REDACTIONEEL

Drie niet zo blinde muizen...Klik ook eens op de muizen en zie of
je 
ons
niet kunt helpen...
 
Q.B.I.: Toegevoegde kaften sedert april 2020: 43 betere en 63 nieuwe kaften. Deze laatste staan in het rood aangeduid in de Engelstalige lijst. Laatste toevoegingen op 16 oktober 2021:

A mandarin bűnügy - kaft Hongaarse uitgave, Athenaeu, BudapestA kétlelkű Gimball - kaft Hongaarse uitgave, Budapest Valami történt az áruházban - kaft Hongaarse uitgave, 1943Gyilkosság a tengerparton - kaft Hongaarse uitgave, Athenae, 1936Colpo di grazia - kaft Italiaanse uitgave, I Classici Del Giallo Mondadori, Nr 1093, december 2005Trekantens fjerde side - kaft Deense uitgave, Rosenkilde, 2017Pembunuhan dengan latarbelakang - kaft Indonesische uitgave, Buku Roket, DjakartaMisteri Huruf T (Darah di Sebuah Salib) - kaft Indonesische uitgave, Intan Asia

Voorbije toevoegingen aan de site
april 2020 - april 2021: 132 betere en 33 nieuwe kaften
april 2019 - april 2020: 16 betere en 14 nieuwe kaften
...
The Further Misadventures of Ellery Queen samengesteld door twee West 87th Irregulars Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews is verkrijgbaar via Wildside Press. Klik op de banner om te bestellen...
17 oktober 2021 - 18 april 1999

Na al die jaren van research naar alles met betrekking tot Ellery Queen (zelfs lang voor de start van deze website!) kan ik rustig zeggen dat ik af en toe nog zaken terugvind die niet eens in één van de vele categorieën op deze website passen. Is dit dan het begin van een nieuwe rubriek? Het gaat, zeker niet, over zeer gekende verhalen of wijd verspreide objecten, soms zelfs maar indirect aan Ellery Queen verbonden maar toch misschien interessant genoeg voor de echte fan.

Zo'n verhaal werd gerapporteerd op 2 augustus 2012 in Florida...Foto van Verna Jane Janie Browning, midden, met twee schoolvrienden, vermoedelijk genomen in het midden van de jaren veertig. Gloria Blackburn, 62, kocht op 24 juli een exemplaar van The Devil to Pay, een mysterie van Ellery Queen in de Amish Country Store in Largo. Toen ze het opendeed, vond Blackburn de handtekening van haar 85-jarige moeder, gedateerd 1941. Ze stuurde een foto van de handtekening naar haar zus, die bij haar moeder woont. De moeder bevestigde dat het wel degelijk haar handtekening was en dat het boek ooit van haar was toen ze 14 was. Hoewel ze zelf nooit naar Florida is gereisd, vond het boek op de een of andere manier zijn weg naar Florida en kwam in de handen van haar dochter - 71 jaar later.

 
1 oktober 2021

Deze maand brengen we met hulp van Dale C. Andrews een uitgebreide herwerking van de tekst rond de "schrijver" van de introducties in de eerste EQ verhalen...

Een terugkerende figuur die met de Ellery Queen mysteries wordt geassocieerd
is J.J. McC. Alleen geïdentificeerd door initialen verschijnt hij in de vroege mysteries, daarna voor tientallen jaren uit het gezichtsveld te verdwijnen, om dan plots kort te herverschijnen in één van de laatste Queen boeken. Net als de biografie van Ellery zelf is ook die van J.J. McC vol tegenspraak. Het was zeker J.J. zelf die zelf bijdroeg aan sommige van de vroege (en uiteindelijk tegenstrijdige biografische feiten met betrekking tot Ellery en zijn vader de Inspecteur.

Al snel worden we verteld dat J.J. McC. een effectenhandelaar ook een dichte vriend van de Queens was. Meer nog alhoewel hij ook naar Italië verhuisde had hij de Queens verschillende keren onder totaal andere omstandigheden ontmoet. Hoe lang geleden leek het niet sedert El hem vroeg om een voorwoord (en soms zelfs een nawoord) te schrijven voor zijn eerste boeken. In The Roman Hat Mystery, schreef J.J. McC zelfs de "Uitdaging aan de Lezer".

Ondanks dit alles is J.J. McC. grotendeels vergeten door vele Queen aanhangers. In meerdere vertaling werden zijn voorwoorden gewoon genegeerd, wellicht denkend dat dit de woorden waren van één of andere schrijver in dienst van de uitgever die een "positieve" intro to het verhaal voorzag. In het begin werden zijn inspanningen als orakel ... (Klik hier om verder te lezen...)
 
3 september 2021

Zonder meer een aanrader
zijn de besprekingen die Nick Fuller brengt op zijn blog "The Grandest Game in the World". Hij is bezig aan een uitgebreide leesbeurt van de Ellery Queen verhalen en brengt toch soms een verfrissende kijk op de verhalen. Zijn Kuifje avatar zaait wat verwarring maar Nick woont wel degelijk in Canberra (liep school in Brussel)... De links naar zijn besprekingen worden gaandeweg aan de detailpagina's toegevoegd.
Specifiek wou ik zijn opmerking rond de invloed van
Thomas Hardy hier onder de aandacht brengen.

De novelist en dichter Thomas Hardy  (2 June 1840 – 11 January 1928) wordt beschouwd als een determinist, vooral omdat zijn hoofdrolspelers worden bestuurd door de aard van de dingen of door superieure krachten. Met andere woorden, de onafhankelijkheid van de menselijke wil in Hardy's fictie is moeilijk te bevestigen, omdat de strijd van de mens tegen de 'wil' alleen maar leidt tot zijn toekomstige mislukkingen. (Fazel Asadi Amjad, Esmaeil Najar Daronkolae - Thomas Hardy and Urbanization: The Role of Determinism in Tess of the D’Urbervilles).

Specifiek gericht op de Wrightsville verhalen deed Nick Fuller een gedurfde uitspraak "Was Ellery Queen
een Thomas Hardy fan?" Hij gaat verder met enkele duidelijke verwijzingen in zowel ....  

                                                         
Lees verder
hier ...
 
13 augustus 2021

Dale C. Andrews is sedert lang een toegewijde Ellery Queen fan en hij heeft verschillende Ellery Queen pastiches for EQMM geschreven. Je hoort hem hier zelf met  “Four Words,” uit het September/October 2020 nummer van EQMM. (Klik op het icoon voor meer) ....West 87th Street Irregular Dale C. Andrews heeft niet alleen talent voor het schrijven van uitstekende Ellery Queen pastiches hij dan ook nog eens schitterende om ze naar voor te brengen!
"Four Words," zijn vierde Ellery Queen pastiche verscheen in het september/oktober nummer van EQMM  en wordt hier voorgesteld als EQMM podcast.
                               

Vorige maand kondigde Otto Penzler's The Mysterious Bookshop het volgende aan: "Ziehier een actueel zicht op de recent verworven collectie Ellery Queen boeken die binnenkort op onze lijst van zeldzame boeken zal verschijnen"

Kort daarna publiceerde Otto twee YouTube video's waarbij hij een gedetailleerde beschrijving gaf van de collectie. Daarbij gaf hij meteen ook tekst en uitleg bij de de ogenschijnlijke (zie foto hierboven in de linker bovenhoek) aanwezigheid van twee stofkaften voor The French Powder Mystery . Deze video's zijn meteen ook een unieke gelegenheid om een echte verzamelaar bezig te horen over het verzamelen van eerste edities...Wil je bestellingen plaatsen voor één van de getoonde items bel (212) 587-1011 of e-mail naar info@mysteriousbookshop.com

Onder: Onder de gasten op de The Mysterious Press presentatie was ook Richard Dannay (vooraan)... 
TIP:  Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.
Unusual Suspects by Joseph Goodrich, ... click to buy at Amazon
 
4 juli 2021

Mord i Hollywood - kaft Zweedse uitgave Deckarhyllan, 19 mei 2021Laat ons beginnen met een duidelijke aanmoediging voor de Zweedse bezoekers van de site. Håkan Andersson zorgde er mede voor dat Deckarhyllan na The King is Dead
(2015) nu ook een tweede Ellery Queen vertaling bracht met Mord I Hollywood naar The Devil to Pay en met als toegift het kortverhaal "Long Shot" (1939) aka "Högoddsaren".
                         

Over het onderwerp radio verhalen. "Allemaal goed en wel die hoorspelen in het Engels maar in het Nederlands, was er dan niks?" hoor ik u al denken...

Alhoewel we in programmabladen van weleer het bewijs terug vonden dat via de korte golf men in Europa minstens een deel van de originele Amerikaanse uitzendingen (1 uur lange afleveringen) kon horen (W2XE uit New York) toch is het twijfelachtig of alle aflevering zo te beluisteren waren en of dit hier populair was. (Zie hieronder)

              


Hoorspelen waren, voor TV overnam, ook in het Nederlandstalig taalgebied een belangrijk deel van de radio programmatie. Dat was ook zo in België en Nederland. Er zijn ook voorbeelden terug te vinden van Nederlandstalige hoorspelen van Ellery Queen die werden uitgezonden in Nederland. Anders dan de Amerikaanse tegenhangers waren deze uitzendingen vaak bewerkingen van volledige verhalen of kortverhalen. De volledige romans werden dan over verschillende afleveringen uitgezonden. Men deed zelfs moeite om de "Uitdaging aan de lezer" min of meer te integreren onder de vorm van een wedstrijd.

Eind 1939 zond de VARA op Hilversum een 11 delige bewerking uit van ...

Lees hier verder ... (klik er ook op de lijst met titels!)

 
9 juni 2021

Verschillende belangrijke toevoegingen aan de site!

We willen hier focussen op één specifieke pagina. In 2011 kochten we informatie van the NFSA Canberra, Australia die een belangrijke bijdrage leverde aan de pagina waar de oplijsting van Australische heropvoeringen van radio plays. Deze pagina werd nu opnieuw aangevuld met verschillende beschrijvingen van deze luisterspelen alsook met zelfs enkele foto's van de Australische Armchair detectives

Het Major Broadcasting Network kondigde het begin van "The Adventures of Ellery Queen" aan als een Nationale uitzending. Te horen op 2UE, 4BK-AK and 2KO, 2GZ, en 2NZ beginnend op vrijdag 16 juli 1954 om 7:30 (p.m.) In elke uitzending werd een vooraanstaand bezoeker door Ellery Queen gevraagd om zelf een gooi te doen naar de oplossing eens alle feiten waren weergegeven.  

Boven rechts: Charles Tingwell die Ellery speelt...

Lees hier verder ...

 
13 mei 2021

Toen Norman en Irving Pincus The Adventures of Ellery Queen (1950-1951) voor het eerst op tv brachten kozen ze voor Elliott als Sergeant Velie.

Elliott Sullivan  -- KLIK VOOR MEER -- ...Er zijn nauwelijks bevestigingen hier van terug te vinden. Waarom toch? Allereerst kunnen we stellen dat Sergeant Velie niet in alle afleveringen te zien was. Daarnaast waren het voor Elliott harde tijden. Jammer genoeg was hij ook niet de enige. Zijn biografie kan dan ook gezien worden als voorbeeld van deze toch wel donkere tijden in de amusementssector.

Geboren in San Antonio, Texas op 4 juli 1907 als Eli (Aleck) Solomon. Zijn ouders, gehuwd in Rusland rond 1884, waren Rabbijn Solomon Zalmanovich Solomon uit Litouwen en Abigail aka Bessie Budowlia uit Wit-Rusland. Ze hadden minstens zeven kinderen.

Aleck/Eli liep school aan het A&M College van Texas. Hij werd gebeten door...

Lees hier verder...

 
1 mei 2021

Volgende oktober zullen de nieuwe toevoegingen aan Otto Penzler's "American Mystery Classics" onder meer ook bestaan uit Ellery Queen's  The American Gun Mystery. Deze mooie serie (niet alleen beperkt tot werken van Ellery Queen) voorziet de boeken ook van prachtige tekeningen en deze boeken hebben dan ook alles om snel collector's items te worden...

The Chinese Orange Mystery - kaft Penzler Publishers 'American Mystery Classics', 2018 (uitgegeven zowel met hardcover als paperback)The Siamese Twin Mystery - kaft, Otto Penzler presents American Mystery Classics, februari 2020The Egyptian Cross Mystery - kaft, Otto Penzler presents American Mystery Classics, november 2020The Dutch Shoe Mystery - kaft Penzler Publishers 'American Mystery Classics', 4 maart 2019The American Gun Mystery - kaft Penzler Publishers 'American Mystery Classics', 5 oktober 2021

Om deze aankondiging extra luister bij te zetten namen we ook de detailpagina van dit boek onder handen. We voegden wat informatie toe waaronder een boekbespreking uit 1933 toen gepubliceerd in Washington D.C.'s  Evening Star.

"Ellery Queen biedt opnieuw een probleem in deductie aan dat, voor zover het zijn hoofdrolspelers en zijn actie betreft, zich net zo goed had kunnen afspelen in de pionierstijd van Texas of Wyoming waar zich een oplossing had kunnen aandienen, maar het wordt geprojecteerd in de, zeker niet minder, wilde en woelige setting van New York City in de huidige tijd.
Samen in het grote Coliseum van Tony Mars, promotor van diverse soorten van ontspanning, en twintig duizend toeschouwers die zichzelf hees riepen in bewondering van de gebruikelijke stunts eigen aan een eerste klasse rodeovoorstelling. Ook aanwezig in die immense menigte van de mensen: Inspecteur Queen, zijn zoon Ellery en de immer trouwe Djuna, aan wiens smeekbede om hem mee te nemen naar de rodeo zijn niet konden weerstaan.
Naast de grote Tony Mars zelf zaten naast de Queens en Djuna in dezelfde box, onder andere Mara Gay, actrice uit Hollywood, en Kit Home, de geadopteerde dochter van Buck Horne,
 ..."

Lees hier verder... 

 
Een Uitdaging aan de Lezer kun je op deze site herkennen aan What we don't know and you just might...het icoontje van "Uncle Sam". (Zie ook de drie muizen bovenaan deze pagina). Zeker in de Engelstalige pagina's zie je dit icoontje wanneer hulp wordt gevraagd. Dus als je ons denkt te kunnen helpen of zelfs corrigeren, stuur ons een e-mail. Die is te vinden door op "Uncle Sam" te klikken. Zeker geapprecieerd!
 
18 april 2021

Voor onze 22ste verjaardag online willen we jullie trakteren op wat extra informatie over de Franse incarnaties van Ellery Queen's Mystery Magazine:

Ellery Queen Mystère Magazine of kortweg Mystère Magazine waren de titels waaronder het magazine werd verkocht in het Frans. Logisch dat de prijzen voor Frankrijk, Zwitserland en België op de kaft terug te vinden waren. Editions OPTA, Paris publiceerde tussen 1948 en okt 1976, 343 nummers. OPTA gaf tussen 1961 en 1975 ook Alfred Hitchcock magazine uit.
Georges Rieben is vooral bekend als de oprichter, in 1972, van de "Le Prix Mystere de la critique" een prijs die tot op de dag van vandaag wordt uitgereikt aan het best Franse en buitenlandse detective verhaal. In december van 1969 werd deze Georges Rieben samen met drie vrienden gevraagd om het roer over te nemen van Maurice Renault, deze had toen de leiding over Ellery Queen Mystère Magazine. Renault was al enkele jaren zwaar ziek en de verkoop van het tijdschrift leed hier onder. Deze drie vrienden waren, Luc Geslin (filmfotograaf), Jean-Claude Guilbert (schrijver, journalist) en Bernard Rapp (televisie en film). Snel bleef alleen Luc Geslin over die het hoofdredacteurschap op zich nam wat voornamelijk bestond uit het uitkiezen van de kortverhalen en ze, zo nodig, laten vertalen. Met Rieben herleefde Mystère Magazine voor een korte tijd. Nadat Daniel Domange, de directeur van de OPTA uitgeverij, in 1971 om het leven kwam bij een vliegtuigongeval kwam de uitgeverij onder slecht management met uiteindelijk liquidatie van het bedrijf in december 1981. Reeds in okt 1976 bracht Mystère Magazine zijn laatste nummer uit. Samen met Luc Geslin probeerde Rieben met Magazine du Mystère (Editions Trega, Toulouse) een doorstart te maken. Zonder samenwerking met EQMM werd althans visueel geprobeerd de indruk te geven dat het een voortzetting was van Mystère Magazine. Tevergeefs zo bleek, volgens Rieben vooral door een gebrek aan een professionele distributiedienst, want het initiatief bleef beperkt tot 12 nummers (tussen 1976 en 1978).
In december 1981 verscheen het eerste nummer van, wat de tweede reeks van Mystère Magazine Ellery Queen (Editions D'Iéna, Paris) moest worden met Luc Geslin als hoofdredacteur en Marc Bourgès-Maunoury als directeur. George Rieben maakte deel uit van de redactie. Wellicht bleef het bij dit eerste nummer...
 

Ellery Queen Mystère Magazine van december 1957In okt 1976 bracht "Mystère Magazine" zijn laatste nummer uit.Samen met Luc Geslin probeerde Rieben met Magazine du Mystère (Editions Trega, Toulouse) een doorstart te maken. Zonder samenwerking met EQMM werd althans visueel geprobeerd de indruk te geven dat het een voortzetting was van Mystère Magazine. In december 1981 verscheen het eerste nummer van, wat de tweede reeks van Mystère Magazine Ellery Queen (Editions D'Iéna, Paris) moest worden met Luc Geslin als hoofdredacteur en Marc Bourgès-Maunoury als directeur. George Rieben maakte deel uit van de redactie. Wellicht bleef het bij dit eerste nummer...
Als je meer wil lezen over de vertaalde EQMM uitgave klik dan hier ...
 
3 maart 2021

Vorige maand hadden we dus de ontgoocheling te verwerken dat 3-4 weken na het beschikbaar maken van enkele tot voor die tijd verloren gewaande TV uitzendingen van Ellery Queen ze terug van YouTube werden gehaald. Om dit weg te spoelen toch het volgende om naar uit te kijken...

Deel uitmakend van EQMM's 80ste verjaardagsviering dit jaar (2021), bieden ze een, bij het seizoen passend mysterie aan van de hand van het multi-getalenteerde schrijverduo Ellery Queen: "The President's Half Disme," welke origineel werd gepubliceerd in EQMM van februari 1947.Deel uitmakend van EQMM's 80ste verjaardagsviering dit jaar (2021), bieden ze een, bij het seizoen passend mysterie aan van de hand van het multi-getalenteerde schrijverduo Ellery Queen: "The President's Half Disme," welke origineel werd gepubliceerd in EQMM van februari 1947.
Het werd ook opgenomen in de bloemlezing Calendar of Crime (1952). Klik hier om meer te lezen over die bundeling...

 
7 februari 2021

Producers Norman en Irving Pincus hebben de verdienste om de eerste versies van The Adventures Ellery Queen op televisie te brengen. De allereerste Dumont reeks werd in 1950 en 1951 over twee seizoenen gespreid, en werd naar verluid live uitgezonden. ABC maakte opnames van deze uitzendingen en deze hebben het overleefd. Tot voor kort hadden we weet van 5 afleveringen...

"The Adventures of Ellery Queen (1954) was de titel voor hun tweede poging onder hun Norwin logo. Het werd omgedoopd tot "Mystery is My Business" voor de herhalingen die in 1956 werden uitgezonden. In totaal werden 32 episodes gefilmd. Geen enkele leek het te hebben overleefd!

Het is echt wel een tijd geleden dat er oude episodes aan de oppervlakte kwamen. De laatste keer was dit voor radio episodes zo'n 5 tot 10 jaar geleden...

Dus we verwelkomen een zesde aflevering uit die eerste serie van 1951 met Lee Bowman als Ellery Queen and Florenz Ames als Inspecteur Queen!:

               "The Man Who Killed Cops" (S1E16 - TAEQ)

Klik voor de lijst met episodes...Lijst episodes 1ste seizoen (Engels)
Lijst episodes 2de seizoen (Engels)

En voor het eerst kunnen we ook kijken naar episodes uit  1954-1956 met Hugh Marlowe als Ellery en opnieuw Florenz Ames als Richard: 

               "Woman on the Wire" (Ep 8 - MIMB)
               "Close-up of Murder" (Ep 11 -TAEQ)
               "Once a Killer" (Ep 20 - TAEQ)
               "Double Exposure" (Ep 27 - MIMB)

Enige spijtige kanttekening is dat Charlotte Keane die in deze reeks Nikki Porter gestalte gaf in geen enkele van de beschikbare afleveringen te zien is...

Klik voor de lijst met episodes...Lijst met episodes (Engels)

Alle afleveringen kunnen bekeken worden vanuit de pagina's met de lijst van episodes... (zie links hierboven).  Genieten!

Update 15/2! De links met de filmpjes zijn ondertussen verwijderd. :-(

 
13 januari 2021   

We ondersteunen en herhalen onderstaande oproep maar wat graag!

The Dutch Shoe Mystery - kaft Penzler Publishers 'American Mystery Classics', 4 maart 2019

 


Otto Penzler Presents
American Mystery Classics Book Club
February Selection:
Ellery Queen's The Dutch Shoe Mystery

 

De American Mystery Classics Book Club zal een Zoom meeting houden op 1 februari om 6:30 PM EST waarbij  Ellery Queen's puzzelverhaal van moord in het ziekenhuis, The Dutch Shoe Mystery uitvoerig wordt besproken! De meeting is vrij toegankelijk en iedereen die geïnteresseerd is om over Ellery Queen te spreken met een aantal andere liefhebbers van detectives wordt sterk aangeraden om te meeting bij te wonen! E-mail charles@penzlerpublishers.com om te reserveren.


Wanneer Ellery Queen, omschreven door de London Times als “the logical successor to Sherlock Holmes,” door een vriend arts wordt uitgenodigd om een operatie bij te wonen, aanvaardt hij het aanbod in de hoop om zijn capaciteiten als amateur detective uit te breiden, maar al vlug worden die skills ook getest. De patiënt die de delicate procedure moet ondergaan is Abagail Doorn, zowat de rijkste en bekendste vrouw in America; de dokter die de ingreep zal uitvoeren is haar beschermeling, één van de toonaangevende chirurgen aan de Oostkust. Het zal plaatsvinden in de grootste operatiezaal van het ziekenhuis welke zij heeft opgericht.

Kennissen en vrienden, en zelfs enkele vijanden, wachten met ingehouden adem op de uitkomst van de operatie. Het ziekenhuis wordt stil, het publiek neemt plaats, de zaal is klaar. De chirurg roept zijn vooraanstaande patiënt naar de zaal en de deur draait open. De patiënt wordt de zaal binnengerold onder een wit laken. Wanneer het laken wordt verwijderd ziet men het levensloze lichaam van Mevr. Doorn, gewurgd met een koord. Wie onder de aanwezigen was zo genadeloos of deze gruwelijke daad uit te voeren? Het is aan Ellery Queen— en zijn meest opmerkzame lezers om de sporen te volgen en de dader te vinden.

Special guest Richard Dannay, zoon van de co-creator Frederic Dannay zal tevens aanwezig zijn op de meeting!

Special guest Richard Dannay, zoon van de Ellery Queen co-creator Frederic Dannay zal tevens aanwezig zijn op de meeting!

 

The Zanzibar Shirt and others Stories. Sinds het begin der tijden worden auteurs gevraagd te schrijven over zaken waarin ze thuis zijn. James Holding (1907-1997) nam dit advies dan ook zeer ter harte. Na zijn carrière in de publiciteitswereld begon Holding full-time met schrijven. Eén van de eerste jobs was in "onderaanneming" de verderzetting van de Ellery Queen Jr boekenreeks, die zijn start had genomen in de jaren 40. Fred Dannay en Manfred Lee huurden Holding in om de serie, na een lange afwezigheid, nieuw leven in te blazen.

The Further Misadventures of Ellery Queen samengesteld door twee West 87th Irregulars Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews is verkrijgbaar via Wildside Press. Klik op de banner om te bestellen...

 Aanraders

  • JABberwocky Literary Agency, Inc heeft ondertussen reeds een aantal jaar het voorrecht om als agent op te treden voor de publicatierechten van het complete werk van Ellery Queen. Ze brachten zelf ook eBook uitgaven van Ellery Queen werken op de markt(zie kaften). De downloads zijn beschikbaar via de gebruikelijke kanalen en zijn ook aangegeven op hun eigen overzichtspagina hier.
Bezoek Ellery Queen Mystery Magazine's website...


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXXI   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.