Klik op de kaft om terug te gaan

vorige detailbespreking ... How goes the Murder? (1967) volgende detail bespreking ...

De vlaggen wuifden; het volk riep; de reporters vlogen op de kandidaat af terwijl deze zich een weg baande naar het spreekplatform. En toen weerklonk het schot en de kandidaat greep naar de borst, schreeuwde en viel dood neer. Een mooie heksenketel voor Tim Corrigan, de misdaadbestrijder met de ooglap en het stalen zenuwstelsel. Onder de verdachten de kandidaat's welgevormde weduwe, zijn knappe lijfwacht en een adembenemend jong ding dat alle reden had om de kandidaat dood te willen. Al gauw was ook Corrigan kandidaat - voor moord.

 
How Goes The Murder - kaft pocketboek uitgave, Popular Library N° 60-2168, 1967 (60 cents version)How Goes The Murder - kaft pocketboek uitgave, Popular Library N° 445-014336-075, 1967 (75 cents version, with different logo)How Goes The Murder? - kaft audioboek Blackstone Audio, Inc., voorgelezen door Robert Fass, 1 maart 2015How Goes The Murder? - kaft MysteriousPress.com/Open Road, 22 september 2015
 
Record Searchlight, Redding, California - "What's new in mysteries?" door Art Gatts, 26 juni 1971

Ellery Queen vertelt een nieuw verhaal over de eenogige privédetective Tim Corrigan. Het gaat over een politieke campagne, een dode kandidaat, zijn voluptueuze weduwe en een knappe lijfwacht. Ik geef niet zoveel om Corrigan als om superspeurder Queen, maar hij is wel nog steeds leesbaar.
 
Geschreven met Richard Deming.

De derde opeenvolgende titel in de serie die handelt over de dood in een groot hotel in New York. Corrigan en zijn gespierde maat Baer zijn toevallig in het gebouw tijdens een politieke bijeenkomst wanneer de liberale kandidaat voor staatssenator wordt vermoord vlak na een confrontatie met een fascistische haatgroep. Onderzoek brengt al snel andere verdachten aan het licht, waaronder de conservatieve kandidaat voor dezelfde zetel, zijn seksbom van een vrouw en haar gespierde minnaar.

Nevins beschrijft de situatie als intrigerend en het politiewerk in het hotel klinkt authentiek, maar het verhaal vervalt al snel in een standaardpatroon met een voorspelbare minst waarschijnlijke verdachte aan het eind van het spoor.

"Je kunt niet echt zeggen dat het boek slecht is," schreef Anthony Boucher (9 april 1967); "maar het mist distinctie in zijn vlakke manier van schrijven, zijn eenvoudige plot en zijn ongenuanceerde politiek." Nevins voegt eraan toe dat dit de laatste EQ paperback was die Boucher ooit in druk vermeldde, en hij zal nooit geweten hebben dat de vijfde en zesde titel in de Corrigan serie dramatische verbeteringen waren van diegene die hij had gerecenseerd.

Niet vertaald in het Nederlands teruggevonden.
 


Wie steht's mit Mord - kaft Duitse uitgave
Come v� il delitto? - kaft Italiaanse uitgave Il Giallo Mondadori Nr.1801, augustus 1983

 

How goes the murder Vertalingen: 
Duits: Wie steht's mit Mord?
 
Italiaans: Come va il delitto? 
 

Click if you think you can help out...!
 
* Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright © MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.