Klik op de kaft om terug te gaan

vorige detailbespreking ... The Woman in the Case (april 1967) volgende detail bespreking ...
                   aka   Deadlier Than the Male

Uit de bestanden van Ellery Queen is dit een haren-ten-berge-rijzende collectie van verhalen waarin vrouwen worden vermoord...vermoord uit jaloezie...vermoord uit pure genot iemand te doden. Moeders, dochters, vrouwen, vriendinnen, schoolmeisjes, moordgrieten. Allen moordenaars!
Lees onder andere over: de moeder die haar zoon's vrouw vermoord. Over de mooie geweerhanterende boerenmeid die van Bakelandt een Damiaan maakt. En wel een dozijn meer van deze afschuwwekkende verhalen.

Inhoud:

   De eerste deelpublicatie in "American Weekly" van 16 februari 1958.
Boven: De eerste deelpublicatie in American Weekly van 16 februari 1958

The Woman in the Case - kaft pocketboek uitgave, Bantam, April 1966 (1st).Deadlier than the male - kaft eerste uitgave, gedrukt en uitgegeven in Groot-Brittannië door Corgi Transworld, GC7480, 1966.Naar verluidt financieel lonend werk dat Manny deed, dat teruggaat tot 1952 toen de redactie van American Weekly hem begon te voorzien van de onderzoeksdossiers van diverse waargebeurde misdaadzaken die hij in korte essays verwerkte.

 

Niet gekend in een Nederlandstalige vertaling. Alle verhalen werden eerder gepubliceerd in The American Weekly gedurende de jaren 1958 en 1959.  Lee's tweede echte misdaadboek dat onder de Queen naam verscheen en gebaseerd was op materiaal door diverse onderzoekers verzameld. Het eerste was Ellery Queen's International Case Book (1964).

Click if you think you can help out...!
 
* Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.