Klik op de poster om terug te gaan.

Ellery Queen and the Perfect Crime US (1941)

Regisseur: James Hogan
maken deel uit van de rolverdeling
EQ: Ralph Bellamy
Inspecteur Queen: Charley Grapewin
Nikki Porter: Margaret Lindsay
Sgt. Velie: James Burke
Carlotta Emerson: Spring Byington
Ray Jardin: H.B. Warner
John Mathews: Douglas Dumbrille
Anthony Rhodes: Sydney Blackmer
Doc Prouty: Charles Lane
John Beal, Linda Hayes, Sidney Blackmer, Walter Kingsford.

Bron: The Devil to Pay
68 min, zwart-wit

Ralph Bellamy maakt zijn derde van vier verschijningen als de "Ellery Queen and the Perfect Crime" - Poster meester-detective Ellery Queen. De voornaamste slechterik van dienst is de malafide makelaar  John Mathews, wiens Wall Street manipulaties ervoor zorgden dat Ray Jarden al zijn geld verloor. Mathews' bochtenwerk lijkt wel zeer koelbloedig daar zijn eigen dochter Marian verloofd is met Jarden's zoon Walter. Wanneer deze laatste verdwijnt vraagt Mathews Ellery Queen de jongeman op te sporen. Kort daarna wordt een van de voornaamste figuren vermoord en moet Ellery al zijn deductieve kwaliteiten aanwenden, geen geringe taak gezien hij hier opnieuw als "onnozele" wordt opgevoerd. Dit is waarschijnlijk de beste in de serie van Columbia Queens, daar het vrij rechtlijnig het verhaal uit het boek volgt, zelfs met de totaal gewijzigde locatie en figuren. Nog steeds teveel de Thin Man imiterend om de detectivefans echt te bevredigen. Zoals één criticus al aanbracht kan het hier niet echt om een "perfecte misdaad" gaan, gezien Ellery ze kon oplossen en vast staat dat niks perfect is in deze inbreng aan de Queen-serie. Ook hier werd van het filmverhaal een boek uitgebracht (waaraan EQ niet meewerkte).

Ellery Queen and the Perfect Crime - Titelkaart voor de set van 8 lobby kaarten Ellery Queen and the Perfect Crime - lobbykaart
Ellery Queen and the Perfect Crime - lobbykaartje Ellery Queen and the Perfect Crime - lobbykaartje (Ellery, Velie, Inspecteur Queen)
Ellery Queen and the Perfect Crime - lobbykaartje Ellery Queen and the Perfect Crime - lobbykaartje
Ellery Queen and the Perfect Crime - lobbykaart Ellery Queen and the Perfect Crime - lobbykaart

Boven: volledige set van acht zgn. lobby kaarten                                    

vorige gedetailleerde filmbespreking ...  t e r u g  volgende gedetailleerde filmbespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMIX   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.