REDACTIONEEL

Drie niet zo blinde muizen...Klik ook eens op de muizen en zie of
je 
ons
niet kunt helpen...
 
Q.B.I. Toegevoegde kaften sedert april 2022: 54 betere en 127 nieuwe kaften. Deze laatste staan in het rood aangeduid in de Engelstalige lijst. Laatste toevoegingen op 29 januari 2023:

The Spanish Cape Mystery (西班牙岬の秘密) - kaft Japanese uitgave, World Detective Masterpiece Series, Seikokan, 1938The Egyptian Cross Mystery (エジプト十字架の謎) - kaft Japanese uitgave, deel 10 in de reeks "World Masterpieces Complete Works" (世界の名作推理全集 10), Uitgeverij Akita (秋田書店), 1973 (1ste uitgave.), vertaling Saitaro Fujiwara, tekeningen Hisao Saito. The American Gun Mystery - kaft Japanese uitgave, Tokyo Shogensha, 1981Schatten über Wrightsville - kaft Duitse uitgave, Die Schwarzen Kriminalromane N°24, Scherz Verlag, jan 1949Drury Lanes letzter Fall - kaft Duitse uitgave, Die Schwarzen Kriminalromane N°12, Scherz Verlag, jan 1948The Adventure of Ellery Queen (sic) - omslag Japanse editie, deel 11 The Collected Works of Ellery Queen (12 delen), Somatosha, circa 1957 (afgebeeld zonder beschermende doos)The New Adventure of Ellery Queen (sic) - omslag Japanse editie, deel 11 The Collected Works of Ellery Queen (12 delen), Somatosha, circa 1957 (afgebeeld zonder beschermende doos)Vom Teufel gehetzt - kaft Duitse uitgave, Die Schwarze Kriminalromane N° 68, Alfred Scherz Verlag Berlin, 1954

Voorbije toevoegingen aan de site
april 2021 - april 2022: 284 betere en 324 nieuwe kaften
april 2020 - april 2021: 132 betere en 33 nieuwe kaften

...
Bestel bij Crippen and Landru door hier te klikken ...
22 januari 2022 - 18 april 1999
Deze website is soms beschreven als een waar labyrint. Ondanks onze inspanningen om alle onderwerpen netjes in hun categorieën te houden, zijn er zeker ook sommige verborgen delen, die ontdekt en gewaardeerd kunnen worden.

Als je naar de hoofdpagina gaat en op de pen klikt, kom je in de sectie waar Engelstalige artikelen verzameld zijn over Ellery Queen zelf, zijn werken, andere publicaties en meer. Alle categorieën zijn genoemd naar Ellery Queen boektitels of typische items uit de boeken. Deze categorie heet "The Player on the Other Side" en bevat 11 pagina's, niet direct bestemd voor de toevallige lezer, maar absoluut de moeite waard voor wie dieper op het onderwerp wil ingaan.

Terwijl je op de hoofdpagina bent, kijk zorgvuldig rond, je kunt er vast op nog andere items klikken... ;-)
Nu we toch bezig zijn die hoofdpagina kun je ook bereiken door op de letters EQ te klikken in de banner bovenaan elke pagina...
 
23 december 2022
Velen stelden ons ooit de vraag zit je op sociale media? Neen dus. We zagen er, eerlijk gezegd, niet echt een reden toe. Deze pagina die je nu leest voorzag onze bezoekers immers steeds van de informatie over de meest recente updates op de site. Maar we voegen ook voortdurend her en der kleine zaken toe. Info, foto's, kaften,... noem maar op.Dus we maakten een nieuw profiel aan op Twitter alsook op Facebook. Via deze berichten zul je ook de updates vinden. Groot en klein. We leven doorheen de jaarkalender ook mee met de grote en kleine Queen gebeurtenissen ... In evolutie!


 
9 december 2022
Lupin III (Japans: ルパン三世, Hepburn: Rupan Sansei), ook geschreven als Lupin the Third, Lupin the 3rd, of Lupin the IIIrd, is een Japanse mangaserie. Het volgt de inspanningen van meesterdief Arsène Lupin III, de kleinzoon van Arsène Lupin, de gentleman dief van Maurice Leblanc's serie van romans.
In deel 6, aflevering 3, getiteld "Adventure Along the (Bogus) Transcontinental Railroad," (nov. 2021) komt Inspector Queen uit de Ellery Queen-serie op. Hij heeft zelfs 'neven' mee in de vorm van twee jonge aspirant-detectives, genoemd naar de echte neven die het personage oorspronkelijk creëerden. 

Lupin en zijn bende trekken naar het landgoed van Lord Marquess om een historisch belangrijk ticket te stelen. De inspecteur begeleidt zijn neven, Manfred en Frederic. De twee zijn neven, maar hebben dezelfde interesses als detectives en voelen zich aangetrokken tot jonge vrouwen. Manfred en Frederic zwerven door de straten van ...
(klik hier om verder te lezen...)
      
Boven: (L naar R) Frederic Dannay en Manfred Lee ontmoeten hun oom inspecteur Queen.
 
12 november 2022

Kaft van "The English Garden Mystery" (sep 2022) door Dan AndriaccoAuteur Dan Andriacco, een voormalig journalist en recensent van mysterieboeken, heeft niet alleen veel geschreven en gesproken over Sherlock Holmes,  maar deze Baker Street Irregular (BSI) produceerde sinds 2011 ook minstens één nieuwe mysterieroman per jaar. Zijn belangrijkste mysterieserie, met daarin Sebastian McCabe, Jeff & Lynda Cody, speelt zich af in het stadje Erin aan de oevers van de Ohio River. Afgelopen september verscheen het nieuwste McCabe en Cody boek onder de naam The English Garden Mystery.

Zoals Dan zelf uitlegt: "Het boek is een eerbetoon aan de grote Ellery Queen uit de Gouden Eeuw (de neven Frederic Dannay en Manfred B. Lee delen een gezamenlijk pseudoniem), te beginnen met de titel. De namen van de eerste negen romans van Queen hadden allemaal een bijvoeglijk naamwoord gevolgd door een zelfstandig naamwoord, van 'The Roman Hat Mystery' tot 'The Spanish Cape Mystery'.

Daarnaast deelt het nieuwste avontuur van Mac en Jeff nog een aantal andere tropen met de vroege Queen:

De ondertitel "A Problem in Deduction." Check!

Een excentrieke familie die onder één dak of in een bijgebouw van de nabijgelegen huizen woont. Check!

Een kaart waarop staat waar de familieleden wonen. Check!

Een Shakespeariaans thema dat door de verhaallijn loopt. Check!

Een "Uitdaging aan de lezer" op het moment dat alle aanwijzingen voor het oplossen van de moord aanwezig zijn. Check!

Een perfect logische oplossing - die vals blijkt te zijn, waardoor een soort dubbel einde ontstaat wanneer de echte oplossing wordt onthuld. Check!

Een stervende boodschap van het slachtoffer die de moordenaar identificeert. Check, of misschien ook niet!

De Queen neven hadden ook meerdere namen. Manfred Bennington Lee werd geboren als Emanuel Benjamin Lepofsky en Frederic Dannay begon als Daniel Nathan. Ik denk graag dat Dannay, die de Sherlockiaan van het duo was, het niet erg zou vinden dat een van de verdachten in 'The English Garden Murders' een apotheker met de naam Nathan Daniel is."

Lees hier nog meer over auteurs die door Ellery Queen werden beïnvloed ...

 
22 oktober 2022

Pas verschenen! Een collectie die meer dan een halve eeuw overspant!

The Adventures of the Puzzle Club - Q.B.I.De kritische lezer zal zich herinneren dat de twee neven die schreven als Ellery Queen in de jaren zestig en zeventig vijf korte verhalen publiceerden over de Puzzle Club en haar nieuwste lid, Ellery Queen zelf. Vijftig jaar later pakte Josh Pachter de handschoen op en gaf ons nog vijf verhalen over de Puzzle Club, elk even verbijsterend als de oorspronkelijke vijf, elk met een inleiding door een familielid, vriend of liefhebber van Mr. Queen.

Naast de tien Puzzle Club-verhalen zijn er vier die de familie Griffen introduceren en E.Q. Griffen, die net zulke verwarrende problemen oplost als zijn naamgenoot. Deze verhalen zijn geschreven door West 87th Street Irregular Josh Pachter en ingeleid door Frederic Dannay, een van de twee neven die deel uitmaken van het EQ-partnerschap.

Het chapbook dat bij de gesigneerde en genummerde uitgave hoort bevat Pachter's verhaal "S.O.S.", dat door Dannay werd geredigeerd en in 1972 werd gepubliceerd in Ellery Queen's Mystery Magazine.

Verkrijgbaar in paperback, e-formats, en in een prachtige hardcover editie gesigneerd door Richard Dannay, Rand B. Lee, en Josh zelf. Met inleidingen van Martin Edwards, Joseph Goodrich, Dale C. Andrews, Kurt Sercu, Janet Hutchings, Jon L. Breen, Mike Nevins, Arthur Vidro, Jeffrey Marks en Richard Dannay. 

Meer over Josh's Puzzle Club verhalen kunt u lezen in onze pastiche sectie hier...

Bestel bij Crippen and Landru door hier te klikken ...
 
TIP:  Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.
The Further Misadventures of Ellery Queen samengesteld door twee West 87th Irregulars Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews is verkrijgbaar via Wildside Press. Klik op de banner om te bestellen...
 
25 september 2022

Productiemannen zou de term zijn geweest in die tijd. Het is waar dat er bijna geen vrouwen in de productie actief waren. Actrices in overvloed, maar niet zozeer "productie vrouwen" dan wel mannen. Dit geldt vooral voor radio- en vroege Tv-producties. Componisten, omroepsters, regisseurs, producenten, schrijvers,... Het invullen van de biografieën van sommige deze personen is vaak nog moeilijker dan dat was voor acteurs. Terwijl van acteurs vaak kleine of grote delen informatie terug te vinden zijn is dit voor hen bijna onbestaand. Voor andere bestaan dan weer vrij volledige biografieën online waar weinig aan toe te voegen is.

Zoals eerder aangekondigd kregen ook deze een eigen pagina waarin ook profielen zullen worden toegevoegd.

George J. ZacharyWe beginnen alvast met die van George Zachary, een zeer productieve radio- en tv-regisseur die in 1939 de radioserie van Ellery Queen bedacht, en later de overstap maakte naar tv-werk... Op een gegeven ogenblik was die ook gehuwd met Marion Shockley, de actrice die Nikki Porter gestalte gaf...

Klik hier om meer te lezen...

 
7 september 2022

De biografieën op deze site bieden een mooie inkijk in enkele levens in de 20ste eeuw. Weliswaar van toch min of meer publieke figuren maar toch worden verschillende belangrijke evoluties in de Amerikaanse media, politiek, gewone leven aangehaald.

Wanneer officiële of niet officiële biografieën worden uitgegeven is het altijd een verrijking om deze te toetsen aan de beknopte beschrijvingen die wij aanboden.

William Gargan -- KLIK VOOR MEER -- ...Van William Gargan is de biografie reeds langer beschikbaar. Hij speelde Ellery Queen in drie in 1942 uitgebrachte Columbia films.We gingen er opnieuw doorheen en de pagina over deze moedige acteur werd aangepast...

Klik hier om meer te lezen...

Virginia Gregg  -- KLIK VOOR MEER --  ...Virginia Gregg speelde tegenover Larry Dobkin in The Adventures of Ellery Queen (CBS). We hadden beperkt toegang tot haar biografie Uncredited: The Life and Career of Virginia Gregg van Lona Bailey (30 juni 2022). Enkele details werden aan haar biografie toegevoegd...

Klik hier om meer te lezen...

We kondigen alvast aan dat we een pagina zullen opzetten waarbij ook van diverse productie mensen  een biografie zal worden samengesteld. Alvast iets mee uitdagend omdat die toch vaak nog meer in de schaduw leefden... Hou deze pagina in de gaten!

 
12 augustus 2022

Zeer trots en vereerd om een nieuw (negende) lid aan te kondigen bij de West 87th Street Irregulars!

De West 87th Street Irregulars zijn een groep van gevestigde EQ experts en fans die zich collectief hebben ingezet voor het behoud en de heropleving van Ellery Queen. Als zodanig heeft elk van hen een gevestigde interesse in het werk van Ellery Queen en een erkende bijdrage aan de Queen canon. Gezamenlijk streven de Irregulars ernaar om van Ellery Queen opnieuw een erkende naam in de detectivefictie te maken of levendig in de herinnering te houden, vooral in de Verenigde Staten.

Elk nieuw lid wordt gevraagd iets te (her)schrijven over Ellery Queen, het artikel krijgt een plaatsje hier op de site en hij of zij staat daar vanaf bekend als een echte West 87th Street Irregular!

Steve Steinbock  -- KLIK VOOR MEER -- ...Steve heeft  geschreven voor de Portland Press Herald/Maine Sunday Telegram, ... The Strand, en Mystery Scene. Alsook verschillende non-fictie artikelen (en een kort verhaal) voor EQMM. Sinds 2011 recenseert hij misdaadfictie voor EQMM's "Jury Box" column. Hij heeft talrijke Japanse mysterie verhalen vertaald in het Engels (klik op de foto voor zijn artikel "Japanese Scholarship: Logic, Formalism, and Ellery Queen")

Klik hier om meer te lezen...

 
8 juli 2022

In Memoriam: Douglas Dannay, 07/3/1933 - 06/17/2022

"Op 17 juni 2022 overleed Douglas Dannay in Lancaster, Pennsylvania. Doug, geboren op 3 juli 1933, was de oudste zoon van Frederic Dannay, die, samen met zijn neef Manfred B. Lee, de Ellery Queen romans en verhalen schreef en de EQMM oprichtte. Ik kende Doug helemaal niet goed, omdat hij tot zijn pensionering in Merrick, Long Island, woonde en niet in New York City, waar het tijdschrift was gevestigd, en hij vaak niet in staat was om EQMM-evenementen bij te wonen. Het beperkte contact dat ik met Doug had liet echter twee sterke indrukken bij mij achter: dat hij zeer intelligent was en dat hij uiterst bescheiden was. ... "

Klik hier om
verder te lezen op de EQMM blog.

Ik heb Douglas ontmoet op 28 april 2005 op het Ellery Queen Centenary Symposium in New York. Ik herinner me dat ik zenuwachtig was over hoe mensen, vooral familieleden, zouden reageren op een fan van de EQ website die helemaal uit België kwam overvliegen voor het New York City evenement. Vergezeld door een nieuwe vriend, Dale C. AndrewsWest 87th Irregular (die ik voordien enkel kende via e-mailcorrespondentie), begaf ik mij naar het symposium dat bestond uit Ellery Queen-enthousiastelingen...

Ik had mijn exemplaar bij me van "The Tragedy of Errors," de honderdjarige verzamelbundel van Ellery Queen uitgegeven door Crippen & Landru, in de hoop handtekeningen te kunnen verzamelen van de auteurs van de verschillende essays die in de bundel zijn opgenomen. Een van de eersten die bereid was het boek te signeren was Douglas. Hij stelde me onmiddellijk op mijn gemak met zijn vriendelijke woorden. Toen hij mijn exemplaar signeerde, schreef hij: "Dank u dat u zo ver bent gekomen en dat u de herinnering levend hebt gehouden - Douglas Dannay".

Pas later ontdekte ik dat Douglas eigenlijk een begaafd leraar was. Niet verwonderlijk voor mij, hij was het soort leraar dat we ons allemaal herinneren als iemand die een verschil maakte in ons leven.

Het gesigneerde EQ boek heeft een prominente plaats in mijn boekenkast. Na al die jaren heeft het nog steeds een permanente bladwijzer die de pagina met Douglas' inscriptie markeert.

Mijn oprechte deelneming aan familie en vrienden.

Hierboven: Douglas Dannay (L) en Ted Hertel (R) signeren exemplaren van Ellery Queen's "The Tragedy of Errors"
Onder: Het gesigneerde EQ boek heeft een prominente plaats in mijn boekenkast. Na al die jaren zit er nog steeds een "permanente" bladwijzer in om de pagina terug te vinden.

 
Een Uitdaging aan de Lezer kun je op deze site herkennen aan What we don't know and you just might...het icoontje van "Uncle Sam". (Zie ook de drie muizen bovenaan deze pagina). Zeker in de Engelstalige pagina's zie je dit icoontje wanneer hulp wordt gevraagd. Dus als je ons denkt te kunnen helpen of zelfs corrigeren, stuur ons een e-mail. Die is te vinden door op "Uncle Sam" te klikken. Zeker geapprecieerd!
Unusual Suspects by Joseph Goodrich, ... click to buy at Amazon
 
26 juni 2022

J
arenlang hebben fans van de Ellery Queen romans en korte verhalen een steeds terugkerend mysterie moeten oplossen: Hoe zag Ellery Queen er precies uit? Frederic Dannay en Manfred Lee gaven slechts de schamele aanwijzingen. In de eerste romans wisten we dat Ellery een pince nez bril droeg, en hij werd altijd beschreven als lang en slank met zilvergrijze ogen. Maar dat was het wel zo'n beetje. Voor vele fans van de NBC serie van 1975 zal Ellery altijd Jim Hutton zijn, maar lang geleden, helemaal in het begin, was er een tijd dat Ellery Queen -- de auteur(s) -- ook werd voorgesteld als Ellery Queen, de detective.

Natuurlijk was er een probleem. Of misschien moeten we zeggen "twee." Hoe krijg je één detective van twee auteurs? Misschien niet zo moeilijk als het klinkt.

De twee neven werkten niet alleen samen, maar ze leken in het begin ook erg op elkaar. Hen samenvoegen tot één personage was een kans die het blad Popular Photography niet kon laten liggen. De neven hadden al gebruik gemaakt van hun fysieke gelijkenis om om de beurt lezingen te geven (altijd gemaskerd) als "Ellery Queen".

Popular Photography besloot de taak op zich te nemen om de twee auteurs daadwerkelijk te combineren tot één detective. Dit zou in de huidige tijd met Photoshop of gelijkaardige bewerkingsprogramma's vrij gemakkelijk zijn geweest. Maar het enige waar het tijdschrift mee kon werken, zoals dit verhaal getuigt, was ouderwets vakmanschap...
Klik hier om meer te lezen...
 
6 mei 2022

The Spanish Cape Mystery - kaft Otto Penzler presents American Mystery Classics, November 2022In november 2022 verschijnt een nieuwe editie in de reeks American Mystery Classics van Otto Penzler presents: The Spanish Cape Mystery.

Een tuinfeestje verandert de hacienda van een miljonair in een plaats delict in deze klassieke whodunnit van een Edgar Award-winnende grootmeester.


De familie Godfrey is op vakantie tussen de pittoreske rotsachtige kliffen van de Noord-Atlantische kust, en verwacht rust, stilte en, misschien, een beetje golf of tennis. Maar op een schemerige avond, op een afgelegen plek op het terrein van Spanish Cape, krijgen Rosa en haar oom David ruzie over haar geheimzinnige romance met een van hun gasten, de guitige John Marco, een knappe vent met een gele roadster en zonder zichtbare bron van inkomsten. Op dat moment duikt een torenhoge eenogige man met een .38 revolver op uit de schemering.

Als de vermaarde speurneus Ellery Queen de volgende dag uit New York City arriveert en zich verheugt op een zomeruitstapje aan de kust, realiseert hij zich dat zijn reis geen strandwandeling zal worden. Terwijl hij Rosa redt, ontdekt hij dat haar ontvoerder David voor John aanzag en in plaats daarvan de eerste heeft neergeslagen. Maar Ellery heeft nog meer werk te doen als Rosa's duistere liefje dood en poedelnaakt wordt gevonden... afgezien van een zwarte fedora en een theatraal uitziende operamantel. Er zijn genoeg gasten en huisgenoten die John dood hadden gewild, maar wie heeft het gedaan en wat is er in vredesnaam met de kleren van het slachtoffer gebeurd?

In deze iconische serie, geïnspireerd door Sir Arthur Conan Doyle en geprezen door niemand minder dan Agatha Christie, zorgen zorgvuldig geplaatste aanwijzingen, logische deductie en een sfeervolle jaren '30 setting samen voor een onweerstaanbaar plezierig leesvoer voor iedereen die van een moorddadig raadsel houdt.
Lees hier meer over dit boek ... 
 
Margaret Lindsay  -- KLIK VOOR MEER -- ...Een halve jongen met paardenstaarten die in perenbomen klimt... ging uiteindelijk naar Engeland om zich de spreekgewoonten van de hogere klasse eigen te maken en kwam terecht in de zogenaamd volledig Engelse cast van de Oscarwinnende Cavalcade uit 1933 ... een vrij normaal begin van een prachtige carrière. Ze speelde Nikki Porter tegenover twee Ellery Queens: Ralph Bellamy en William Gargan.

Margaret was relatief open over haar sexualiteit binnen de Hollywood gemeenschap. Hoewel ze romantisch verbonden was met verschillende mannelijke sterren was haar naaste metgezel actrice Mary McCarty.

Actrices, die bekenden relaties te hebben met zowel mannen als vrouwen, kregen het advies om seks te hebben met mannen en relaties aan te gaan met mannen vanwege het oude adagium "Je hebt gewoon de juiste man nog niet ontmoet." Dit was een gebruikelijke invalshoek in therapie in de jaren 1940 en 50 (ook gebruikt bij homoseksuele mannelijke acteurs). Het kwam erop neer dat een lesbienne zich kon ontdoen van haar verlangen naar seks met mannen van hetzelfde geslacht (en vice versa voor homoseksuele mannen). Onnodig te zeggen dat het de meesten niet goed afging. Margaret Lindsay vond het kwakzalverij en ging er niet in mee.

Er wordt zelfs gesuggereerd dat Margaret Lindsay, ondanks haar uitzonderlijke schoonheid, geen rollen kon krijgen in grote films omdat zij weigerde "het spel mee te spelen".

Als ooit de carrière van een actrice een eigen website verdiende... dan is het wel deze!
Om alles over Margaret Lindsay te lezen klik hier ... 
 
Marion Shockley  -- KLIK VOOR MEER --  ...Marion, aan de andere kant, had geen "normale" start van haar carrière. Ze beweerde het enige meisje in de geschiedenis van Hollywood te zijn dat een filmstudio binnenliep met een pasje van een sight-seeing tour en naar buiten kwam met een getekend contract. Kort daarna ruilde ze de Oostkust en de filmwereld, (ze beweerde dat ze er niet van hield) voor het theater en de radio aan de Westkust. Beschreven als een bijna onmiddellijk succes op de radio verscheen ze als Nikki Porter in de eerste Ellery Queen radioserie.
Marion had zelf nooit kinderen, maar voedde uiteindelijk wel drie kinderen op. 
Om alles over Marion Shockley te lezen klik hier ... 
 
14 april 2022

Richard Hart -- KLIK VOOR MEER -- ...De kans dat je nog nooit gehoord hebt van een acteur die Ellery Queen gestalte gaf en in zijn jeugd Adolf Hitler in München bezig zag is bijzonder groot. Immers de carrière van deze man was dan ook bijzonder kort, hij overleed gedurende de repetitie van een uitzending op 36 jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij had een handvol theater opvoeringen en evenveel films op zijn actief. Wat TV betreft was hij pas echt goed begonnen toen het noodlot toesloeg. Toch is zijn biografie het lezen waard en vol van interessante details. Vele van die zaken zijn net toegevoegd en verrijken het inzicht in het acteursleven van dat tijdperk. Hart had op het eind van zijn leven ook een relatie met actrice Felicia Montealegre. Ze huwde kort daarna Leonard Bernstein en zal aldus ook te zien zijn in de nog te verschijnen biopic over diens leven op Netflix. Richard Hart was Ellery Queen op TV laat in 1950

               Om alles over Richard Hart te lezen klik hier ...


Hugh Marlowe -- KLIK VOOR MEER -- ...Vele van deze details komen van krantenknipsels die over de jaren her en der in archieven werden gevonden. Als deze puzzel wordt samen gelegd krijgen we toch zicht op de carrière van de acteurs in kwestie. Al moet ik toegeven dat het frustrerend is sommige blogs of "gereputeerde" sites de informatie overnemen zonder enige bronvermelding. Maar we blijven de interessante zaken toevoegen.
Binnenkort kom je ook te weten wie de vierde echtgenote was van Hugh Marlowe... Controleer maar eens. Alle sites vermelden drie echtgenotes. Hugh was de acteur die zowel op radio als TV Ellery Queen een stem en gestalte gaf.

               Om alles over Hugh Marlowe te lezen klik hier ...
 
28 maart 2022

Deze website heeft wel eens meer een grondig onderhoud gekregen. Dat was ook het geval in de voorbije twee maanden. Alle detailpagina's voor de boeken en films werden onder handen genomen. De inhoud werd, waar beschikbaar, voorzien van besprekingen ten tijde van eerste verschijning. Op deze manier kan men zien welke eerste impact het werk op het publiek had. Eerlijker in de zin dat het oordeel niet vertroebeld werd door latere werken of de tand des tijds. Sommige Ellery Queen werken tonen zeker hun ouderdom en kunnen misschien gedateerd worden genoemd. Bij het aanbevelen van werken zou men als lezer, naast de premisse, ook moeten aanvaarden dat het in een bepaalde tijd werd geschreven. Dus alle detailpagina's werden bekeken en aangepast.
Tezelfdertijd werd in detail bekeken hoe de kaften van de eerste uitgaven er uit zagen en welke de verschillen er waren tussen die eerste uitgaven en die van de zgn. heruitgevers.

Ook de indeling van de boeken werd wat aangepast. Alle Dannay/Lee werken zitten nu in het volwaardige 'opus', los van de paperback originals... Deze laatste werden ook wat meer ingedeeld volgens uitgever en jaartal.

Tot slot wil ik ook aangeven dat het navigeren tussen de verschillende detailpagina's makkelijker werd gemaakt met een knop (revolver naar rechts) voor de volgende en een knop (revolver naar links) voor de vorige detailpagina.

De "Q.B.I." sectie heeft alle werken onder het Ellery Queen hoofdding weer. Klik hier om meer te lezen....

De "Kill as Directed" heeft alle andere media (radio, tv, film, stripverhalen, spelletjes,...) weer... De films starten op pagina 5 van die sectie. Klik hier om meer te lezen.

Geniet er van!
 

Bestel bij Crippen and Landru door hier te klikken ...
The Zanzibar Shirt and others Stories. Sinds het begin der tijden worden auteurs gevraagd te schrijven over zaken waarin ze thuis zijn. James Holding (1907-1997) nam dit advies dan ook zeer ter harte. Na zijn carrière in de publiciteitswereld begon Holding full-time met schrijven. Eén van de eerste jobs was in "onderaanneming" de verderzetting van de Ellery Queen Jr boekenreeks, die zijn start had genomen in de jaren 40. Fred Dannay en Manfred Lee huurden Holding in om de serie, na een lange afwezigheid, nieuw leven in te blazen.

The Further Misadventures of Ellery Queen samengesteld door twee West 87th Irregulars Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews is verkrijgbaar via Wildside Press. Klik op de banner om te bestellen...

 Aanraders

  • JABberwocky Literary Agency, Inc heeft ondertussen reeds een aantal jaar het voorrecht om als agent op te treden voor de publicatierechten van het complete werk van Ellery Queen. Ze brachten zelf ook eBook uitgaven van Ellery Queen werken op de markt(zie kaften). De downloads zijn beschikbaar via de gebruikelijke kanalen en zijn ook aangegeven op hun eigen overzichtspagina hier.
Bezoek Ellery Queen Mystery Magazine's website...


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXXIII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.