Klik op de foto om terug te gaan...

Speelde in een EQ radiodrama Howard Culver (2 jun 1918 - 4 aug 1984)
Lengte:  1.73 m (5' 8")

Zus: Cora Jane Culver (Wood)
        (b. 27 nov 1920 - d. 6 sep 1978)

Huwelijken:
(1) Maxine Maude Born 'Miki'
      (14 maart 1939 - 1949, gescheiden)
         dochter: Pamela Joan (Newton)
         (b. 26 jun 1941 - d. 18 feb 2011)
(2) Lois Hayes Kerr
      (23 feb 1950 -  4 aug 1984, zijn dood)
         dochters: Patti en Kathi Culver
         (tweelingen) (b. 4 okt 1953 - )
"Rood gebaarde" Howard Culver (1944)
Boven rechts: "Rood gebaarde" Howard Culver (1944)

Zag het levenslicht als Howard Brasfield Culver Jr. in Larimer County (een landbouwgebied dicht bij Fort Collins), Colorado op 2 juni 1918.

 

Zijn vader Howard Culver Sr. was een 'wetenschappelijk' landbouwer, zijn moeder was Mabel Eva Ogden. Howard's portfolio beweert dat hij op de boerderij leerde paardrijden, maar aangezien zijn moeder zich niet met het landbouwerbestaan kon verzoenen verhuisde de familie in werkelijkheid toen Howard nog peuter (anderhalf jaar) was naar Pasadena, California.


Howard en zijn zus Cora Jane groeiden op in scholen in Pasadena, waar beide lid werden van een dansschool die exhibitie ballroom dansen en adagio dansen deed. Hier ligt mogelijk de oorsprong van zijn grote podiumdrang.
 

 

De familie Culver verhuisde naar Los Angeles waar Howard school ging lopen in The Manual Arts High School. Hij werd er actief in de theatergroepering, niet alleen met acteren, maar ook bij het bouwen van de sets en de vele andere noden die dit met zich meebracht. Hij werd er een vrij populaire jonge man, wiens aanwezigheid de schwung er in hield. Hij was gedurende zijn tijd aan de High School ook twee jaar lang in het korps voor training van reserveofficieren.

Toenertijd werd in de streek van Los Angeles een Boys' Day gehouden, een dag waarop jongens van de oudste klassen uit diverse high schools een dag konden gaan "werken" in de job waarvoor de school hen voor zou bereiden. Howard werd samen met drie anderen gekozen om de toneelafdeling te vertegenwoordigen en werd dus uitgenodigd om op die dag te gaan spreken op een "echte" radioshow bij CBS in Hollywood (KHJ). Zijn diepe, volwassen stem en zijn professionele houding in die kleine rol zorgden ervoor dat de producer hem meteen ook meerdere rolletjes aanbood. Toch kwam het voor hem als een verrassing toen hij de zondag na het bezoek een telefoontje kreeg van True Boardman om een rol te gaan invullen in het KHJ programma, Annals of the Ages. Howard was zeer blij met deze gelegenheid en stemde onmiddellijk toe.

Gedurende de zes volgende weken werd hij ongeveer eens per week gecontacteerd om een kleine rol in een CBS show op te nemen. Dan kreeg hij ook een telefoontje van de CBS uitbetalingsafdeling die hem vroeg of hij zijn checks zou komen ophalen of dat ze die mochten opsturen? Howard was stomverbaasd! Checks?? Betaald worden terwijl je plezier maakt!! En ja aan 5 $ per showwas dit voor een jongeman in 1936 een klein fortuin.

 

Gans de zomer bleef Culver voor de radio werken en begon tegen het eind ook plannen te maken om terug met school te starten. Toen de herfst er eindelijk was deed hij het zo goed dat hij besloot om de herstart op school met een jaar uit te stellen. Tegen de tijd dat dat zo ver was, werd het land door de recessie getroffen en besloot Culver, gezien hij reeds goed een carrière op de sporen had, dat het dom zou zijn dit weg te gooien, dus bleef hij bij de radio. Een beslissing die hij zich nooit bekloeg.
 
Volgens Lois Hayes studeerde Howard af aan Manual Arts High School in juni van 1936. Hij had met de gedachte gespeeld om voor dokter te studeren, maar universiteit leek heel ver weg, te meer zijn zus reeds naar college wilde gaan. Zijn vader was ziek en dus was het aan Howard, de andere 'man' in huis om geld te verdienen om voor studeren en kosten te betalen. Eén van die jobs was letterlijk de spreekwoordelijke 'nachtopzichter in een matrassenfabriek'. Hij werkte er al een tijdje alvorens hij werd ontslagen wegens slapen tijdens het werk!

 

Tijdens de zomer van 1938 ging Howard werken in de linnenafdeling van het Yosemite National Park en kwam er in kennis met een jonge dame genaamd Maxine Born uit het nabije Merced, die er ook werkte.
 
Howard viel uiteindelijk terug op zijn liefde voor radio om aan de kost te komen. Zijn eerst job in een radio station was bij KMTR in Hollywood in 1938 waar hij een halfuur durende show bracht, Happy Dalton's Ranch, die hij zelf schreef, regisseerde, van geluidseffecten voorzag en waarin hij ook nog eens de vier rollen die het script voorzag vertolkte! En dit dan nog eens vijf maal per week! Hij ging er ook bij de nieuwsredactie te werken die zelfs het eerst mobiele nieuwsteam had, Radio Newsreel, compleet van voorzien tot zelfs microfoons met zeer, zeer lange kabels! Hij schopte het tot hoofdredacteur van Radio Newsreel, een onderdeel van KMTR.

Op 14 maart 1939 huwde hij Maxine Born in Los Angeles.
 
Culver's zeer kenmerkende bariton bracht hij rechttoe rechtaan en dat werkte duidelijk in zijn voordeel. Hij werkte dan ook regelmatig voor KFI, KNX en Don Lee-Mutual zowel in Los Angeles als San Francisco.

Bij het begin van de Tweede Wereldoorlog verhuisde hij naar San Francisco om er te gaan werken als journalist, presentator voor het radiostation KFRC (Mutual Network), en deed tezelfdertijd ook wat free-lance acteerwerk. Ondertussen was hij ook vader geworden van baby Pamela Joan (1941). Hij groeide een baard die niet alleen vuurrood was maar meteen ook zijn handelsmerk werd, gezien het feit zo weinig mannen toen een baard droegen.

Hij werkte avonden voor een station van General Electric dat uitzond op de korte golf voor de overzeese troepen toen hij de "groeten' kreeg van het Ministerie van oorlog, en dus werd uitgenodigd om de troepen te vervoegen. In 1944 sloot hij zich aan bij de Marine en trok op opleiding naar San Pedro, CA. Vermits hij een toch wat "oudere" man was kreeg hij de leiding over een groep jongeren.

Op de vele papieren die hij moest invullen had hij "radioacteur" ingevuld als zijn beroep in het burgerleven. Een beetje eigen aan hun manier van werken,  zag het "raderwerk" wellicht enkel het woord radio en stuurden hem naar een radioschool om een opleiding voor radiotechnieker te volgen in het Great Lakes Training Center! Ze konden ook moeilijk geloven dat hij het daadwerkelijk moeilijk had en bijna niet slaagde. Toen hij daar toch slaagde werd hij op een boot gezet naar de Filippijnen , waar hij werd gestationeerd in de jungles van Luzon voor de rest van de oorlog. Hij verdiende er medailles voor de Bevrijding van de Filippijnen, Aziatische Stille Oceaan, Amerikaans gebied, Overwinning medaille en werd uiteindelijk eervol ontslagen in februari van 1946. Tijdens zijn diensttijd bij de marine voltooide hij in juni 1945 een opleiding tot stuurman elektrotechniek aan de Great Lakes, Illinois, serviceschool. Maxine woonde ondertussen op 157 South Kalorama Street, Ventura.

Na de oorlog hielp zijn reeds opgedane ervaring hem snel om zijn carrière op radio en zelfs de vroege televisie te hervatten. 


De serie Lady of the Press uit 1944 vertelde de avonturen van een vrouwelijke reporter en haar vrienden van de pers, met Janet Waldo, Eddie Mare en Howard Culver als hoofdvertolkers.

Culver maakte vaak zijn opwachting in Strange Wills (1946), All-Star Western Theatre (1947), Mystery in The Air (1947). Jongere avonturenfans van weleer zullen zich Howard Culver zeker herinneren voor zijn rol als presentator voor de radioserie Chandu The Magician (1948).

 
Howard Culver (R) en zijn vrouw (L) terwijl ze enkele foto's bekijken (1947).Howard toont dochter Pamela de knepen van het modeleren in klei (1947).
Boven links: Howard Culver (R) en zijn vrouw (L) terwijl ze enkele foto's bekijken (1947).
Boven rechts: Howard toont dochter Pamela de knepen van het modeleren in klei (1947).

In januari 1948 werd Howard de laatste acteur die Ellery Queen gestalte gaf in een VS radio serie (de laatste 18 uitzendingen). Hij vertrouwde zijn dochters later lachend toe dat hij "Ellery Queen vermoorde".

 

Apartment 4-A was een situatiekomedie over drie jonge meisjes die worstelen om een rustig, normaal leven te leiden tegen alle verwachtingen in. De film debuteerde op 27 november op Don Lee televisie. 1948. Martha Shaw, Anne Diamond en Julie Kingdon speelden de drie meisjes, Howard Culver, "de man met de pijp", maakte zijn tv-debuut als de verteller met verder Parley Baer, Fred Howard en Wilton Graft.

"Apartment 4-A begint op Don Lee TV". "Apartment 4-A", , een situatiekomedie met drie jonge meisjes die worstelen om een rustig, normaal leven te leiden, tegen alle verwachtingen in, debuteerde op 27 november 1948 op Don Lee TV. Martha Shaw, Anne Diamond en Julie Kingdon speelden de drie meisjes, Howard Culver, "de man met de pijp" was de verteller en Parley Baer, Fred Howard en Wilton Graft waren te zien.
Boven: "Apartment 4-A begint op Don Lee TV". Apartment 4-A, een situatiekomedie met drie jonge meisjes die worstelen om een rustig, normaal leven te leiden, tegen alle verwachtingen in, debuteerde op 27 november 1948 op Don Lee TV. Martha Shaw, Anne Diamond en Julie Kingdon speelden de drie meisjes, Howard Culver, "de man met de pijp" was de verteller en Parley Baer, Fred Howard en Wilton Graft waren te zien.


Voor drukbezette acteurs als Howard, was elke dag wel echt een uitdaging. Elke show was vaak niet alleen in een ander gebouw maar vaak ook in een ander deel van de stad, en dus was het vaak nodig om de éne show voortijdig te verlaten, zich bliksemsnel naar de andere plaats te begeven, de trappen op te rennen om zonder adem het script op te nemen en kalm de eerste woorden van de volgende show in te spreken.
 

 

In zijn vrije tijd volgde hij ook een training burgerluchtvaart en kreeg er met het behalen van zijn licentie piloot voor eenmotorige vliegtuigen meteen ook een nieuwe hobby bij. Daarnaast was hij een verwoed hobbyist: zo modelleerde hij in klei, deed aan fotografie, werkte met hout, schreef, deed aan binnenhuisdecoratie maar verzamelde ook messen, was een jager en verwoed kampeerder.

 

Howard maakte zijn eerste TV optreden in 1949 bij KHJ-TV voor een lokale dramareeks.

 

Howard en Maxine ('Miki') scheiden uiteindelijk in 1949, na reeds enkele jaren gescheiden te hebben geleefd. Kort nadien huwde hij met Lois Hayes, die van 1940 tot 1944 bij een klein radiostation KWLK in Washington, (als manusje van alles) had gewerkt, maar ook National Traffic Manager bij Radio Station KFI in Los Angeles was, het station waar vele van de NBC radio shows werden uitgezonden.

 

Howard had ook tijdens de nacht een gedichtenprogramma bij KFI, waar hij gedichten voorlas en Robert Mitchell orgel speelde. Hij begon met dit programma in San Francisco, en werd in Los Angeles gevraagd om het te hernemen. Eerst werd het programma nog Stairway to the Stars, genaamd om later te worden veranderd naar A Joy Forever, naar de zin uit het gedicht van Keats,  "A thing of beauty is a joy forever," het programma bleef één van zijn favoriete projecten.


Op 15 jul 1949, deed Mr Culver auditie voor de radio versie van Gunsmoke, en wel voor de hoofdrol van Marshal Mark Dillon. Hij zou zelfs beroemd kunnen zijn geworden in die rol ware het niet dat hij ook Steve Adams— het geheime alterego van de Indiaan genaamd as Straight Arrow—gestalte gaf in het populaire Mutual radio avontuur dat tussen 1948 en 1951 werd uitgezonden. Culver, die ook de verteller was geweest in We Deliver the Goods en de aankondiging deed voor Chandu the Magician, werd weerhouden was reeds voor deze hoofdrol geselecteerd. In dit avontuur voor jongeren speelde een Comanche een blanke die Indiaanse uitrusting droeg en in het oude Westen zorgde dat recht geschiede. Hij gebruikte zijn gewone spreekstem voor de rol van Steve Adams en liet die wat zakken als hij op Straight Arrow overschakelde. Destijds had hij ook een kleine geitenbaard die hij later zou afscheren wanneer hij een eerste verschijning moest doen als Straight Arrow. Frank Bingman werd ingehuurd als aankondiger. Tot zijn verbazing moest Bingman vaststellen dat Culver zijn vrije tijd op de set opvulde met breien. Terwijl hij zelf nog in de Joan Davis Show optrad had Verna Felton Bingman leren breien, maar dook veeleer onder om te breien, vermits hij te beschaamd was om voor andere mannen te gaan breien. "Het kan me geen zier schelen wat ze zeggen!", zei Culver tegen Bingman, waarmee hij niet meer verschillend kon klinken van zijn rol als Straight Arrow. Hierna, breiden ze beide in de studio, een activiteit die ze later nog aanleerden aan diverse lokale militaire ziekenhuizen waar ze gewonde veteranen leerden breien.
 
Howard Culver in kostuum in een optocht volledig in karakter van zijn radiorol "Straight Arrow".
Boven: Howard Culver in kostuum in een optocht volledig in karakter van zijn radiorol Straight Arrow.
Culver’s contract als Straight Arrow was ook voorzien van een clausule die stipuleerde dat hij geen andere Western kon doen terwijl hij in de show optrad en zo kwam het dat hij zijn kans verkeek om “the first man they look for, and the last they want to meet” te zijn in Gunsmoke. De show werd ook niet in dat jaar uitgezonden maar in 1952, William Conrad speelde de rol van Marshal Matt Dillon in de immens succesvolle radioreeks. Toen enkele jaren later de show ook op TV kwam kreeg Culver een rol die hij gedurende de volledige reeks aanhield (49 episodes!). Hij speelde meestal de rol van bureelklerk (Howie Uzzell) in het lokale hotel the Dodge House.
 
Huwelijksfoto van Howard Culver en Lois Hayes (Dank aan Katherine en Patricia Culver)
Boven : Huwelijksfoto van Howard Culver en Lois Hayes (Dank aan Katherine en Patricia Culver, foto met toestemming)
Onder rechts: Een foto met Lois, terwijl die wordt binnengedragen in Ray Kemper's geluidsstudio door haar nieuwe echtgenoot, Howard Culver, in 1950
Een foto met Lois, tewijl die wordt binnengedragen in Ray Kemper's geluidsstudio door haar nieuwe echtgenoot, Howard Culver, in 1950.Op 23 februari 1950, kort nadat hij de dubbelrol kreeg in The Straight Arrow, huwde hij Lois Hayes in Nevada. Deze show liep drie dagen per week en dan zelfs vijf dagen per week, ze werd gesponsord door Nabisco Shredded Wheat. Het liet Howard en Lois toe zich hun eerste huis in Sun Valley, California te veroorloven.
Op radio speelde hij rollen in: Defense Attorney (ABC, 6 jul 1951 – 30 dec 1952), Mr. District Attorney, and Death Valley Days.
In "The Defense Rests" (ABC, 1951) was Martha Ellis "Marty" Bryant een rijke jonge socialite en een taaie vrouwelijke strafrechtadvocaat in het rechtssysteem van de jongensclub van de jaren 1950. Met in de hoofdrollen Howard Culver, Tony Barrett, Irene Tedrow en Parley Baer. Drie seizoenen op ABC.In de aflevering van "Gang Busters" genaamd "The Unholy Three" (1952) verscheen Howard Culver als barman.
Boven links: In radio's The Defense Rests aka Defense Attorney was Martha Ellis "Marty" Bryant (Mercedes McCambridge) een rijke jonge socialite en een taaie vrouwelijke strafrechtadvocaat in het rechtssysteem van de jongensclub van de jaren 1950. Met in de hoofdrollen Howard Culver, Tony Barrett, Irene Tedrow en Parley Baer (ABC, 6 jul 1951 – 30 dec 1952).
Boven rechts: In de aflevering van Gang Busters genaamd "The Unholy Three" (NBC, 2 okt 1952) verscheen Howard Culver als barman.
 
Lois Culver vertrouwde het volgende toe over de geboorte van hun dochters: "Toen Howard Culver en mezelf onze eerste  "baby" verwachten, arriveerde die niet alleen 2 1/2 maanden te vroeg maar het waren er ook twee! Howard had in een repetitie vermeld dat ze niet echt klaar waren voor zo'n gebeurtenis en zelfs geen plaats hadden op één baby te slapen te leggen. Laat staan twee! De volgende dag kwamen Parley Baer en Larry Dobkin (die Howard als Ellery Queen had vervangen!), prompt met de wiegjes waar hun dochters waren uitgegroeid!"

In de Los Angeles regio, zijn er vele kleine stadsgedeeltes waarvan menigeen ereambtenaren uit de ontspanningsindustrie aanstelden, die werden dan ingezet bij ceremonies om lintjes te knippen, gemeenschapsfeesten, enz. Howard in 1954 tot Honorary Mayor van Sun Valley, verkozen in de stad waar hij leefde. Na een jaar van het vervullen van deze taken, zag hij af om dit nog een jaar te doen en werd prompt verkozen tot Honorary Sheriff, welke niet zoveel van zijn tijd opslorpte.

Gedurende deze tijd verloor Howard in beide oren zijn gehoor. Hij en Lois kochten een hobbywinkel in Montebello, CA. om iets te hebben om op terug te vallen mocht zijn gehoor helemaal wegvallen. De winkel was voordien het eigendom geweest van vriend en Straight Arrow aankondiger Frank Bingman. Ze behielden zeven jaar lang de winkel. Howard was van nature zeer handig en dus ook zeer succesvol met de hobbywinkel. Ondertussen, na drie ooroperaties, werd zijn gehoor hersteld.

Televisie had ondertussen traag wat veld gewonnen, hij bleef bezig met shows als:
  Gunsmoke
(CBS, 10 sep 1955 - 4 nov 1974, min. 49),
  Perry Mason
(CBS, 9 nov 1957 - 20 dec 1958, min. 2),
  Zane Grey Theater
(CBS, 18 april 1958 - 10 mrt 1960, min. 4),
  Twilight Zone
(CBS, 5 mei 1961),
  Untouchables
(ABC, 18 mei 1961 - 22 mei 1962, min. 3).
 
Culver als Dr. Bill Hawley in Perry Mason's "Case of The Crimson Kiss" (1957).Voorzitter van de jury (Culver) in "Shadow Play" (1961) een aflevering van de legendarische reeks "The Twilight Zone".
Boven links: Culver als Dr. Bill Hawley in Perry Mason's "Case of The Crimson Kiss" (CBS, 9 nov 1957)
Boven rechts: Voorzitter van de jury (Culver) in "Shadow Play" (CBS, 5 mei 1961) een aflevering van de legendarische reeks The Twilight Zone.
 
In In 1963 ging Howard werken bij de nieuwsdienst van het Radio Station KLAC in Los Angeles, en in 1969 werd hij nieuwsredacteur voor KGIL in the San Fernando Valley, waar zijn goede vriend Frank Bingham ook aan het werk was. Gedurende die tijd bleef hij ook werken voor TV shows, met voice-overs, als verteller, en in films waaronder Disney's The Computer Wore Tennis Shoes  (Buena Vista, 17 dec 1969), Barefoot Executive (Buena Vista, 17 mrt 1971), en The Million Dollar Duck (Buena Vista, 30 juni 1971), alsook in Shampoo (Columbia, 11 feb 1975), The Bad News Bears (Paramount, 5 april 1976), and Halloween II (Universal, 30 okt 1981).

Tot zijn andere TV rollen behoren optredens in:
  Time Tunnel (ABC, 18 nov 1966, min.1),
  Dragnet
(NBC, 23 feb 1967 - 16 april 1970, min. 13),
  Voyage to the Bottom of the Sea
(ABC, 29 okt 1967, min. 1),
  Adam-12
(NBC, 21 sep 1968 - 12 nov 1974, min. 5),
  The Brady Bunch
(ABC, 21 nov 1969, min. 1),
  Marcus Welby, M.D.  
(ABC, 30 dec 1969, min. 1),
  Mannix
(CBS, 14 mrt 1970, min. 1),
  Barnaby Jones
(CBS, 18 okt 1979, min. 1), en
  CHiPs
(NBC, 16 feb 1980, min. 1).
 
De reporter in Voyage to the Bottom of the Sea's  "Man of Many Faces" (1967) werd gespeeld door Howard Culver.oen enkele jaren later de show ook op TV kwam kreeg Culver een rol die hij gedurende de volledige reeks aanhield. Hij speelde de rol van bureelklerk in  (Howie Uzzell) het lokale hotel the Dodge House. Hier in een "Gunsmoke" episode uit 1974 genaamd "The Fourth Victim".
B
oven links: De reporter in Voyage to the Bottom of the Sea's "Man of Many Faces" (ABC, 29 okt 1967) werd gespeeld door Howard Culver.
Boven rechts: Toen enkele jaren later de show ook op TV kwam kreeg Culver een rol die hij gedurende de volledige reeks aanhield. Hij speelde de rol van bureelklerk in  (Howie Uzzell) het lokale hotel the Dodge House. Hier, voor het laatst in de reeks, in de Gunsmoke episode genaamd "The Fourth Victim" (CBS, 4 nov 1974).
 
Culver leek met ouderdom ook meer gevraagd te worden voor karakterrollen. Hij ging officieel op rust in 1980, en trad enkel nog op in de weinige films en reeksen die hem rollen aanboden die hij zelf interessant vond. Zijn laatste schermvermelding was voor de televisiefilm The 25th Man (15 augustus 1982), waar hij Dr. Vince Kelly speelde.

Eens op rust kreeg hij meer tijd om toneel te spelen in lokale gemeenschapstheaters in de San Gabriel Valley, en hij spendeerde ook meer tijd met het voorlezen en opnemen van boeken voor "Reading for the Blind" in Hollywood. Ze woonden in Hacienda Heights, Californië.
 
In de populaire TV-serie "Chips" zagen we Howard in een aflevering uit 1980 "The Strippers" aandraven als veilingmeester.Howard als postman in een aflevering van "Buck Rogers in the 25th Century" genaamd "The Guardians" (1981).
Boven links: In de populaire TV-serie Chips zagen we Howard in een aflevering uit 1980 "The Strippers" aandraven als veilingmeester.
Boven rechts: Howard als postman in een aflevering van Buck Rogers in the 25th Century genaamd 'The Guardians' (1981).
 
Hij en zijn vrouw hadden er net een reis van drie weken in China opzitten toen op weg naar huis Howard een ernstige aandoening van de luchtwegen opliep, na één week ziekte overleed hij in Hong Kong op 4 augustus 1984. Sommige bronnen vermelden meningitis als doodsoorzaak. Howard Culver werd 66 jaar oud.

Lois, Howard Culver's weduwe, bleef lang actief in de OTR gemeenschap als actrice en historicus. Ze overleed op vrijdag 5 augustus 2011.
 
Notities:

Alle vermelde data voor films zijn voor de officiële release in de VS.
Alle vermelde data voor TV programma's zijn die van eerste uitzending.
Alle vermelde data voor (radio)toneelstukken zijn voor de periode waarin de acteur erbij betrokken was.

De feiten in het rood moeten nog bevestigd worden.

 
Klik op Uncle Sam als je denkt ons te kunnen helpen...!  Klik als je denkt ons te kunnen helpen...!
Andere referenties
(1) Wikipedia
(2) IMDb
(3) The Digital Deli Too via WaybackMachine
(4) Oldtimeradiodownloads

(5) Patti & Kathi Culver, die ons ook twee foto's bezorgden, waarvan
     één werd gebruikt bovenaan deze pagina en de ander op de
     hoofdpagina voor EQ acteurs hier

(6) Lois Hayes, biography of Howard (Met dank aan Katherine en Patricia
     Culver)
(7) OTRRpedia

(8) Radiogoldindex


Bijkomende video & audio bronnen
(1) Gunsmoke - Audition Episode with Howard Culver (July 13, 1949)

(2) Ellery Queen episode "One Diamond"

 
Dit profiel van de acteur hierboven maakt deel uit van Ellery Queen a website on deduction. Deze acteur speelde de rol van Ellery Queen in een Ellery Queen radio serie.
Vele van de profielen op deze site zijn samengesteld na zeer nauwgezet onderzoek van diverse bronnen. "Please quote and cite ethically!"


Pagina aangemaakt 21 mei 2017
Laatste update 2 juli 2024

t e r u g   n a a r    L i j s t   v a n   V e r d a c h t e n


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright © MCMXCIX-MMXXIV   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.