Queen's Bureau of Investigation: the Casebook

NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1966-1969   ELLERY QUEEN

Moord en Scene (1966)

Moord en Scene - Q.B.I.Casey slaat op de vlucht slaat om aan een al te opdringerige seksbom te ontkomen. In zijn schuilplaats wordt hij gewekt door gemaskerde lieden en gechanteerd. Zij blijken de vrouw van zijn producer te hebben gekidnapt en eisen een losprijs..., maar daarmee zijn ze niet voldaan. Wat is moeilijker, zich een seksbom van het lijf of zich een kogel uit het lijf te houden? Scenarioschrijver Casey ervaart het aan den lijve.

Gastschrijver Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

Uitgekookt Alibi (1966)

Uitgekookt alibi - Q.B.I.Politie Kapitein Bartholdi permitteert zich soms een onschuldige fantasie. Zijn gedachten, zo stelde hij zich voor, waren onverantwoordelijke kronkels die zich een weg uit zijn hoofd baanden en rondzwierven dat het niet mooi meer was. Een vrouw werd gekidnapt. De vrouw was dood. Hij wist wie de moordenaar was. Hij zou er zijn pensioen en zijn ziel op hebben verwed.

Geschreven in opdracht van door Fletcher Flora. (Klik op de kaft om meer te lezen)

De Fatale Aktentas (1966)

De Fatale Aktentas - Q.B.I.Wat moet je ermee doen als je net een nieuwe tas hebt gekocht, en die tas wordt gestolen? Gestolen? Geruild, tegen een tas waarin keurig nette bankbiljetten zitten, ter waarde van 100 000 dollar. Wat moet je in zo'n geval doen, als je ook nog diep in de schulden zit en je vrouw een gat in haar hand heeft? Neen, Jim Morgan gaf zijn vondst niet aan, maar toen er doden vielen en hij werd gekidnapt, koos hij eieren voor zijn (of liever: andermans) geld.

Gastschrijver van dienst Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

De Loslopende Gek (1966)

De Loslopende Gek - Q.B.I.Vijf mannen maken een trektocht door een van Amerika's fraaie natuurparken. Een van hen wordt door een schot uit een hinderlaag getroffen en valt dood neer. Is hij het slachtoffer geworden van de onbekende figuur door wie ze menen te worden achtervolgd? Is er sprake van een loslopende gek?

Lijst van verdachten in het begin. Geschreven door Jack Vance. (Klik op de kaft om meer te lezen)

The Woman in the Case (1967)
                   aka   Deadlier Than the Male

The Woman in the Case- Q.B.I.Dit een haren-ten-berge-rijzende collectie van verhalen waarin vrouwen worden vermoord... vermoord uit jaloezie... vermoord uit het pure genot iemand te doden. Moeders, dochters, vrouwen, vriendinnen, meisjes,...allen moordenaars! Lees onder andere over: de moeder die haar zoon's vrouw vermoord. Over de mooie  boerenmeid die van Bakelandt een Damiaan maakt. En wel een dozijn meer van deze afschrikwekkende verhalen.

Niet gekend in een Nederlandstalige vertaling. Alle verhalen werden eerder gepubliceerd in The American Weekly gedurende de jaren 1958 en 1959.  Lee's tweede echte misdaadboek dat onder de Queen naam verscheen en gebaseerd was op materiaal door diverse onderzoekers verzameld. (Klik op de kaft om meer te lezen)

Guess Who's coming to Kill You? (1968)
               aka Guess Who’s Going to Kill You ?

Guess who's coming to kill you - Q.B.I.FACE had een bekoorlijk aanbod voor de overloper, en het werkte. In een gevecht wordt een boodschapper afgemaakt en gedumpt in een steegje van Tokyo. Misschien kon agent Pete Brook Alex's droom verwezelijken. Wat hield Krylov nu werkelijk bezig in Amerika - de drank, de vrouwen en het feesten ...of had hij een terugkeer naar de stiel van moordenaar in petto?

Niet vertaald in het Nederlands teruggevonden. Geschreven in opdracht door Walt Sheldon. (Klik op de kaft om meer te lezen)

 

Uitgeteld (1969)

Uitgeteld - Q.B.I.Een driekoppige bende pleegt een overval. Geen tijd om de buit te tellen: de politie bewaakt de uitvalswegen. De politie - het zijn ook maar mensen. Zoals Mallone bijvoorbeeld. Zijn kind wordt door de bende gegijzeld. 'Opsporing en voorgeleiding', zeggen agent Mallone's eigen voorschriften. 'Mijn kind terug', zegt vader Mallone. Moet hij toegeven aan hun eisen? Wie of wat wordt hier uitgeteld - de buit, de wet, Mallone, de bende?

Een "hard" misdaadverhaal dat wel, zeker geen mysterie. Lee stond erop dat dit boek niet werd toevertrouwd aan een loonschrijver alhoewel sommigen dit toch zijn blijven denken. Dannay bevestigde trouwens zelf dat dit "onQueense" van hun hand kwam. Het werd in de V.S. naar aanleiding van hun 40 ste verjaardag uitgegeven met een harde kaft (voor een moeilijker marktaandeel). (Klik op de kaft om meer te lezen)

Kus me en sterf (1969)

Kus me en Sterf - Q.B.I.De eerste blik die de privé-detective Barney Burgess op het meisje Claire English sloeg, was voor hem voldoende om meer te willen zien. Niet dat er nog veel overbleef om nog te zien. Alleen haar gezicht was verborgen. De tweede keer dat Burgess Claire ontmoette, zag hij haar zelfs nog beter. De deur zwaaide open en daar stond ze. Dit keer kon hij haar gezicht zien. En nog wat...de stompe neus van de revolver in haar hand...

Geschreven door Charles W. Runyon. (Klik op de kaft om meer te lezen)
 

NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright © MCMXCIX-MMXI   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.