mij was het eerder het eind van een hopeloze strijd die me voor altijd een afkeer had doen krijgen van de glories uit een zelfs galante oorlog.
Wat zou ik vinden wanneer ik thuiskwam in Great Bay, het land waarvan ik hield verwoest door een meedogenloze vijand... een stad bewoond door geesten? Ooit bezat ik een bloeiend bedrijf welke katoen verscheepte
, zouden de Union boten dei uit het water geschoten hebben? En wat met mijn beste klant, de arrogante Franeau, en zijn juweel van een jonge vrouw, Lavinia, die ik stilletjes aanbad maar me nauwelijks opmerkte? Zou ik haar nog terugvinden genesteld in Bocage de Chene, de mooiste plantage langs de gehele lengte van de rivier tot in New Orleans? Franeau zou vast en zeker een manier gevonden hebben om met de Yankees te collaboreren, om zo zijn aristocratische huid te redden en zijn vele, vele dollars. ... Maar had ik geweten had groteske horror voor me lag, ik zou met plezier teruggekeerd zijn naar de kaken van de hel!

 

The Cree From Minataree  (december 1965)

The Cree from the Minataree - kaft pocketboek uitgave, Pocket Book N° 50200,  (december, 1965)Vijf mannen diep in de wildernis. Achter hen, wat nog resteerde van de beschaving in Nieuw Frankrijk. Voor hen, alhoewel maar één onder hen hiervan op de hoogte was, verschool zich één van de meest bloeddorstige stammen uit het Grote Merengebied. Hun opdracht bestond in het verkennen en te kaart zetten van dit onbekende gebied -- slechts vier van hen zouden terugkeren. Wie lieten ze achter?
De leider van de expeditie
,een Fransman genaamd Daniel Greysolon, diegene die alle Indianen respectvol aanspraken als Duluth? De halfbloed, Arnaud Brulé, de beste verkenner in de Nieuwe Wereld, ondanks het feit dat zijn vader Frankrijk verried aan de Britten?
Jean Golieur, uit Parijs verdreven als een vijand van de Kroon, en meer thuis was in een boudoir aan het hof dan in de wildernis? De zwaarlijvige uit de sloppen van Parijs, Charles Pepon, moordenaar, beurzensnijder? Of misschien Duluth's jonge, verwende broer, Claude, een rokkenjager die alle wilden haatte, behalve die in wiens armen hij een tijdelijk onderkomen vond.

 

The Passionate Queen  (juni 1966)

The Passionate Queen - kaft Pocket Book uitgave, Pocket Book N° 50497, juni 1966The Passionate Queen: Margaret Of Anjou. Het verhaal van de verbeten strijd van een vastbesloten vrouw om de Engelse kroon te beschermen.
Midden in de slag ging de koningin
naar haar trouwe ridder, Jean Bouton van Chinon.
"Ik zweer je, Jean," zei ze, "alles was ik deed was eerst voor Henry en daarna voor mijn zoon."
"Dat weten we allemaal wel," sprak Jean, "zelfs jouw vijanden." "Is dat zo?" vroeg ze. "Ze noemen me Kapitein Marguerite en beweren dat ik mijn lichaam gebruik om mannen tot slaaf te maken zodat ze mijn verschrikkelijke bevelen zouden opvolgen."
Margaret naderde Jean's slaapplaats, terwijl haar hadden met de sluiting van haar kleed speelden.
"Ah, Jean," fluisterde ze, "help me om dit bloedvergieten en verraad te vergeten, al was het maar voor één nacht. Vergeet dat je een gewonde ridder bent en ik koningin. Hier en nu zijn we jong en opgewonden voor liefde en dus doen we dit en dit en dit ..."

Scott Meredith's deal met Pocket Books was ten einde, hij verplaatste de ghostwritten Queens naar twee andere uitgevers
terzelfder tijd. Popular Library sloot een contract af voor de uitgave van een nieuwe serie (1966-1968) met doorlopende personages en Dell nam de niet-seriegebonden titels over volgens de lijnen van de oorspronkelijke vijftien ... blijkbaar zonder veel succes, want de serie werd na drie titels opgeheven, waarvan de laatste Kiss and Kill (1969) het contract met Popular Library overlapte ...

De Fatale Aktentas (juli 1966)

De Fatale Aktentas - Q.B.I.

Wat moet je ermee doen als je net een nieuwe tas hebt gekocht, en die tas wordt gestolen? Gestolen? Geruild, tegen een tas waarin keurig nette bankbiljetten zitten, ter waarde van 100 000 dollar. Wat moet je in zo'n geval doen, als je ook nog diep in de schulden zit en je vrouw een gat in haar hand heeft? Neen, Jim Morgan gaf zijn vondst niet aan, maar toen er doden vielen en hij werd gekidnapt, koos hij eieren voor zijn (of liever: andermans) geld.

Gastschrijver van dienst Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

Moord en Scene (november 1966)

 Moord en Scene - Q.B.I.Casey slaat op de vlucht slaat om aan een al te opdringerige seksbom te ontkomen. In zijn schuilplaats wordt hij gewekt door gemaskerde lieden en gechanteerd. Zij blijken de vrouw van zijn producer te hebben gekidnapt en eisen een losprijs..., maar daarmee zijn ze niet voldaan. Wat is moeilijker, zich een seksbom van het lijf of zich een kogel uit het lijf te houden? Scenarioschrijver Casey ervaart het aan den lijve.

Gastschrijver Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

Kus me en sterf (1969)

Kus me en Sterf - Q.B.I.De eerste blik die de privé-detective Barney Burgess op het meisje Claire English sloeg, was voor hem voldoende om meer te willen zien. Niet dat er nog veel overbleef om nog te zien. Alleen haar gezicht was verborgen. De tweede keer dat Burgess Claire ontmoette, zag hij haar zelfs nog beter. De deur zwaaide open en daar stond ze. Dit keer kon hij haar gezicht zien. En nog wat...de stompe neus van de revolver in haar hand...

Geschreven door Charles W. Runyon. (Klik op de kaft om meer te lezen)


 

NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright © MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.