REDACTIONEEL

Drie niet zo blinde muizen...Klik ook eens op de muizen en zie of
je 
ons
niet kunt helpen...
 
Q.B.I.: Toegevoegde kaften sedert april 2020: 8 betere en 6 nieuwe kaften. Deze laatste staan in het rood aangeduid in de Engelstalige lijst. Laatste toevoegingen op 25 december 2020:

The Door Between - kaft Gollancz, 1938Tragedy of Y - kaft Japanese uitgaveThe Egyptian Cross Mystery - kaft, Otto Penzler presents American Mystery Classics, november 2020The Tragedy of Y - kaft Japanese uitgave, Poplarsha Bunko, 1989The New Adventures of Ellery Queen - kaft Japanese uitgave, Tokyo Sogensha, 22 juli 2020The Spanish Cape Mystery - kaft Gollancz, 1936The New Adventures of Ellery Queen - kaft Japanese uitgave, Somoto Reasoning 1971There was an old Woman - kaft Japanese uitgave, Ellery Queen Mystery 038 Case (Deduction Detective Masterpiece Series 20), Shobu editions, 1988 (Illustratie Masamichi Yokoyama & Yokoyama Productions)

april 2019 - april 2020: 16 betere en 14 nieuwe kaften
april 2018 - april 2019: 124 betere en 93 nieuwe kaften
april 2017 - april 2018: 51 betere en 106 nieuwe kaften
april 2016 - april 2017: 131 betere en 436 nieuwe kaften
april 2015 - april 2016:  11 betere en 185 nieuwe kaften
april 2014 - april 2015:  18 betere en 103 nieuwe kaften
The Further Misadventures of Ellery Queen samengesteld door twee West 87th Irregulars Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews is verkrijgbaar via Wildside Press. Klik op de banner om te bestellen...
13 januari 2021 - 18 april 1999   

We ondersteunen en herhalen onderstaande oproep maar wat graag!

The Dutch Shoe Mystery - kaft Penzler Publishers 'American Mystery Classics', 4 maart 2019

 


Otto Penzler Presents
American Mystery Classics Book Club
February Selection:
Ellery Queen's
The Dutch Shoe Mystery

 

De American Mystery Classics Book Club zal een Zoom meeting houden op 1 februari om 6:30 PM EST waarbij  Ellery Queen's puzzelverhaal van moord in het ziekenhuis, The Dutch Shoe Mystery uitvoerig wordt besproken! De meeting is vrij toegankelijk en iedereen die geïnteresseerd is om over Ellery Queen te spreken met een aantal andere liefhebbers van detectives wordt sterk aangeraden om te meeting bij te wonen! E-mail charles@penzlerpublishers.com om te reserveren.


Wanneer Ellery Queen, omschreven door de London Times als “the logical successor to Sherlock Holmes,” door een vriend arts wordt uitgenodigd om een operatie bij te wonen, aanvaardt hij het aanbod in de hoop om zijn capaciteiten als amateur detective uit te breiden, maar al vlug worden die skills ook getest. De patiënt die de delicate procedure moet ondergaan is Abagail Doorn, zowat de rijkste en bekendste vrouw in America; de dokter die de ingreep zal uitvoeren is haar beschermeling, één van de toonaangevende chirurgen aan de Oostkust. Het zal plaatsvinden in de grootste operatiezaal van het ziekenhuis welke zij heeft opgericht.

Kennissen en vrienden, en zelfs enkele vijanden, wachten met ingehouden adem op de uitkomst van de operatie. Het ziekenhuis wordt stil, het publiek neemt plaats, de zaal is klaar. De chirurg roept zijn vooraanstaande patiënt naar de zaal en de deur draait open. De patiënt wordt de zaal binnengerold onder een wit laken. Wanneer het laken wordt verwijderd ziet men het levensloze lichaam van Mevr. Doorn, gewurgd met een koord. Wie onder de aanwezigen was zo genadeloos of deze gruwelijke daad uit te voeren? Het is aan Ellery Queen— en zijn meest opmerkzame lezers om de sporen te volgen en de dader te vinden.

Special guest Richard Dannay, zoon van de co-creator Frederic Dannay zal tevens aanwezig zijn op de meeting!

Special guest Richard Dannay, zoon van de Ellery Queen co-creator Frederic Dannay zal tevens aanwezig zijn op de meeting!

 
25 december 2020

Brad Friedman een leraar toneel, film studies en Engels aan een Northern California High School. Duidelijk gepassioneerd door het werk van Ellery Queen ... .
Op zijn blog  ahsweetmysteryblog schreef hij een uitstekend stuk over de tweede Misadventures collectie met de titel "Fun with Celery: The Further Misadventures of Ellery Queen"
"This would make a great holiday gift for the Queen fan in your life! "

Lees het volledig artikel hier...

 

Anders nieuws dat we kunnen brengen Josh Pachters' vierde Puzzle Club pastiche ("The Five Orange Pipes") maakt deel uit van de line-up van verhalen in de nieuwe januari/februari 2021 uitgave van Ellery Queen's Mystery Magazine ...

 
15 november 2020

JJMcC, een effectenmakelaar, was een vriend des huizes bij de Queens en alhoewel hij pas zeer recentelijk naar Italië verhuisde had hij het genoegen hen in totaal andere omstandigheden te leren kennen en waarderen. Hoe lang is het nu al geleden dat El hem vroeg het voorwoord tot zijn eerste werk te schrijven. JJMcC lijkt te zijn vergeten door de meeste Queen-volgelingen. In bepaalde vertalingen werd hij zelfs volledig over het hoofd gezien. Misschien zag men het als gewoon een voorwoord van een of andere schrijver die uit "optimistische" intro moest schrijven voor het detective verhaal. Er was nochtans een tijd waarin zijn welbespraakte voorwoorden als voorbode tot de werken van Ellery Queen dienden en dit noch Ellery's uitgever noch de alwetende heer hemzelve schenen te ontmoedigen. Meer nog! Het is dankzij JJMcC dat Ellery's gefictionaliseerde memoires werden uitgegeven! Hij had moeite gehad om het grote Queen geheim veilig te houden. Queen père and fils waren eens grote raderen in het wiel van de New Yorkse politieapparaat gedurende de twintiger en dertiger jaren. Ze eisten dat hun echte identiteit absoluut geheim moest worden gehouden. Een geheim dat ook nooit werd ontsluierd... .

Lees meer over JJMcC hier...

 
25 september 2020

       

The Further Misadventures of Ellery Queen samengesteld door twee West 87th Irregulars Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews is een nieuw volume met klassieke pastiches, parodieën en hommages.

Nu reeds te bestellen in paperback en e-book versies bij de uitgever Wildside Press en Amazon. Het bevat gloednieuwe verhalen van de hand van EQMM uitgever Janet Hutchings en Crippen & Landru uitgever Jeffrey Marks, alsook een nooit eerder gepubliceerde essay van Ellery Queen zelf. Alsook een kort kortverhaal door Manfred B. Lee's zoon Rand B. Lee!

Full list: 

THE ADVENTURE OF THE LOGICAL SUCCESSOR, van J. Randolph Cox
ONCE UPON A CRIME, van Maxwell E. Siegel
Chapter 11 uit MURDER IN PASTICHE, van Marion Mainwaring
THE CIRCLE OF INK, van Edward D. Hoch
THE JAPANESE ARMOR MYSTERY, van Mǎ Tiān
THE MAD HATTER’S RIDDLE, van Dale C. Andrews
CHANGE OF SCENE, van Janet Hutchings
THE INDIAN DIAMOND MYSTERY, van Arthur Porges
THE LITHUANIAN ERASER MYSTERY, van Jon L. Breen
THE LITTLE SISTER IN CRIME, van Theodore B. Hertel, Jr.
THE GERMAN COLOGNE MYSTERY, van Jon L. Breen en Josh Pachter
THE POLISH CHICKEN MYSTERY, van Rand B. Lee
E.Q. GRIFFEN’S SECOND CASE, van Josh Pachter
THE MISTAKE ON THE COVER OF EQMM #1, van Arthur Vidro
THE PINK PIG MYSTERY, van Jeffrey Marks
THE MISADVENTURES OF ELLERY QUEEN, van
Ellery Queen

Lees hier meer over pastiches...
Bestellen bij Wildside Press...
 
Bestellen bij Amazon ...

 
TIP:  Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de foto's die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie komt als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Internet Explorer had die mogelijkheid als standaard geactiveerd. Firefox gebruikers die deze handige mogelijk willen installeren kunnen dit via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Kleine moeite maar een groot verschil, geloof ons.

Na installatie resulteert het aanwijzen van afbeeldingen in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding. Het voorbeeld hierboven toont het resultaat wanneer men de foto met de cursor aanwijst.
Unusual Suspects by Joseph Goodrich, ... click to buy at Amazon
 
12 september 2020

Er komt een nieuwe uitgave van American Mystery Classics zowel in paperback als voorzien van een harde kaft.

Zoals altijd werd dit boek in de reeks  persoonlijk gekozen door Otto Penzler, wiens jarenlange ervaring als criticus, uitgever en publicist zorgt voor een wel zeer uitmuntende selectie.
Hij brengt in november een vierde heruitgave van een Ellery Queen boek. Dit keer is The Egyptian Cross Mystery aan de beurt.

The Egyptian Cross Mystery - kaft, Otto Penzler presents American Mystery Classics, november 2020“Kruisiging op kerstdag.” Zo luidde het krantenverslag nadat een leraar uit een klein dorpje vermoord en onthoofd wordt teruggevonden. Bovendien werd het lichaam op kerstdag zelf teruggevonden vastgebonden aan een T-vormig kruis. Opvallend genoeg om Ellery Queen’s interesse op te wekken ― en intrigerend genoeg om hem naar het dorp in West Virginia te lokken om de zaak nader te onderzoeken. Queen vind er te weinig sporen en bewijsmateriaal om tot een sluitende verklaring te komen, zelfs onze meesterspeurder moet onverricht ter zake huiswaarts keren.

Deze horror is alleen maar een verre herinnering wanneer een volgende moord plaatsvindt, op identieke manier maar dit keer in  Long Island. Wanneer Ellery Queen verneemt dat een zonaanbiddende nudisten kolonie die hij eerder in West Virginia ontmoette ook hier in buurt hun kamp heeft opgeslagen, lijkt het hem duidelijk dat de groep en de moorden wel moeten met elkaar verweven zijn. Maar dan volgen nog meer moorden met kruisigingen, die Queen meeslepen in een gecompliceerde en bangelijke puzzel zoals hij die nog niet eerder zag. Hij zal zich op al zijn deductie capaciteiten moeten beroepen om de moordenaar te ontmaskeren.

Voor het eerst in tientallen jaren heruitgegeven in het Engels, The Egyptian Cross Mystery is een “fair play” puzzel waarbij de lezers alle sleutels om zelf de oplossing te vinden worden aangeboden. Het is het vijfde boek in de reeks geschreven door Ellery Queen, die in elke volgorde kunnen worden gelezen.
 

Lees meer over het boek hier...
(Vooraf)bestellingen bij Amazon...

 

 
6 augustus 2020

Langzaam maar zeker stapelen de jaren zich op. Maar als de dag van gisteren herinner ik nog mijn eerste trip over de 'plas' in 2005, alweer 15 jaren geleden. Toen ik in NYC de campus van de Columbia Universiteit binnenliep voelde ik me een beetjes zoals Tom Hanks' karakter in de film "The Terminal" Viktor die een lange reis ondernam voor een ogenschijnlijk onbenullige hobby of interesse... . Eén van mijn beste beslissingen genomen op zeer korte termijn!

West 87th Street Irregular Arthur Vidro publiceert driemaal per jaar het detective magazine (Give Me That) Old-Time Detection, waarvan reeds verschillende uitgaves in hun geheel aan het werk van Ellery Queen zijn gewijd. Arthur was ook actief betrokken bij de samenstelling van Crippen and Landru's Ellery Queen uitgaves, The Tragedy of Errors en The Adventure of the Murdered Moths.

Arthur stelde me onlangs voor om zijn verslag van het
Ellery Queen Centenary symposium 15 jaar geleden te (her)publiceren. Het is met groot plezier dat ik dit voorstel aannam. Het past perfect op deze webstek!

15 jaren zijn ondertussen voorbijgevlogen sinds dit symposium plaatsvond. Zoals dat gaat met terugblikken op dergelijke bijeenkomsten, nemen we graag ook de tijd om te zien wie ondertussen ons zijn ontvallen. Zoals Ed Hoch die 2008 overleed, alsook Dorothy Salisbury Davis die ons verliet in 2014. Beide worden ook vermeld in Arthur's verslag. De laatste zelfs met een grappige anekdote (die Arthur dan ook perfect weergeeft).

Ik kan alleen maar wensen dat ik iedereen in de kamer toen zo goed kende als vandaag... Een gedeelde interesse die tot zoveel meer heeft geleid...
. Lees hier verder (Engelstalig) ...

Receptie na het symposium - Photo courtesy of Ted Hertel
Boven: Receptie na het symposium. Photo courtesy of Ted Hertel

 
23 juli 2020

Unusual Suspects by Joseph Goodrich, ... click to buy at Amazon

Perfect Crime Books bracht in juni laatstleden een prachtig nieuw werk uit. Unusual Suspects: Selected Non-Fiction is van de hand van de New Yorkse auteur, gevierd dramaturg en één van onze West 87th Street Irregulars Joseph Goodrich. Joe was eerder ook de auteur van Blood Relations: The Selected Letters of Ellery Queen 1947-1950.

Boordevol met fascinerende informatie en feitjes of een wel zeer gevarieerd gezelschap van personen gaande van Dashiell Hammett tot Stephen Sondheim. Allen verbonden, op verschillende manieren, met het misdaad genre. Iedereen die Joe ooit heeft ontmoet zal niet verbaasd zijn dat elke stuk gebracht wordt met een overschot aan enthousiasme welke deze collectie van profielen en waarderingen nog meer waardevol maken om te lezen. Dit is niet minder het geval wanneer het over Lucille Fletcher en Ellery Queen gaat.

Ellery Queen heeft dan ook een belangrijk deel in dit boek met niet minder dan vijf bijdragen:


A CHALLENGE TO THE READER over de Jim Hutton TV show;

A KIND OF TRIUMPH is een kort stuk over Blood Relations --- deze beide stukken verschenen origineel op deze website;

ADVENTURES IN RADIOLAND gaat over de EQ radio show, en bevat een lange brief van Manfred B. Lee aan een EQ's radio-agent waarin Lee de moeilijkheden beschrijft waarmee de show te maken kreeg in termen van  plannen en reageren op actualiteit. Dit stuk verscheen eerder in Curtis Evans' tribuut boek voor Doug Greene;

CONFESSIONS OF A LITERARY SAFECRACKER is een stuk dat gaat over het verwerken van Calamity Town tot een toneelstuk. Het verscheen voor het eerst op de EQMM blog;

ON THE ROAD WITH MANFRED B. LEE: deze drie delen zijn artikels gebaseerd op Manfred B. Lee's vroege 1960's nota's van lezingen, en werden eerder gepubliceerd in EQMM.
 
Het boek Unusual Suspects is beschikbaar in paperback en voor e-Book bij
Amazon. Voor klanten uit Europa bij Amazon.de

 
21 mei 2020

Veel acteurs speelden een rol in een Ellery Queen show. Het eerste cross-over succes kwam er voor televisie in de vorm van een radioverhaal. Het was ook op radio dat Nikki Porter de aandacht kreeg die ze verdiende. Bekeken vanuit het standpunt van een radiomaker is het opvoeren van een vrouwelijke hoofdrol niet alleen praktisch aangewezen (door de kleur van een vrouwelijke stem) maar had, volgens mij, evenveel toegevoegde waarde door de romantische mogelijkheden die dit aanbracht.

De eerste actrice die Nikki Porter gestalte gaf was ene Marion Shockley. Nu, in alle eerlijkheid, meestal vergeten. Ik herinner me nog goed hoeveel moeite ik had Marion Shockley in 1933om waardevolle informatie te verzamelen over haar carrière om enkele kleine weinig samenhangende brokjes na.  Maar uiteindelijk kwam ik , volgens mijn bescheiden mening, toch tot een interessant profiel van deze acteur... Zeker als je ook nog enkele stukken persoonlijke informatie toevoegt kom je tot een overzicht van Marion carrière die in veel aspecten typisch was voor een een vrouwelijke radio ster in dat tijdperk... "Geboren als Marion Metier Shockley in Kansas City, Missouri als kind van Percy Ambrose Shockley, advocaat en Lottie Laura Metier. Ze studeerde af aan de Northeast High School en begon aan de studies geschiedenis aan de Universiteit van ... "(Lees hier verder ...)

 
Een Uitdaging aan de Lezer kun je op deze site herkennen aan What we don't know and you just might...het icoontje van "Uncle Sam". (Zie ook de drie muizen bovenaan deze pagina). Zeker in de Engelstalige pagina's zie je dit icoontje wanneer hulp wordt gevraagd. Dus als je ons denkt te kunnen helpen of zelfs corrigeren, stuur ons een e-mail. Die is te vinden door op "Uncle Sam" te klikken. Zeker geapprecieerd!
 
17 april 2020

Enkele vragen om op in te gaan net voor we onze 21ste verjaardag online vieren: Wat zou Ellery Queen uitspoken mocht hij geïsoleerd worden? Zou hij zich vervelen? Zou dit op zijn gemoed inwerken of op zijn intellectuele capaciteiten?

Allemaal vragen waarvoor het Queen canon wel degelijk een antwoord biedt. Tot op een bepaald niveau is de reactie van een bedreigde stad beschreven in Cat of Many Tails. Maar is er ook een anologie voor "personal distancing"?

In 1933 had de Ellery Queen partnerschap net de Drury Lane series beëindigd, niet minder dan acht boeken in twee jaar gepubliceerd en ook nog een maandblad genaamd Mystery League uitgebracht...
"The Siamese Twin Mystery" speelt zich af op twee dagen rijden van N.Y. in het Arrow gebergte (dicht bij de Tomahawk vallei in de Tepee bergen)... een ongewone setting voor een Queen verhaal. De atmosfeer in het boek compenseert zeker voor het giswerk dat in dit  'fair play' verhaal ook wel zit en waarin Ellery Queen ons voor het eerst een "dying clue" voorschotelt..

Ellery Queen
, zijn vader en een groep mensen zitten gevangen in een huis op een bergtop Rond hen woedt een bosbrand. Twee van hen zijn reeds omgebracht en de moordenaar is duidelijk één van  hen!

Lees verder over dit boek hier!

 
7 maart 2020

Soms komt het Ellery Queen nieuws even onverwacht als een bliksemschicht bij helder weer. Dat was ook het geval bij de volgende aankondiging . Source Point Press zal een collectie van Ellery Queen stripverhalen publiceren in de reeks "J. Werner Presents Classic Pulp" (de verwachte datum om in het oog te houden is 29 Classic Pulp: Ellery Queen: Oneshot.april 2020) en zal de naam dragen Classic Pulp: Ellery Queen: Oneshot.

"Hier verzameld de vintage verhalen van 's werelds grootste detective, Ellery Queen! Onder toezicht van en digitaal hersteld tot hun originele kleurenpracht  door Joshua Werner.

Bereid je voor op gedurfde heroïek en dodelijke slechteriken! Een must-have voor de fans van het detective genre en klassieke pulp comics!"


De bundel bevat  "The Adventure of the Coffin Clue", eerder gepubliceerd in
C
rackajack Funnies N°23 (Whitman Publishing Co. 1938) alsook "The Corpse That Killed" (Ziff Davis 1952).Lees hier meer lezen over de EQ stripverhalen ...

 
9 februari 2020

Josh Pachter deed de volgende aankondiging met betrekking tot twee, nog te verschijnen collecties die hij samenstelde: "THE MISADVENTURES OF NERO WOLFE's lancering zal voor dubbel genot zorgen, vermits ook THE FURTHER MISADVENTURES OF ELLERY QUEEN (Wildside Press) tezelfdertijd wordt voorgesteld. Schrijvers met bijdragen aan de verzamelingen Lawrence Block, Joseph Goodrich, en Marvin Kaye zullen er aanwezig zijn, alsook MISADVENTURES OF EQ mede-samensteller Dale C. Andrews en Rex Stout's dochter Rebecca Stout Bradbury verder verwachten we Frederic Dannay's zoon Richard Dannay, en de "managing editor" Jackie Sherbow die Ellery Queen's Mystery Magazine, zal vertegenwoordigen, het magazine waarin vele van de verhalen uit beide bundels eerst verschenen. Aanvinken in je agenda: 10 april 18:30, The Mysterious Bookshop (58 Warren St., NYC)."

Meer lezen over de EQ pastiches kun je hier...

 

Ellery Queen en zijn vader waren gehuisvest in een van West 87th Street's resterende "bruinsteengevels". een overblijfsel uit laat Victoriaanse tijden. Een "brownstone" is een rood of bruingekleurd type zandsteen die haalt uit de vallei van de Connecticut Rivier en uit centraal New Jersey. Gezien het zo makkelijk te vinden was in de streek rond New York, werd het een populair bouwmateriaal voor de middenklasse in Manhattan en Brooklyn. De keuze om er te gaan wonen is grotendeels te danken aan de grote invloed van de zoon op de vader. Ze woonden driehoog op de hoogste verdieping van een sprankelend oud herenhuis. "Je liep de bijna volledig met tapijt bekleden trappen op, door bijna eindeloze hallen met een bijna deprimerende rechtheid." Het leek een ontluisterende plaats tot je de enorme, door de tijd gelouterde, eiken deur bereikte waarop een plaat was bevestigd met daarop "The Queens". Een motto met mooie letters en netjes gekaderd.

Lees verder door hier te klikken...
 
10 januari 2020

Prettig nieuws bij de start van het nieuwe jaar! In februari presenteert Otto Penzler ons een nieuwe uitgave in de reeks American Mystery Classics: The Siamese Twin Mystery.

The Siamese Twin Mystery - kaft, Otto Penzler presents American Mystery Classics, februari 2020Ellery Queen vlucht voor een bosbrand en zoekt zijn toevlucht in een afgelegen berghuis. Hij arriveert net voor de eigenaar wordt omgebracht.
Bizarre omstandigheden, spookachtige atmosfeer en een duizelingwekkende finale voor een 'fair play' mysterie waarbij de leze alle noodzakelijke informatie krijgt om de puzzel zelf op te lossen. In dit zevende Ellery Queen verhaal (die
op zichzelf staande verhalen zijn) vinden we de legendarische speurder terug geconfronteerd met een van de meest memorabele zaken uit zijn carrière.

Lees meer hier...
 

The Zanzibar Shirt and others Stories. Sinds het begin der tijden worden auteurs gevraagd te schrijven over zaken waarin ze thuis zijn. James Holding (1907-1997) nam dit advies dan ook zeer ter harte. Na zijn carrière in de publiciteitswereld begon Holding full-time met schrijven. Eén van de eerste jobs was in "onderaanneming" de verderzetting van de Ellery Queen Jr boekenreeks, die zijn start had genomen in de jaren 40. Fred Dannay en Manfred Lee huurden Holding in om de serie, na een lange afwezigheid, nieuw leven in te blazen.

 Aanraders

 • Te koop bij Crippen and Landru: The Zanzibar Shirt and others Stories - James Holding (1907-1997) De auteur schreef een deel van de Ellery Queen Jr boekenreeks en tezelfdertijd besloot Holding om een reeks kortverhalen te schrijven rond de denkbeeldige speurders King Danforth en Martin Leroy, twee samenwerkende detectiveschrijvers (wiens hoofdpersonage de naam van Leroy King kreeg) samen met hun vrouwen op wereldcruise. De titels van elk van deze verhalen verwijzen naar de eerste Queen-werken.
   
   
 • The Misadventures of Ellery Queen samengesteld door Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews bevat klassieke pastiches, parodieën en hommages.

  Dit volume verzamelt 16 verhalen geschreven door een wel heel uiteenlopende verzameling van auteurs de ene keer als geschreven als hommage dan weer als parodie of pastiche van ofwel de figuur ofwel het schrijversteam -- bekend als "Ellery Queen".

  INTRODUCTION: Elementary Questions, by Josh Pachter and Dale C. Andrews
  INTRODUCTION: Sorely Missed Adventures, by Richard Dannay
  INTRODUCTION: The Sincerest Form of Flattery, by Rand Lee
  THE MYSTERY OF THE RED BALLOONS, by Thomas Narcejac, translated by RK Jones
  DYING MESSAGE, by Leyne Requel
  THE GILBERT AND SULLIVAN CLUE, by Jon L. Breen
  OPEN LETTER TO SURVIVORS, by Francis M. Nevins
  THE REINDEER CLUE, by Edward D. Hoch
  THE BOOK CASE, by Dale C. Andrews and Kurt Sercu
  TEN MONTHS' BLUNDER, by J.N. Williamson
  THE ENGLISH VILLAGE MYSTERY, by Arthur Porges
  ELROY QUINN’S LAST CASE, by Dennis M. Dubin
  THE NORWEGIAN APPLE MYSTERY, by James Holding
  THE MAN WHO READ ELLERY QUEEN, by William Brittain
  E.Q. GRIFFEN EARNS HIS NAME, by Josh Pachter
  THE LAST CHECK, by Patricia McGerr
  THE DEATH OF THE MALLORY QUEEN, by Lawrence Block
  THE RANSOM OF EQMM #1, by Arthur Vidro
  THE TEN-CENT MURDER, by Joseph Goodrich

  Je kunt ook bestellen door op bovenstaande banner te klikken...

 

 • Ellery Queen's Mystery Magazine Podcast pagina!...Ellery Queen's Mystery Magazine Podcast pagina!
 • JABberwocky Literary Agency, Inc heeft ondertussen reeds een aantal jaar het voorrecht om als agent op te treden voor de publicatierechten van het complete werk van Ellery Queen. Dit jaar brachten ze zelf ook negen eBook uitgaven van Ellery Queen werken op de markt(zie kaften). De downloads zijn beschikbaar via de gebruikelijke kanalen en zijn ook aangegeven op hun eigen overzichtspagina hier.
Bezoek Ellery Queen Mystery Magazine's website...


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXIX   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.