REDACTIONEEL

Drie niet zo blinde muizen...Klik ook eens op de muizen en zie of
je 
ons
niet kunt helpen...
 
Q.B.I.: Toegevoegde kaften sedert april 2022: 5 betere en 27 nieuwe kaften. Deze laatste staan in het rood aangeduid in de Engelstalige lijst. Laatste toevoegingen op 24 mei 2022:

O mistério da laranja Chinesa - kaft Portugese uitgave 2022The Spanish Cape Mystery - kaft Otto Penzler presents American Mystery Classics, November 2022Тайна Египетского Реста - kaft Russische uitgave voor "The Egyptian Cross Mystery" en "Drury Lane's Last Case", 1993Тайна греческого гроба - kaft Russische uitgave Greek Coffin Mystery - The Lamp of God & Treasure Hunt, 1993Přestupní stanice - kaft Tjechische uitgave, Mladá fronta, 1970The Virgin Heiresses - kaft pocketboek uitgave, Great Pan Books G205, 1959 (Art by Sam "Peff" Peffer), versie zonder nummers in de linker beneden hoekРасследует инспектор Квин deel van de omnibus "Тайна Карен Лейт" - stofkaft Russische uitgave, bevat Божественный свет. Неизвестная рукопись доктора Ватсона. Расследует инспектор Квин, 1993Тайна больничных туфель - cover Russian edition Dutch Shoe Mystery, Ed. Kometa (Комета), 1990

Voorbije toevoegingen aan de site
april 2021 - april 2022: 284 betere en 324 nieuwe kaften
april 2020 - april 2021: 132 betere en 33 nieuwe kaften

...
The Further Misadventures of Ellery Queen samengesteld door twee West 87th Irregulars Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews is verkrijgbaar via Wildside Press. Klik op de banner om te bestellen...
6 mei 2022 - 18 april 1999

The Spanish Cape Mystery - kaft Otto Penzler presents American Mystery Classics, November 2022In november 2022 verschijnt een nieuwe editie in de reeks American Mystery Classics van Otto Penzler presents: The Spanish Cape Mystery.

Een tuinfeestje verandert de hacienda van een miljonair in een plaats delict in deze klassieke whodunnit van een Edgar Award-winnende grootmeester.


De familie Godfrey is op vakantie tussen de pittoreske rotsachtige kliffen van de Noord-Atlantische kust, en verwacht rust, stilte en, misschien, een beetje golf of tennis. Maar op een schemerige avond, op een afgelegen plek op het terrein van Spanish Cape, krijgen Rosa en haar oom David ruzie over haar geheimzinnige romance met een van hun gasten, de guitige John Marco, een knappe vent met een gele roadster en zonder zichtbare bron van inkomsten. Op dat moment duikt een torenhoge eenogige man met een .38 revolver op uit de schemering.

Als de vermaarde speurneus Ellery Queen de volgende dag uit New York City arriveert en zich verheugt op een zomeruitstapje aan de kust, realiseert hij zich dat zijn reis geen strandwandeling zal worden. Terwijl hij Rosa redt, ontdekt hij dat haar ontvoerder David voor John aanzag en in plaats daarvan de eerste heeft neergeslagen. Maar Ellery heeft nog meer werk te doen als Rosa's duistere liefje dood en poedelnaakt wordt gevonden... afgezien van een zwarte fedora en een theatraal uitziende operamantel. Er zijn genoeg gasten en huisgenoten die John dood hadden gewild, maar wie heeft het gedaan en wat is er in vredesnaam met de kleren van het slachtoffer gebeurd?

In deze iconische serie, geïnspireerd door Sir Arthur Conan Doyle en geprezen door niemand minder dan Agatha Christie, zorgen zorgvuldig geplaatste aanwijzingen, logische deductie en een sfeervolle jaren '30 setting samen voor een onweerstaanbaar plezierig leesvoer voor iedereen die van een moorddadig raadsel houdt.
Lees hier meer over dit boek ... 
 
Margaret Lindsay  -- KLIK VOOR MEER -- ...Een halve jongen met paardenstaarten die in perenbomen klimt... ging uiteindelijk naar Engeland om zich de spreekgewoonten van de hogere klasse eigen te maken en kwam terecht in de zogenaamd volledig Engelse cast van de Oscarwinnende Cavalcade uit 1933 ... een vrij normaal begin van een prachtige carrière. Ze speelde Nikki Porter tegenover twee Ellery Queens: Ralph Bellamy en William Gargan.

Margaret was relatief open over haar sexualiteit binnen de Hollywood gemeenschap. Hoewel ze romantisch verbonden was met verschillende mannelijke sterren was haar naaste metgezel actrice Mary McCarty.

Actrices, die bekenden relaties te hebben met zowel mannen als vrouwen, kregen het advies om seks te hebben met mannen en relaties aan te gaan met mannen vanwege het oude adagium "Je hebt gewoon de juiste man nog niet ontmoet." Dit was een gebruikelijke invalshoek in therapie in de jaren 1940 en 50 (ook gebruikt bij homoseksuele mannelijke acteurs). Het kwam erop neer dat een lesbienne zich kon ontdoen van haar verlangen naar seks met mannen van hetzelfde geslacht (en vice versa voor homoseksuele mannen). Onnodig te zeggen dat het de meesten niet goed afging. Margaret Lindsay vond het kwakzalverij en ging er niet in mee.

Er wordt zelfs gesuggereerd dat Margaret Lindsay, ondanks haar uitzonderlijke schoonheid, geen rollen kon krijgen in grote films omdat zij weigerde "het spel mee te spelen".

Als ooit de carrière van een actrice een eigen website verdiende... dan is het wel deze!
Om alles over Margaret Lindsay te lezen klik hier ... 
 
Marion Shockley  -- KLIK VOOR MEER --  ...Marion, aan de andere kant, had geen "normale" start van haar carrière. Ze beweerde het enige meisje in de geschiedenis van Hollywood te zijn dat een filmstudio binnenliep met een pasje van een sight-seeing tour en naar buiten kwam met een getekend contract. Kort daarna ruilde ze de Oostkust en de filmwereld, (ze beweerde dat ze er niet van hield) voor het theater en de radio aan de Westkust. Beschreven als een bijna onmiddellijk succes op de radio verscheen ze als Nikki Porter in de eerste Ellery Queen radioserie.
Marion had zelf nooit kinderen, maar voedde uiteindelijk wel drie kinderen op. 
Om alles over Marion Shockley te lezen klik hier ... 
 
14 april 2022

Richard Hart -- KLIK VOOR MEER -- ...De kans dat je nog nooit gehoord hebt van een acteur die Ellery Queen gestalte gaf en in zijn jeugd Adolf Hitler in München bezig zag is bijzonder groot. Immers de carrière van deze man was dan ook bijzonder kort, hij overleed gedurende de repetitie van een uitzending op 36 jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij had een handvol theater opvoeringen en evenveel films op zijn actief. Wat TV betreft was hij pas echt goed begonnen toen het noodlot toesloeg. Toch is zijn biografie het lezen waard en vol van interessante details. Vele van die zaken zijn net toegevoegd en verrijken het inzicht in het acteursleven van dat tijdperk. Hart had op het eind van zijn leven ook een relatie met actrice Felicia Montealegre. Ze huwde kort daarna Leonard Bernstein en zal aldus ook te zien zijn in de nog te verschijnen biopic over diens leven op Netflix. Richard Hart was Ellery Queen op TV laat in 1950

               Om alles over Richard Hart te lezen klik hier ...


Hugh Marlowe -- KLIK VOOR MEER -- ...Vele van deze details komen van krantenknipsels die over de jaren her en der in archieven werden gevonden. Als deze puzzel wordt samen gelegd krijgen we toch zicht op de carrière van de acteurs in kwestie. Al moet ik toegeven dat het frustrerend is sommige blogs of "gereputeerde" sites de informatie overnemen zonder enige bronvermelding. Maar we blijven de interessante zaken toevoegen.
Binnenkort kom je ook te weten wie de vierde echtgenote was van Hugh Marlowe... Controleer maar eens. Alle sites vermelden drie echtgenotes. Hugh was de acteur die zowel op radio als TV Ellery Queen een stem en gestalte gaf.

               Om alles over Hugh Marlowe te lezen klik hier ...
 
28 maart 2022

Deze website heeft wel eens meer een grondig onderhoud gekregen. Dat was ook het geval in de voorbije twee maanden. Alle detailpagina's voor de boeken en films werden onder handen genomen. De inhoud werd, waar beschikbaar, voorzien van besprekingen ten tijde van eerste verschijning. Op deze manier kan men zien welke eerste impact het werk op het publiek had. Eerlijker in de zin dat het oordeel niet vertroebeld werd door latere werken of de tand des tijds. Sommige Ellery Queen werken tonen zeker hun ouderdom en kunnen misschien gedateerd worden genoemd. Bij het aanbevelen van werken zou men als lezer, naast de premisse, ook moeten aanvaarden dat het in een bepaalde tijd werd geschreven. Dus alle detailpagina's werden bekeken en aangepast.
Tezelfdertijd werd in detail bekeken hoe de kaften van de eerste uitgaven er uit zagen en welke de verschillen er waren tussen die eerste uitgaven en die van de zgn. heruitgevers.

Ook de indeling van de boeken werd wat aangepast. Alle Dannay/Lee werken zitten nu in het volwaardige 'opus', los van de paperback originals... Deze laatste werden ook wat meer ingedeeld volgens uitgever en jaartal.

Tot slot wil ik ook aangeven dat het navigeren tussen de verschillende detailpagina's makkelijker werd gemaakt met een knop (revolver naar rechts) voor de volgende en een knop (revolver naar links) voor de vorige detailpagina.

De "Q.B.I." sectie heeft alle werken onder het Ellery Queen hoofdding weer. Klik hier om meer te lezen....

De "Kill as Directed" heeft alle andere media (radio, tv, film, stripverhalen, spelletjes,...) weer... De films starten op pagina 5 van die sectie. Klik hier om meer te lezen.

Geniet er van!
 
6 maart 2022

The American Gun Mystery - harde kaft Thorndike Large Print uitgave, 23 februari 2022Thorndike Press (From Gale, a Cengage Company) geeft grote letter edities uit. Eerder publiceerden zij al twee andere Ellery Queen werken. Met The Dutch Shoe Mystery (december 2020) en The Chinese Orange Mystery (januari 2019) zorgden ze voor een lezersvriendelijk formaat waar lezers van alle leeftijden van konden genieten. Beide titels hadden dezelfde covers die we kennen van de Otto Penzler's serie American Mystery Classics. Afgelopen februari kwamen ze opnieuw met Queen titel alleen dit keer met een eigen kenmerkende hardcover: The American Gun Mystery!

"Wanneer een circus rodeoacteur midden in zijn voorstelling wordt doodgeschoten, lijkt het voor de hand te liggen dat iemand de dader heeft gezien - of op zijn minst het pistool heeft gevonden. Wanneer het onderzoek niets oplevert, wordt de hele groep artiesten en het circuspersoneel verdacht. Helaas voor de moordenaar behoort Ellery Queen tot de duizenden die getuige waren van de misdaad, en hij zal niet tevreden zijn tot hij de waarheid ontdekt. Tegen de tijd dat hij de nodige aanwijzingen heeft, zal Queen zowel de moordenaar als de schuilplaats van het wapen ontmaskeren - het getitelde American Gun dat de fatale kogel afvuurde."

Bestel uw exemplaar hier. Klik op de kaft om meer over het boek te lezen ...
 
TIP:  Geïnteresseerde lezers moeten weten dat de icoontjes/kaften die op deze site worden toegevoegd vaak lange uitgebreide informatie hebben, die niet noodzakelijk in de tekst zelf wordt herhaald. Die informatie kwam ooit standaard als pop-up te voorschijn door met de muis de foto aan te wijzen. Firefox gebruikers kunnen deze handigheid activeren via een add-on genaamd "Popup ALT Attribute". Na installatie resulteert het aanwijzen van de iconen of kaften in een pop-up met extra of verduidelijkende informatie over de afbeelding.
Unusual Suspects by Joseph Goodrich, ... click to buy at Amazon
 
20 februari 2022

Iets voor het onderdeel trivia of misschien zelfs de rubriek pastiches deze volgende ongewone bijdrage. Frank Stewart bracht in de dagelijkse bridge rubriek van menige kranten in 2004 het volgende Ellery Queen probleem:

Ellery Queen bekeek het levenloze lichaam van West, languit onder de tafel waar hij meespeelde in een spel met hoge inzet. Hij was geslagen met een vuurtang.
"We hebben de andere drie vogels," zei inspecteur Queen.
"North's vingerafdrukken staan op het moordwapen, maar hij wil niet bekennen. Hij zegt dat hij het vuur heeft aangestoken."

"Wat is er gebeurd bij hun laatste deal, pap?" vroeg Ellery.
"Volgens North," zei de inspecteur, "speelde Zuid met vijf klaveren. West leidde de aas en nog een harten, en Zuid vocht dit aan, dwong de troefaas zich bloot te geven en nam zes troeven, vier ruiten en een schoppen. Wat doet dat er eigenlijk toe?"

"Ik denk dat als je East onder druk zet, hij zal bekennen," zei Ellery.
"West verslaat het contract met een ruitenwissel bij Trick Two. Als East de troef aas neemt, leidt hij een tweede ruiten en Zuid kan de ruiten niet gebruiken en verliest een schoppen."

"Ik heb het gedaan," huilde East. "Mijn partner wilde de dommerik niet doden, dus heb ik hem gedood."
"Breng hem weg, Velie," zuchtte de inspecteur.

Ik speel geen bridge. Laat dit dus een uitdaging zijn voor onze lezers. Hoe goed zit dit in elkaar? Zijn er verwijzingen in de oplossing die, op het eerste zicht, niet zichtbaar zijn? Click if you think you can help out...!Je kunt mij bereiken door op "Uncle Sam" te klikken...

Als je meer wilt lezen over Ellery Queen pastiches en eerbetonen klik dan hier...
 
13 januari 2022

Mijn aandacht werd vorige maand getrokken door een bericht van de hand van Matthew J. Elliott, naar eigen zeggen een bekroonde scenarioschrijver, auteur, voice-over artiest, presentator, redacteur en bijdrager voor RiffTrax uit Lancashire, Engeland. Zijn miniserie The New Adventures of Mickey Spillane's Mike Hammer met Stacy Keach in de hoofdrol uit 2008 werd genomineerd voor een Audie Award.

"Ik ben mysterieschrijver geworden door Ellery Queen. Hilary Caine zou niet bestaan als Ellery er niet was geweest.

De "tongue in cheek" Hilary Caine mysteries spelen zich af in "The Golden Age" van de Britse mysteries uit 1930. Hilary Caine is een jonge vrouw met een unieke gave om misdaden op te lossen. Ze wordt aangenomen door het Engelse roddelblad Tittle Tattle Magazine als hun privé-detective. Zij lost de misdaad op, zij schrijven het verhaal.
Voor het eerst uitgebracht in 2008 zijn er ondertussen al 25 Hilary-verhalen te beluisteren... en ze geven een eerste glimp van hoe een nieuwe vrouwelijke Ellery Queen zou kunnen klinken.

Je kan een volledig verhaal hier beluisteren. Als je meer wilt lezen over Ellery Queen pastiches en eerbetonen klik dan hier
...
 
29 november 2021

Dit nieuws was pas een verrassing!

Incendo en BlackBox Multimedia gaan een co-ontwikkelings- en co-productiepartnerschap aan voor een gemoderniseerde kijk op het klassieke mysterieverhaal, Ellery Queen.

De productiebedrijven kondigden aan dat ze de rechten  voor Tv-adaptatie van de Ellery Queen romans en korte verhalen hebben verworven. Ze zullen samen een high-end scripted serie ontwikkelen en co-produceren. Hoera tot dan toe! Maar dan staat er dat ze een tv-serie zullen ontwikkelen met een herbedachte vrouwelijke hoofdrol.

Richard Dannay en Rand B. Lee hebben het project alvast goedgekeurd, dit is wat ze te zeggen hadden: “Toen onze vaders voor het eerst gingen zitten om de samenwerking aan te gaan die Ellery Queen zou worden, hadden ze nooit durven dromen dat ze dan samen aan een veertigjarige reis zouden beginnen, of zich de opmerkelijk succes dat Ellery Queen zou behalen. Wij allemaal in de Lee en Dannay families zijn zeer verheugd om samen te werken met BBMM en Incendo, die beiden zo respectvol zijn geweest en de rijke Ellery Queen traditie hebben bewonderd, om een ​​nieuw hoofdstuk op het scherm te creëren voor onze gedeelde erfenis.

De eerste reacties zijn eerder gemengd. De meesten verkozen een herkenbare adaptatie van de werken. Waar sta ik hierover? Veel hangt er echt van af hoe het zal worden gedaan. Als de verklaring van Richard en Rand correct is, zal dit respectvol aan het originele werk zijn. Het veranderen van het geslacht van alle personages kan te veel op een parodie lijken (Paul Paris, Nick Porter, Richardine Queen, ...). Maar zoals gesuggereerd zou het introduceren van een vrouwelijke Ellery Queen "as is" wel kunnen werken. Afhankelijk van de omgeving of het tijdsbestek waarin het zich afspeelt. De Hutton-serie speelde zich af in de jaren 40, waar alle "CSI-onderzoeksmethoden" nog niet bestonden, en onze slimme held vrijelijk kon deduceren.

Dus ik hoop dat ze leren van het succes van die serie (eigenlijk de enige tv-aanpassing die succesvol was). Geestig, niet alleen trouw aan de verhalen, maar ook aan het Queen-universum. Andere media waar Ellery Queen actief was zoals strips, succesvolle radiobewerkingen werden mooi in de verhalen geïnjecteerd door de introductie van radiopresentator Simon Brimmer, gespeeld door een onvergetelijke John Hillerman!). Als ze de nieuwe Ellery Queen naar het heden brengen... zal het succes afhangen van de verhalen en de aandacht voor detail. als ze in veel van die "oudere" fans werken, kunnen ze de modernisering vergeven. Als het werkte voor de populariteit van Maurice Leblanc's Lupin, waarom dan niet voor EQ?

                                    Hier kun je meer lezen over de Hutton Tv-reeks ...
 
7 november 2021

In 1931 nodigde professor Engelse literatuur Mark Van Doren, zelf een detective schrijver,  "Ellery Queen" uit in de Columbia University's School of Journalism (The Writers Club of Columbia) om er een voordracht te geven omtrent de techniek van het schrijven van detective verhalen. Ze weigerden, omdat ze hun identiteit niet wilden prijs geven. Tot dusver waren de boeken gepresenteerd als het werk van één man, de uitgever en de auteurs wilden dit , althans voorlopig, zo houden. Barbara Frost, die toen bij hun uitgever werkte, kreeg de inspiratie om hen een masker te kopen. Het idee van het masker kreeg bijval. Bij gebrek aan enthousiasme werd met kop of munt beslist wie zou gaan en Lee verloor. Hij gaf de lezing terwijl hij een zwart masker droeg een gimmick die hij nog verder zou gebruiken bij handtekeningsessies,... .

Stel je nu eens voor dat je terug in de tijd zou kunnen gaan om foto's te maken van bepaalde gebeurtenissen. Zou het niet geweldig zijn om een ​​foto te hebben van Manny die in november 1931 voor de Columbia University uit een taxi stapt?

                   

We kunnen niet terug in de tijd, maar het gevoel komt wel heel dichtbij door het ontdekken dat de foto bestaat....

                                                   Lees verder hier ...
 
Een Uitdaging aan de Lezer kun je op deze site herkennen aan What we don't know and you just might...het icoontje van "Uncle Sam". (Zie ook de drie muizen bovenaan deze pagina). Zeker in de Engelstalige pagina's zie je dit icoontje wanneer hulp wordt gevraagd. Dus als je ons denkt te kunnen helpen of zelfs corrigeren, stuur ons een e-mail. Die is te vinden door op "Uncle Sam" te klikken. Zeker geapprecieerd!
 
17 oktober 2021

Na al die jaren van research naar alles met betrekking tot Ellery Queen (zelfs lang voor de start van deze website!) kan ik rustig zeggen dat ik af en toe nog zaken terugvind die niet eens in één van de vele categorieën op deze website passen. Is dit dan het begin van een nieuwe rubriek? Het gaat, zeker niet, over zeer gekende verhalen of wijd verspreide objecten, soms zelfs maar indirect aan Ellery Queen verbonden maar toch misschien interessant genoeg voor de echte fan.

Zo'n verhaal werd gerapporteerd op 2 augustus 2012 in Florida...Foto van Verna Jane Janie Browning, midden, met twee schoolvrienden, vermoedelijk genomen in het midden van de jaren veertig. Gloria Blackburn, 62, kocht op 24 juli een exemplaar van The Devil to Pay, een mysterie van Ellery Queen in de Amish Country Store in Largo. Toen ze het opendeed, vond Blackburn de handtekening van haar 85-jarige moeder, gedateerd 1941. Ze stuurde een foto van de handtekening naar haar zus, die bij haar moeder woont. De moeder bevestigde dat het wel degelijk haar handtekening was en dat het boek ooit van haar was toen ze 14 was. Hoewel ze zelf nooit naar Florida is gereisd, vond het boek op de een of andere manier zijn weg naar Florida en kwam in de handen van haar dochter - 71 jaar later.
 
1 oktober 2021

Deze maand brengen we met hulp van Dale C. Andrews een uitgebreide herwerking van de tekst rond de "schrijver" van de introducties in de eerste EQ verhalen...

Een terugkerende figuur die met de Ellery Queen mysteries wordt geassocieerd
is J.J. McC. Alleen geïdentificeerd door initialen verschijnt hij in de vroege mysteries, daarna voor tientallen jaren uit het gezichtsveld te verdwijnen, om dan plots kort te herverschijnen in één van de laatste Queen boeken. Net als de biografie van Ellery zelf is ook die van J.J. McC vol tegenspraak. Het was zeker J.J. zelf die zelf bijdroeg aan sommige van de vroege (en uiteindelijk tegenstrijdige biografische feiten met betrekking tot Ellery en zijn vader de Inspecteur.

Al snel worden we verteld dat J.J. McC. een effectenhandelaar ook een dichte vriend van de Queens was. Meer nog alhoewel hij ook naar Italië verhuisde had hij de Queens verschillende keren onder totaal andere omstandigheden ontmoet. Hoe lang geleden leek het niet sedert El hem vroeg om een voorwoord (en soms zelfs een nawoord) te schrijven voor zijn eerste boeken. In The Roman Hat Mystery, schreef J.J. McC zelfs de "Uitdaging aan de Lezer".

Ondanks dit alles is J.J. McC. grotendeels vergeten door vele Queen aanhangers. In meerdere vertaling werden zijn voorwoorden gewoon genegeerd, wellicht denkend dat dit de woorden waren van één of andere schrijver in dienst van de uitgever die een "positieve" intro to het verhaal voorzag. In het begin werden zijn inspanningen als orakel ... (Klik hier om verder te lezen...)
 
3 september 2021

Zonder meer een aanrader
zijn de besprekingen die Nick Fuller brengt op zijn blog "The Grandest Game in the World". Hij is bezig aan een uitgebreide leesbeurt van de Ellery Queen verhalen en brengt toch soms een verfrissende kijk op de verhalen. Zijn Kuifje avatar zaait wat verwarring maar Nick woont wel degelijk in Canberra (liep school in Brussel)... De links naar zijn besprekingen worden gaandeweg aan de detailpagina's toegevoegd.
Specifiek wou ik zijn opmerking rond de invloed van
Thomas Hardy hier onder de aandacht brengen.

De novelist en dichter Thomas Hardy  (2 June 1840 – 11 January 1928) wordt beschouwd als een determinist, vooral omdat zijn hoofdrolspelers worden bestuurd door de aard van de dingen of door superieure krachten. Met andere woorden, de onafhankelijkheid van de menselijke wil in Hardy's fictie is moeilijk te bevestigen, omdat de strijd van de mens tegen de 'wil' alleen maar leidt tot zijn toekomstige mislukkingen. (Fazel Asadi Amjad, Esmaeil Najar Daronkolae - Thomas Hardy and Urbanization: The Role of Determinism in Tess of the D’Urbervilles).

Specifiek gericht op de Wrightsville verhalen deed Nick Fuller een gedurfde uitspraak "Was Ellery Queen
een Thomas Hardy fan?" Hij gaat verder met enkele duidelijke verwijzingen in zowel ....  

                                                         
Lees verder
hier ...
 
13 augustus 2021

Dale C. Andrews is sedert lang een toegewijde Ellery Queen fan en hij heeft verschillende Ellery Queen pastiches for EQMM geschreven. Je hoort hem hier zelf met  “Four Words,” uit het September/October 2020 nummer van EQMM. (Klik op het icoon voor meer) ....West 87th Street Irregular Dale C. Andrews heeft niet alleen talent voor het schrijven van uitstekende Ellery Queen pastiches hij dan ook nog eens schitterende om ze naar voor te brengen!
"Four Words," zijn vierde Ellery Queen pastiche verscheen in het september/oktober nummer van EQMM  en wordt hier voorgesteld als EQMM podcast.
 
Vorige maand kondigde Otto Penzler's The Mysterious Bookshop het volgende aan: "Ziehier een actueel zicht op de recent verworven collectie Ellery Queen boeken die binnenkort op onze lijst van zeldzame boeken zal verschijnen"
Kort daarna publiceerde Otto twee YouTube video's waarbij hij een gedetailleerde beschrijving gaf van de collectie. Daarbij gaf hij meteen ook tekst en uitleg bij de de ogenschijnlijke (zie foto hierboven in de linker bovenhoek) aanwezigheid van twee stofkaften voor The French Powder Mystery . Deze video's zijn meteen ook een unieke gelegenheid om een echte verzamelaar bezig te horen over het verzamelen van eerste edities...
Links to videos:
Otto Presents Ellery Queen (1)
Otto Presents Ellery Queen (2)
Wil je bestellingen plaatsen voor één van de getoonde items e-mail naar info@mysteriousbookshop.com
Boven: Onder de gasten op de The Mysterious Press presentatie was ook Richard Dannay (vooraan)...
 

The Zanzibar Shirt and others Stories. Sinds het begin der tijden worden auteurs gevraagd te schrijven over zaken waarin ze thuis zijn. James Holding (1907-1997) nam dit advies dan ook zeer ter harte. Na zijn carrière in de publiciteitswereld begon Holding full-time met schrijven. Eén van de eerste jobs was in "onderaanneming" de verderzetting van de Ellery Queen Jr boekenreeks, die zijn start had genomen in de jaren 40. Fred Dannay en Manfred Lee huurden Holding in om de serie, na een lange afwezigheid, nieuw leven in te blazen.

The Further Misadventures of Ellery Queen samengesteld door twee West 87th Irregulars Josh Pachter &‎ Dale C. Andrews is verkrijgbaar via Wildside Press. Klik op de banner om te bestellen...

 Aanraders

  • JABberwocky Literary Agency, Inc heeft ondertussen reeds een aantal jaar het voorrecht om als agent op te treden voor de publicatierechten van het complete werk van Ellery Queen. Ze brachten zelf ook eBook uitgaven van Ellery Queen werken op de markt(zie kaften). De downloads zijn beschikbaar via de gebruikelijke kanalen en zijn ook aangegeven op hun eigen overzichtspagina hier.
Bezoek Ellery Queen Mystery Magazine's website...


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.