Klik op de poster om terug te gaan.

Ellery Queen's Penthouse Mystery US (1941)

Regisseur: James Hogan
maken deel uit van de rolverdeling
EQ: Ralph Bellamy
Inspecteur Queen: Charley Grapewin
Nikki Porter: Margaret Lindsay
Sgt. Velie: James Burke
Lois Ling: Anna May Wong
Count Brett: Eduardo Cianelli
Sanders: Frank Albertson
Doc Prouty: Charles Lane
Walsh:  Russell Hicks
Ann Doran,Tom Dugan,Mantan Moreland.

Werktitel: The Three Scratches

69 min, zwart-wit

Halfsheet van "Penthouse Mystery"Net als de eerste Columbia's "Ellery Queen" serie, schildert deze film onze amateur criminoloog af als een onwetende sul. Scenarist Eric Taylor ging hier nog iets verder dan in de vorige aflevering ingeslagen weg door alle komische elementen extra in de verf te zetten. Dit keer wordt een Chinees buikspreker Gordon Cobb, die juwelen smokkelde, vermoord door een bende juwelendieven. Verstomd door de conflicterende aanwijzingen vraagt de inspecteur zijn zoon om ter hulp te komen. Op de verdachtenlijst staan Cobb's ex-partner Walsh, een valse edelman Graaf Brett, de vingervlugge artist Jim Ritter, de Chinese vaderlandslievende Lois Ling en de vermomde reporter Sanders. Ondanks zijn onkunde om zich voor te bewegen zonder iets te breken of languit op zijn bek te gaan, lost Ellery Queen de zaak op. Anna May Wong is, zoals altijd, goed maar parels voor de zwijnen in dit tergend traag verhaal. 

         Penthouse Mystery - lobbykaartPenthouse Mystery - lobbykaart
         Penthouse Mystery - lobbykaart Penthouse Mystery - lobbykaart
         Penthouse Mystery - lobbykaart Penthouse Mystery - lobbykaart  
         Penthouse Mystery - lobbykaart Penthouse Mystery - lobbykaart

Boven: volledige set van acht zgn. lobby kaarten. 


De invloed van het succes van MGM's "Thin Man" reeks was voor de handliggend, Ellery en Nikki moeten dan ook meer komische dialogen onderhouden dan speurwerk. Het verhaal over de twee moorden gepleegd om wille van het bezit van Chinese juwelen die de V.S. worden binnengesmokkeld om er te worden verkocht om de oorlog in China te steunen is gebaseerd op één van de Ellery Queen luisterspelen
“The Three (Four) Scratches” (12-17-39), en werd zoals in alle overblijvende Columbia delen, geschreven door Eric Taylor en geregisseerd door James Hogan. Het verhaal werd enkele maanden laten herwerkt voor een Lone Wolf film. Ze bevat een meer dan interessante rolverdeling maar daar blijft het dan ook bij. Het verhaal werd ook te boek gezet, maar niet door de neven geschreven.

  

  (Source YouTube - Scott Lord)                                                       

vorige gedetailleerde filmbespreking ...  t e r u g  volgende gedetailleerde filmbespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXVI   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.