Klik op de kaft om terug te gaan

The Last Man Club (1941)

100 000 dollar uit te betalen aan de laatste overlevende van de eigenaardig Club van de Laatste Man. Nog verwonderlijk dat ze elkaar niet te lijf gingen...wat ze uiteindelijk ook deden. Ellery Queen en Nikki Porter in een uitdagende jacht op een schijnbare onverwoestbare doder stortend.

Niemand had echter een motief om Peter Jordan om te brengen - en toch stuurde de stervende miljonair Ellery een wanhopig signaal voor hulp... en Ellery en Nikki vonden hem dood! Zonder motief... zonder spoor... Voor één keer leek het alsof Ellery Queen de duimen moest leggen - tot hij een wel zeer belangrijk stuk kauwgom vond!

The Last Man Club - kaft Pyramid BooksNiet vertaald en dit keer terug met de basis uit een luisterspel van Ellery Queen. Ondanks zijn hoofdrol geen echte Queen.  Verscheen ook als één van de Better Little Books (Nr. 1406) in 1941. Door Pyramid books gepubliceerd samen met The Adventure of the Murdered Millionaire.

"Hij bracht Nikki naar huis"."Nikki aanbad haar held".
Boven links: "Hij bracht Nikki naar huis".
Boven rechts: "Nikki aanbad haar held".

 

Better Little BookEllery's adres wordt concreet omschreven als "212-A West 87th Street". Bij de 212-A verwijzing valt op te merken, naast de voor de hand liggende verwijzing naar een zeker Baker Street adres, maar het blijft wel de enige 212-A referentie in het ganse Queen canon.

Nikki's (levendig, blond en mooi) thuisadres kan dan  worden gevonden in West 94th Street.


Il Milionario Assassinato - Italiaanse kaft: meerdere verhalen waaronder "The Last Man Club"КЛУБ ОСТАВШИХСЯ - Kaft Russische uitgave, 2007 (bevat ook Uitgeteld & Een Spelletje Patience)The Last Man Club - kaft

The Adventure of the Last Man Club Vertalingen: 
Italiaans: L’avventura del Club dell’ultimo uomo
 
Russisch: КЛУБ ОСТАВШИХСЯ 

 
 

Click if you think you can help out...!

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXI   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.