NAAR PAGINA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

DE QUEEN OF CLUBS

The West 87th Street Irregulars kom je voor het eerst tegen in wat je de "Richard Queen" verhalen in het grote opus kunt
noemen. In deze verhalen doet Inspecteur Queen een beroep op z'n vrienden om informatie te verzamelen. Uiteindelijk komen ze ook hun beloftes na! In onze nooit aflatende queeste of de interesse in Ellery Queen op te krikken waar nodig, kwamen we in 2010 op het idee om een select gezelschap te starten, een club. Het werk van ieder geselecteerd lid getuigt van een reeds bewezen interesse in Ellery Queen alsook van bijdrages tot het Queen werk. Zo helpen ze om zijn naam, opnieuw, een goedgekend te maken binnen de wereld van het detective verhaal, specifiek in de V.S.

Elk lid wordt bij zijn of haar opname tot de club gevraagd iets te (her)schrijven over Ellery Queen, het artikel krijgt z'n plaats hier op de site en de schrijver of schrijfster is van dan af aan gekend als een echte West 87th Street Irregular!
We doen ons uiterste best om diegene aan te trekken die reeds wat aanzien genieten als het gaat over het schrijven over de EQ partners. Maar het geenszins de bedoeling daar te stoppen, om Ellery Queen ook goed op weg te helpen in deze eeuw zijn nieuwe spelers op het veld even nodig als de getrouwe leden...

Laat me u voorstellen aan de West 87th Street Irregulars...

Queen of Clubs

 

Ledenlijst West 87th Street Irregulars
Nathanael T. Booth  (februari 2024)

Nathanael T. Booth  -- KLIK VOOR MEER -- ...Nathanael heeft reeds lang een relatie met Ellery Queen, die teruggaat tot de tijd dat hij als tiener "The Dutch Shoe Mystery" ontdekte bij een boekenverkoop in de bibliotheek. In zijn beide boeken heeft hij uitgebreid over Ellery Queen geschreven. Op de een of andere manier vermoedt hij zelfs dat hij nog lang niet klaar is met Ellery (klik op de afbeelding voor zijn artikel "Ellery Queen's Symbolic America: Negen korte observaties")

Steve Steinbock (augustus 2022)

Steve Steinbock  -- KLIK VOOR MEER -- ...Steve heeft  geschreven voor de Portland Press Herald/Maine Sunday Telegram, ... The Strand, en Mystery Scene. Alsook verschillende non-fictie artikelen (en een kort verhaal) voor EQMM. Sinds 2011 recenseert hij misdaadfictie voor EQMM's "Jury Box" column. Hij heeft talrijke Japanse mysterie verhalen vertaald in het Engels (klik op de foto voor zijn artikel "Japanese Scholarship: Logic, Formalism, and Ellery Queen")

Josh Pachter (juni 2017)

Josh Pachter  -- KLIK VOOR MEER -- ...Tweede jongste auteur ooit die in EQMM verscheen. In de daaropvolgende 40+ jaren maakte hij nog regelmatig zijn opwachting ook in andere tijdschriften of bloemlezingen. In de nov/dec 2018 uitgave van EQMM zat “50”, een nieuw E.Q. Griffen verhaal waarin Ellery, een moord die hij 50 jaar eerder niet kon oplossen herbekijkt. (klik op de foto voor zijn artikel  "Looking Back on half-century love affair with EQMM")

Arthur Vidro (juni 2014)

Arthur Vidro  -- KLIK VOOR MEER -- ...Arthur is de uitgever van het detective magazine (Give Me That) Old-Time Detection, waarvan verschillende edities volledig aan het werk van Queen werden gewijd. In september van 2013 regisseerde Arthur de wereld première van Joseph Goodrich’s toneelstuk Calamity Town, gebaseerd op het eerste Wrightsville mysterie van Queen. (klik op de foto voor zijn artikel "Claremont, the real Wrightsville")

Francis M. Nevins (februari 2013)

Francis M. Nevins  -- KLIK VOOR MEER -- ...Zonder tegenspraak één van werelds meest vooraanstaande autoriteiten op gebied van Ellery Queen en het samenwerkingsverband tussen Frederic Dannay en Manfred B. Lee. Mike mag dan wel Lee maar kort hebben ontmoet, hij was een goede vriend met Dannay, zijn mentor, die hij ooit omschreef als “the closest thing to a grandfather I have ever had.” (klik op de foto voor zijn artikel "A Lifetime with Ellery Queen")

Joseph Goodrich (september 2012)

Joseph Goodrich  -- KLIK VOOR MEER -- ...N.Y.se auteur en gevierd dramaturg zal zijn kortverhaal “Dear Mr. Queen” zien opgenomen in de MWA bloemlezing The Mystery Box, samengesteld door Brad Meltzer (lente 2013). Maar hij is natuurlijk de samensteller van Blood Relations: The Selected Letters of Ellery Queen, 1947-1950. Het boek welke ons een bijna intieme blik boodt op de Lee-Dannay werkrelatie (klik op de foto voor zijn "A Kind of Triumph")

Jon L. Breen (september 2011)

Jon L. Breen  -- KLIK VOOR MEER -- ...Deze Edgar winnaar ging officieel op rust in 2011. Een erkend bespreker en criticus die volgens EQMM zelf The Jury Box schreef "...met integriteit, inzicht en stijl..." Zonder twijfel past Jon als volgend lid. Zowel via zijn pastiches als door zijn werk als criticus houdt hij de erfenis van Ellery Queen levendig. Ook geen verrassing dat er minstens 1 pastiche in zijn bijdrage is verwerkt (klik op de foto voor zijn artikel "The Expandable Calendar of Ellery Queen")

Janet Hutchings (juli 2011)

Janet Hutchings  -- KLIK VOOR MEER -- ...Als de naam 'Ellery Queen' al wordt herkend in de States dan is dit in grote mate te danken aan Ellery Queen's Mystery Magazine. Moeilijk zich een meer waardig lid van de West 87th Street Irregulars voor te stellen dan de hoofdredactrice. Janet heeft toegestemd om het volgende essay uit The Tragedy of Errors te lezen, te herpubliceren. Het vertelt de geschiedenis van EQMM.  (klik op de foto voor haar artikel "Legacy of an editor")

Dale C. Andrews (september 2010)

Dale C. Andrews  -- KLIK VOOR MEER -- ...Zowat een jaar geleden schreef Dale een artikel over de NBC Ellery Queen serie om de publicatie van zijn Ellery Queen pastiche rond het filmen van 1 van de NBC episodes, gebaseerd op een Queen kortverhaalHet mag dan ook geen verrassing heten dat Dale's toetreding tot de West 87th Street Irregulars kwam met dit herwerkte artikel als voorbode op de op til zijnde DVD release van de serie. (klik op de foto voor zijn artikel "When Ellery Queen met NBC")

Joe R. Christopher (april 2010)

Joe R. Christopher  -- KLIK VOOR MEER -- ...We zijn vereerd om als ons eerste lid Professor emeritus of English aan de Tarleton State University van Stephenville, Texas Joe R. Christopher te begroeten. Niet alleen zelf op rust, zijn essay spitst zich toe op Richard-Queen-op-rust verhalen. Geen meer gepaste start voor de West 87th Street Irregulars (klik op de foto voor zijn essay "The Retirement of Richard Queen")

 
Drie "West 78th Street Irregulars" samen in één foto! Van links naar rechts: Dale C. Andrews, Mike Nevins en Josh Pachter.
Boven: Drie "West 78th Street Irregulars" samen in één foto! Van links naar rechts: Dale C. Andrews, Mike Nevins en Josh Pachter. (Picture courtesy Josh Pachter)

NAAR PAGINA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXXIII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.