NAAR PAGINA: 1 2 3 4

DUESENBERG

Jet weergave van de complete familie: Ellery met Djuna, Velie, Inspecteur Queen en de Duesenberg

De Duesenberg wordt alleen gebruikt wanneer Ellery niet in N.Y. verblijft. Het is een open tweezitter met een 'Dickey seat' achterin en
215000 km op de teller ('Finishing Stroke').De Duesenberg was het symbool van rijkdom en de meest luxueuze droomwagen van de Amerikanen. Alleen tweedehandswagen kon Ellery er zich een veroorloven. Een tweehandssportwagen ('Egyptian Cross') door een Ellery gekocht in een sentimentele bui en daarna aangepast naar zijn persoonlijke noden ('Siamese Twin'). Ze is voorzien van Goodyear banden en heeft een zoeklicht opzij, zijn toeter bracht een luide onaangename toon voort die zelfs de doden tot leven kon wekken ('Siamese Twin').
Tijdens het onderzoek naar het 'Siamese twin mystery' verblijven de Queens in een door vuur omgeven landhuis en hun Duesenberg wordt aan het begin van het verhaal in de garage geplaatst. Op het eind van het verhaal wordt het huis opnieuw door vlammen beroerd.

...a booming explosion. "The gasoline in the garage,"muttered the Inspector. "There go the cars"

Noch vader noch zoon schijnen echter te panikeren en in het volgende verhaal ('Spanish Cape') verschijnt de wagen onbeschadigd ten tonele.
Pas jaren later zien we de 'gewijzigde' Ellery in een snelle Cadillac rondrijden ('Vanishing Corpse').
In 'de Dertiende Gast' verschijnt de Duesenberg opnieuw en Ellery laat er zijn wagen onderhouden in een garage in West 87th street. Hij laat ze zelfs voorzien van Amerikaanse sneeuwkettingen.

The Spanish Cape Mystery - Japanse kaft met tekeningen van Takenaka, gepubliceerd door Kadokawa Shoten, 25 april 2015

 Gelovend in de snelheid en duurzaamheid van zijn wagens en
dit in wedstrijden ook bewijzend waren, Fred Duesenberg's wagens gemaakt voor succes. Gedurende de twintiger jaren wonnen zijn auto's de Indianapolis 500 in 1924, 1925 en 1927, en werden tweede of derde in vier van de andere zeven Indianapolis wedstrijden. Het was dan ook eenDe Duesenberg op de kaft van de Italiaanse uitgave van 'The New Adventures of Ellery Queen" Duesenberg die de eerste winnende 500 mile racewagen werd met een gemiddelde dat boven de 100 mph lag, in handen van Peter DePaolo in 1925. Tommy Milton reed met een Duesenberg een snelheidsrecord op land van 156.046 miles per hour op één mijl afgelegd op Daytona Beach in 1920, en Jimmy Murphy reed met een Duesenberg naar de overwinning van de1921 Franse Grote Prijs. Gedurende wereldoorlog, produceerde Fred Duesenberg en zijn broer Auggie een hele variëteit aan luchtvaartmotoren voor militair gebruik waaronder de beroemde U-16 Bugatti. Gesticht in 1917 in Indianapolis ontwikkelde de Duesenberg Motor Corporation een lijn van vrij gesofisticeerde klassieke Amerikaanse wagens, de eerste om een moter met acht cilinders te gebruiken.

Duesenberg model J derham tourster


NAAR PAGINA: 1 2 3 4

       


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXV   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.