NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1966-1968   TIM CORRIGAN

Een serie rond een bepaald personage zorgt voor een extra aantrekking, iets wat Manfred als geen ander begreep, toen hij
in 1965 Talmage Powell benaderde om zes boeken te schrijven met Tim Corrigan. Deze politiekapitein uit Manhattan was een Koreaanse oorlogsveteraan die hierbij een oog had verloren. Opnieuw was het Lee die de basis aangaf en Powell gaf ook toe dat het "meer een samenwerking dan wel een gastschrijversopdracht" was.
Toen Powell's andere opdrachten hem ervan weerhielden verder mee te werken, werd Richard Deming opgezocht. Deming had al eerder voor Ellery Queen verhalen getekend, en Deming-Lee schreven de vier overblijvende verhalen.
Zoals Deming nog voor zijn dood in 1983 zelf duidelijk aangaf "Fred Dannay was er niet in betrokken en ik denk ook niet dat hij met de boeken zelf zou zijn akkoord gegaan. Hij liet Manfred deze contracten afhandelen om zich volledig te richten op z'n enige grote passie: EQMM."

 

Where is Bianca? (1966)

Where is Bianca? - Q.B.I.Verbergt de mooie jonge erfgename zich ergens in de blinkende stalen toren van Manhattan? Of is zij het vreselijk verminkte lijk uit de riolen van de stad opgevist? Kapitein Timothy Corrigan, de koele flik met de oogklep, vastbesloten de puzzel op te lossen - ziet zichzelf een fantastisch spel verstoppertje spelen in een glinsterende wereld waar alles maar nep is behalve de plotse schokkende dood.

Niet vertaald in het Nederlands teruggevonden. Geschreven samen met Talmage Powell. (Klik op de kaft om meer te lezen)

Spioneer Maar en Krepeer maar (1966)

Spioneer Maar en Krepeer Maar - Q.B.I.

 Corrigan maakte geen enkel geluid. Hij sloop in de richting van een groepje populieren, toen een geblaf zijn haren recht overeind deden staan. Met een katachtige sprong draaide hij zich om. Het was een Duitse herder. De hond kwam op hem af rennen. In het maanlicht zag het beest er uit als een beer. Zijn ogen lichtten geel op en zijn tanden glinsterden. Corrigan wist dat hij een killer tegenover zich had.

Who spies, who kills? Samen geschreven met Talmage Powell. (Klik op de kaft om meer te lezen)

 Why So Dead? (1966)

Why So Dead? - Q.B.I.Abdul Raj,  legendarische sultan, één van de rijkste mannen nog in leven- tot hij dood werd teruggevonden. Alle exotische figuren samengebracht in het hotel bekijken elkaar zeer argwanend maar slechts één uit dit sprookjesentourage had de Sultan gewelddadig het paradijs binnengeholpen en hem van een zeer waardevolle robijn ontdaan. De bal lag nu in het kamp van Kapitein Tim Corrigan.

Niet vertaald in het Nederlands teruggevonden. Geschreven met Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

How goes the Murder? (1967)

How goes the Murder - Q.B.I.De reporters vlogen op de kandidaat af terwijl deze zich een weg baande naar het spreekplatform. En toen weerklonk het schot en de kandidaat greep naar de borst, schreeuwde en viel dood neer. Een mooie heksenketel voor Tim Corrigan. Onder de verdachten de kandidaat's weduwe, zijn lijfwacht, en een adembenemend ding dat alle reden had om de kandidaat dood te willen. Al gauw was ook Corrigan kandidaat - voor moord.

Niet vertaald in het Nederlands teruggevonden. Geschreven met Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

De Dochter van een Gangster (1967)
                 aka     Zeg maar hoe je dood wil gaan

Zeg maar hoe je dood wil gaan - Q.B.I.

Twee tot levenslang veroordeelde mannen worden vrijgelaten. De politie zou hun bekentenissen van de moord op de dochter van een gangster, afgedwongen hebben. In Sing-Sing waren ze veiliger. Tim Corrigan krijgt opdracht hun levens te beschermen en ook Chuck Baer, particulier detective, wordt ingeschakeld. De sfeer rond de beide jongemannen wordt steeds dreigender.

De versie van de Zwarte Beertjes wordt duidelijk omschreven als de tweede vertaling van een Corrigan-roman. Which way to Die? Geschreven met Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

What's in the Dark? (1968)
                      
aka When Fell the Night

What's in the Dark? - Q.B.I.Deze expert klom tien verdiepingen hoog tijdens de elektriciteitspanne, vond en vermoorde zijn slachtoffer middenin de in het gebouw 'gevangen' mannen en vrouwen. De zenuwen staan gespannen en de inhibities verdwijnen. Iedereen zelfs de mooie secretaresse met het boontje voor de eenogige Tim Corrigan, kon de loerende moordenaar zijn. Tot plots vanuit het donker de dood zijn hand uitreikt naar Corrigan....

Niet vertaald in het Nederlands teruggevonden. Geschreven met Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

Terwijl het titelformaat van de Tim Corrigan reeks werd voortgezet, heette de held in het tweede Lancer boek Peter Brook. Dit was
maakte dan ook geen onderdeel uit van de deal met Popular Library. Aan het einde van het tijdperk van de "ghostwritten" Queens, nam Lancer Books, een veel kleinere paperback uitgeverij het over van Popular Library. Het had overigens reeds één andere bijdrage geleverd namelijk: A Study in Terror (1966), welke gedeeltelijk geschreven door een ghostwriter maar met genoeg Ellery Queen's hand om het bij de eigenlijke corpus in te delen ...
 

Guess Who's coming to Kill You? (1968)
               aka Guess Who’s Going to Kill You ?

Guess who's coming to kill you - Q.B.I.FACE had een bekoorlijk aanbod voor de overloper, en het werkte. In een gevecht wordt een boodschapper afgemaakt en gedumpt in een steegje van Tokyo. Misschien kon agent Pete Brook Alex's droom verwezelijken. Wat hield Krylov nu werkelijk bezig in Amerika - de drank, de vrouwen en het feesten ...of had hij een terugkeer naar de stiel van moordenaar in petto?


Niet vertaald in het Nederlands teruggevonden. Geschreven in opdracht door Walt Sheldon.
(Klik op de kaft om meer te lezen)

 

NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright © MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.