Klik op de kaft om terug te gaan

The Case Book of Ellery Queen (1945)

Het Huis der Duisternis
Het Huis der Duisternis is de nieuwste aanwinst van een spraakmakend Lunapark. Luguber, griezelig en huiveringwekkend. Ellery Queen ondervindt dat het gegriezel dodelijke ernst is

De Holle Draak
Miss Merrivel, een  gediplomeerd verpleegster heeft de zorg op zich genomen van een oude Japanse heer, die herstellend is van een operatie. Er gebeuren vreemde dingen in zijn exotisch landhuis. Zijn het inderdaad bovennatuurlijke krachten die de oude man spoorloos doen verdwijnen? EQ staat voor een raadsel.

De vijf Mercury pockets bevatten ingekorte versies van populaire verhalen, waaronder verschillende van Ellery Queen. Deze uitgave was eigenlijk de enige met "nieuw" materiaal, al waren de werken maar nieuw in de technische betekenis daar ze al een vorig leven als luisterspel hadden gekend. Natuurlijk wel door Dannay en Lee zelf geschreven, zorgt dit ervoor dat deze pocket grote interesse blijft opwekken bij EQ verzamelaars. "The Double Triangle" is zeker geen groots Queen-verhaal te noemen maar het draagt zoveel kenmerken van daaraan voorafgaande romans in zich dat het een blijvende bron van plezier vormt. Net als alle andere Mercury uitgaven is het een hele opdracht er één te vinden.


"Het Huis der Duisternis" (1935) en toont maar eens EQ's kunde met uitgebreide, surrealistische achtergronden voor zijn fictie. Een goed mysteries, niet zozeer op gebied van realisme maar zeker op gebied van verbeeldingskracht.

Er komen flink wat deducties tussendoor voor in "The Teakwood Case".

 "Long Shot" keert terug naar de omgeving van De Moordenaar schoot met Scherp (1933), met een verhaal die Westernfiguren combineerde met paarden en geweren, dezelfde elementen van het vroegere boek.

Niet vertaald in het Nederlands teruggevonden.

The Case Book of Ellery Queen - MercuryThe Case-Book of Ellery Queen - kaft Engelse uitgave Victor Gollancz, London,1949The Case-Book of Ellery Queen - kaft Engelse uitgave Victor Gollancz, London,1950The Case-Book of Ellery Queen - Kaft Engelse editie Victor Gollancz, London, 1949The Case Book of Ellery Queen - kaft uitgave Lawrence E.Spivak ,NY, 1945, paperback


The Case Book of Ellery Queen Vertalingen
:
 
Nederlands/Vlaams: none 
 


Click if you think you can help out...!

Andere artikels over dit boek

(1)
Reading Ellery Queen - The House of Darkness Jon Mathewson
(2) Reading Ellery Queen - The Hollow Dragon Jon Mathewson
(3) Reading Ellery Queen - The Long Shot Jon Mathewson
(4) Reading Ellery Queen - Mind over Matter Jon Mathewson
(5) Reading Ellery Queen - The Teakwood Case Jon Mathewson

vorige detailbespreking ... t e r u g   n a a r    Q  B  I volgende detail bespreking ...


Copyright
© MCMXCIX-MMXVIII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.