Klik op de kaft om terug te gaan

vorige detailbespreking ... Mr. Misdaad (1942) volgende detail bespreking ...

Met 250 000 dollar - van iemand anders - op zak vermaakte Ellery zich kostelijk met het opkopen van de beroemde Garten boekenverzameling. Maar het bleef niet duren, nog voor het vallen van de avond werd John Mathews, verantwoordelijk Garten's ondergang, vermoord teruggevonden. Noch de boekenverzamelaar noch de vermoorde man's neef, Walter, verloofd met Garten's dochter,hadden ook maar iets dan op een alibi leek.

De politie was er zeker van het was moord - maar een betrouwbare getuige "zag" de gehate Wall Street miljonair zichzelf voor het hoofd schieten! Er waren tenminste een half dozijn verdachten met elke, natuurlijk, een waterdicht alibi - maar eerst moest Ellery Queen nog uitzoeken hoe de onmogelijke misdaad was begaan.
Ellery stormde doorheen de deur en boog zich over Nikki die op de vloer lag. "Wat is er gebeurd?" vroeg hij "Ben je gewond?"
"Ik weet het niet" kreunde ze."Ik dacht dat ik dood was" Ze ging rechtop zitten en wees naar de hoek van de kamer waar de chimpansee zat. "Dat wezen...kwam door het venster geklauterd met een revolver en...probeerde me te vermoorden!"

 
 The Perfect Crime - stofkaft Grosset & Dunlap, New York, 1942The Perfect Crime - harde kaft Grosset & Dunlap, New York, 1942The Perfect Crime - kaft pocketboek uitgave, Pyramid Books R-1814, juni 1968The Perfect Crime - kaft Paperback Literary Licensing, LLC (september, 2011)The Perfect Crime - kaft Paperback Literary Licensing, LLC (October 15, 2011)
 
Uitgave van "Movie Detective" uit januari 1940 met daarin de publicatie van het filmverhalen van Ellery Queen waaronder "The Perfect Crime".In Nederlands vertaalde non-Queen gebaseerd op de film Ellery Queen and the Perfect Crime  en waarin dus opnieuw de verhaallijn van Moord in Hollywood werd gerecycleerd. Nikki Porter deed een heroptreden.
De 1942 Grosset & Dunlap-editie heeft een kaart van de plaats delict in hoofdstuk 6 (p. 75), welke essentieel is als je wilt weten hoe de moord heeft plaatsgevonden, en zorgvuldige bestudering van de kaart zelf kan je het antwoord bezorgen. Een nogal humoristische terzijde zijn de gesprekken waarin de onderzoekers speculeren 1) heeft een chimpansee vingerafdrukken, en 2) zo ja, is het mogelijk om die af te nemen? (Rick Mills)
Nota: De kaart in de Pyramid uitgave can be found on p. 57
Boven rechts: Uitgave van Movie Detective uit januari 1940 met daarin de publicatie van het filmverhalen van Ellery Queen waaronder The Perfect Crime.*
 

Mr.Misdaad - Prisma-detective nr.161Flieg, Kugel, flieg - kaft Duitse editie, Ullstein Bucher, 1969Flieg, kugel, flieg - kaft Duitse uitgave, Ullstein Krimi, 1982Ellery Queen e il delitto perfetto - Kaft Italiaanse uitgave, Il  Giallo Mondadori N° 1079, 1969Ellery Queen e il delitto perfetto - kaft Italiaanse uitgave, I Classici Del Giallo Nr.499, maart 1986

The Perfect Crime Vertalingen: 
Nederlands/Vlaams: Mr.Misdaad 
Duits: Flieg, Kugel, flieg 
Italiaans: Ellery Queen e il delitto perfetto 
 

Click if you think you can help out...!
* Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.
 

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.