click on photo to go back

Hugh Marlowe (30 jan 1911 - 2 mei 1982)
Lengte:1m 80 - 1 m 85
Gewicht: 77-79 kg
Ogen: blauw
Haar: bruin
Broers/zus: Sidney (1909), G. Worthington (twin),
Shirley R. (1912)

Huwelijken:
(1) Margaret (Peggy) Davis, radio actrice
     (23 nov 1932 - feb 1938, gescheiden)
(2) Edith Atwater, actrice
     (15-18 nov 1941 - Sep 16. 1945, gescheiden)
(3) K.T. Stevens (aka Gloria Wood), actrice
      (7 mei 1946 - sep 1967, gescheiden)
      zonen:
      Chris(tian) Marlowe, sportcommentator
      (28 sep 1951), 
      Jeff Marlowe, cinematograaf (7 jul 1948)

(4)
Rosemary Macellaro  Torri
      (aka Rosemary Murtagh)
      (1968 - 1982, zijn dood)
      zoon
: Hugh Marlowe Jr. (Feb 1969)
Een jonge Hugh Marlowe
 

Hugh Marlowe werd geboren op 30 januari 1911 als Hugh Herbert Hipple in Philadelphia, Pennsylvania, als zoon van Mildred  Schroeder en George W.Hipple uit Chicago.

Hij ging naar de Senn High School in Chicago waar hij zijn eerste stappen op het toneel zette en speelde 'football' bij Wisconsin University.  Hugh hield van lezen, iets wat hij meekreeg toen hij nog werkte als klerk in Marshall-Field's boekenafdeling. Hij verafschuwde chemie maar mocht hij een tweede kans hebben gekregen dan zou hij gestudeerd hebben voor dokter of chemicus.

Hij begon met acteren in het Little Theatre circuit (The Goodman Little Theater group) van Chicago. Tussen zijn eerste acteerbaantjes door werkte hij als vrachtwagenchauffeur, kruidenier en stropdassenverkoper.

Een krantenbericht van 3 mei 1931 meldde dat Little Theatre groepen vertegenwoordigd zouden zijn in de jaarlijkse toneelcompetitie. De Players Guild of Evanston bracht The String of the Samisen van Rita Wellman; met onder meer Brett Morrison (The Shadow!), Hugh Hipple en Miss Peggy Davis. Ze werden tweede maar wonnen wel de prijs voor de beste dictie. Op 29 november 1931 voerde datzelfde gezelschap The Mollusc op in haar studiotheater onder leiding van Melita H. Skillen, directeur dramatische kunst aan de Senn High School. De groep bestond grotendeels uit afgestudeerden van Senn High die pleitten voor het verder ontwikkelen van het talent dat ze had ontdekt. Hugh Hipple wordt genoemd als lid van de spelersstaf die eerder die maand ook optrad in de komedie You and I.

Hij begon zijn carrière als radio omroeper bij WOC-WHO in Davenport/Des Moines, Iowa in 1931/1932. De acteur werd er door het personeel herinnerd als "een dik-beglaasde, langharige liefhebber van paardenraces, wiens resonerende stem en vlekkeloze dictie in het begin een aanstellerij leken".

Miss Margaret Davis, dochter van een eigenaar van een warenhuis in Chicago, en Hugh Hipple, aangekondigd op een radiostation in Davenport, Iowa, zijn hier te zien na hun huwelijk in het huis van de bruid in Evanston, Illinois.
Boven: Miss Margaret Davis, dochter van een eigenaar van een warenhuis in Chicago, en Hugh Hipple, aangekondigd op een radiostation in Davenport, Iowa, zijn hier te zien na hun huwelijk in het huis van de bruid in Evanston, Illinois.

In november 1932 trouwde hij met Peggy Davis uit Chicago. Zij was de dochter van Arthur Davis, een voormalig leidinggevende van het warenhuis in State Street. Ze hadden elkaar ontmoet toen Miss Davis deelnam aan een amateur theater organisatie waar ook Hipple deel van uitmaakte en hun vriendschap werd versterkt door wederzijdse interesses toen ze allebei de radio betraden. Miss Davis trad op in radiopresentaties (Princess Pat, NBC).

Wanneer hij het WOC-WHO radio station verliet werd zijn job overgenomen door een andere aspirant acteur genaamd Ronald Reagan. In maart 1933 werd aangekondigd dat Hugh Hipple werd toegevoegd aan de omroepstaf van KYW, Chicago. Na twee jaar radio-omroeper te zijn geweest, stopte hij om naar Pasadena Playhouse in Californië te gaan voor een opleiding  (nog steeds als Hugh Hipple).

 
Marlowe's film debuut as John Marlowe in "Brilliant Marriage" (1936)."It Couldn’t Have Happened (But It Did)" (1936) Evelyn Brent als Beverly kijkt Edward (Hugh Marlowe) met grote ogen aan.
Boven links: Marlowe's film debuut as John Marlowe in Brilliant Marriage (1936).
Boven rechts
: It Couldn’t Have Happened (But It Did) (1936) Evelyn Brent als Beverly kijkt Edward (Hugh Marlowe) met grote ogen aan.
Marlowe deed, samen met Victor Jory, ervaring op in het Pasadena (Community) Playhouse, in die dagen een gevierd trainingsveld voor beginnende acteurs. Onder de toneelstukken die hij er speelde waren: Boulevard Stop (juli 1934) dat slimme revue nummers bevatte met Phyllis Cooper, Ralph Freud, Ray Murray, Jack Harling, June Shafer en Naomi Burston als zijn co-stars; The Joyous Season (november 1934), een toneelstuk van Philip Barry met Margaret Clark, Harrison Ford, Jean Inness, Ruth Covell en Frank Lyman; Hedda Gabler (januari 1935), een drama van Ibsen met Jean Inness in de rol van de kwaadaardige Hedda met Elizabeth Dial, Jerome Coray en Willard Davis in de hoofdrollen. Naar verluidt bracht Hugh als de professioneel ingestelde echtgenoot veel humor en gevoel in zijn tekst; Henry VI (juli 1935), waarin Hugh Richard Plantaganet speelde met emotie van hoge orde, diepte en intensiteit naast Onslow Stevens en Jean Inness; I Am Laughing (27 augustus 1935) onder regie van Jory, hier werd Hugh te jong bevonden voor de auteursrol, maar volgens critici bracht hij de opdracht tot een goed einde.

Hij leefde sedert januari 1936 gescheiden van tafel en bed om van in 1938 te scheiden van Peggy Davis.

"Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn en dat was het ook niet," zei Hugh ooit in een interview. "Ik werkte drie jaar in het theater voordat een talentscout me meenam naar MGM voor de eerste test. Het leverde me geen filmrol op." Dit alles leidde tot een sputterende start van zijn filmcarrière in 1936 met rollen in twee films (voor Invincible Pictures Corp.) en een kortfilm ("a MGM miniature").

Met zijn naam is dan ook begrijpelijk dat hij bij het starten van zijn carrière als acteur snel ook z'n naam veranderde in Marlowe (aanvankelijk nog als John Marlowe om al vrij snel Hugh te gebruiken) speelde in zo'n 75 toneelstukken alvorens hij opnieuw faalde voor een tweede screentest en de Westkust verliet om zijn toneeldebuut te gaan maken op Broadway met Arrest That Woman (1936). Een jaar later gevolgd door zijn filmdebuut als "Hugh Marlowe" in Married Before Breakfast (1937). MGM liet hem aandraven in enkele films om hem nadien terug te laten vallen.

Laat in 1938 in het Pasadena Playhouse werd Jory rusteloos en zei: "Laten we naar Engeland gaan. Ik heb daar goede connecties en ik denk dat de verandering van omgeving ons goed zal doen."
Marlowe zei ja. Ze stapten in een auto en reden over de wegen naar het oosten. In Manhattan moest Jory nog wat persoonlijke zaken regelen voor het vertrek. Een vriend van Marlowe belde en stelde voor om naar het Guild Theater te gaan. Er werden audities gehouden voor de "Young Hopefuls" groep van de Guild Council. Marlowe ging naar 52nd Street en droeg stukken voor uit "Having Wonderful Time". Een paar uur later kreeg hij een telefoontje van Brook Pemberton die bezig was met de casting van Kiss the Boys Goodbye. Er zat een rol in voor een acteur die zich kon voordoen als een indolente, polo-spelende miljonair. Marlowe accepteerde en dacht na over hoe hij het nieuws aan Jory zou vertellen. Jory kwam bij en liet schaapachtig doorschemeren dat hij maar beter terug kon gaan naar Hollywood. Beiden waren blij.

Hij werd meestal uitgespeeld als tweede plans hoofdrol maar hijzelf verkoos karakterrollen. Marlowe sprak steeds met een heldere stem en articuleerde goed zodat het publiek geen probleem had om hem te horen en te begrijpen wat hij zei. Marlowe sprak Spaans, hield van klassieke muziek,las de Bijbel, Shakespeare en Dante.

Het wordt stilaan gewoonte om (ten onrechte) een carrière op radio te minimaliseren. Zo ook bij Hugh, maar toegegeven zijn radiowerk was wel degelijk een tussenstap op weg naar grotere zaken op toneel of in film. Zijn debuut op radio kwam er in een aflevering van de Leslie Howard's reeks The Amateur Gentleman (Okt 1935 -Mar 1936), hij werkte ook voor The Kate Smith Hour, Shell Chateau (NBC Red, 1935-1937), Hollywood Hotel (CBS, wellicht in "Between Two Women" Jul 2. 1937), T
he American School of the Air, en als Jim in de Brenda Curtis (CBS, 1939). Brenda Curtis was een veelbelovende actrice die haar carrière opgaf voor huis en haard. Vicki Vola speelde de titelrol.
Hugh Marlowe en Marion Shockley verschijnen voor een CBS-microfoon om de" Adventures of Ellery Queen" te promoten

Zijn bekendste rol op de radio kwam er evenwel toen hij als eerste Ellery Queen vertolkte in het eerste seizoen van de succesvolle radioserie (1940) tegenover Marion Shockley (Afbeelding rechts), een rol die hij later op TV zou hernemen.
 
Dit zou een opgepoetste scène kunnen zijn uit een avontuur van de heren radiodetective Ellery Queen, want zowel Ellery als Nikki leken in hun rol toen deze foto werd genomen. Maar dat is het niet. Goede vrienden in het leven en in de uitzending, ze werden gefotografeerd tijdens een uitje op het jacht van Mark Warnow. - ED (Foto door Walter Seigal) (uit Radio Guide 40-01-05). Arthur Mann was Ted Cott's slachtoffer in de populaire muziekquiz op zondagmiddag, So You Think You Know Music. Daarna deed hij zijn eigen sportquiz en sloot hij de dag af met Ellery Queen. Geen wonder dat Arthur verbijsterd kijkt... (van een Radio Studio Picture, mei 1940)
Boven links: Dit zou een opgepoetste scène kunnen zijn uit een avontuur van de heren radiodetective Ellery Queen, want zowel Ellery als Nikki leken in hun rol toen deze foto werd genomen. Maar dat is het niet. Goede vrienden in het leven en in de uitzending, ze werden gefotografeerd tijdens een uitje op het jacht van Mark Warnow. - ED (Foto door Walter Seigal) (uit Radio Guide 40-01-05).
Boven rechts: Arthur Mann was Ted Cott's slachtoffer in de populaire muziekquiz op zondagmiddag, So You Think You Know Music. Daarna deed hij zijn eigen sportquiz en sloot hij de dag af met Ellery Queen. Geen wonder dat Arthur verbijsterd kijkt... (van een Radio Studio Picture, mei 1940)
Gedurende zijn gehele leven bleef Hugh ook in toneelstukken spelen op Broadway. Eind 1940 begin 1941 werd hij romantisch gekoppeld aan actrice Cynthia Carlin. In 1941 trad hij op in het Broadway stuk The Land is Bright als Wayne Kincaid.  In dit stuk ontmoette hij K.T. Stevens, dochter van regisseur Sam Wood. Maar op 15 november 1941 huwde hij in Chicago Edith Atwater. Het nieuws kwam als een verrassing voor hun vrienden, want de jonge actrice en acteur hadden pas een dag of twee tevoren besloten om te gaan trouwen. Een stille ceremonie zonder huwelijksreis, want de bruidegom had voorstellingen van The Land is Bright op diezelfde dag. Het koppel trad ook samen op in een Barnard Bond show in het McMillin Theater op 23 april 1942 in een sketch met de titel "A Very Nice Dinner". Ze zouden scheiden in september 1945.

Ondertussen had hij reeds opnieuw met K.T. Stevens samengewerkt in een Chicago productie uit 1944 genaamd The Voice of the Turtle, de vonk sloeg definitief over en ze huwden uiteindelijk in 1946 in San Francisco. Het koppel zou nog meer dan 20 toneelproducties sieren, waaronder de Broadway productie van de filmklassiek Laura (1944).
 
In het Broadway stuk (1941-42) "The Land is Bright" als Wayne Kincaid tegenover Diane Barrymore. Mr. en Mevr. Hugh Marlowe (Edith Atwater), ontmoeten kennissen uit Chicago terwijl hij er terug is om tegenover Gertrude Lawrence te spelen in "Lady in the Dark" in Civic Opera House (jan, 1943)
Boven links: In het Broadway stuk (1941-42) The Land is Bright als Wayne Kincaid tegenover Diane Barrymore (verwant met Drew Barrymore!).
Boven rechts: Mr. en Mevr. Hugh Marlowe (Edith Atwater), ontmoeten kennissen uit Chicago terwijl hij er terug is om tegenover Gertrude Lawrence te spelen in Lady in the Dark in Civic Opera House (jan, 1943).
Ga je mijn kant uit?... Meer een bevel dan een verzoek zoals Lana Turner het overbrengt naar Hugh Marlowe in een scene uit Metro-Goldwyn Mayer's "Marriage Is A Private Affair" (1944). Haar man en occasionele drinker, was Marlowe dagen spoorloos en bezorgt Lana's huwelijk nog meer stress in een verhaal dan alleen John Hodiak schijnt te brengen. Robert Z. Leonard regisseerde het drama rond deze oorlogsbruid met emotionele problemen.K.T. Stevens en Hugh Marlowe, die naast het podium de hoofdrol speelden in een trouwceremonie deze week, bezorgen het publiek ook verder plezier met hun romance en lichte komedie in "The Voice of the Turtle," een Broadway hit (1946).
Boven links: Ga je mijn kant uit?... Meer een bevel dan een verzoek zoals Lana Turner het overbrengt naar Hugh Marlowe in een scene uit Metro-Goldwyn Mayer's Marriage Is A Private Affair (1944). Haar man en occasionele drinker, was Marlowe dagen spoorloos en bezorgt Lana's huwelijk nog meer stress in een verhaal dan alleen John Hodiak schijnt te brengen. Robert Z. Leonard regisseerde het drama rond deze oorlogsbruid met emotionele problemen.
Boven rechts: K.T. Stevens en Hugh Marlowe, die naast het podium de hoofdrol speelden in een trouwceremonie deze week, bezorgen het publiek ook verder plezier met hun romance en lichte komedie in
The Voice of the Turtle, een Broadway hit (1946).
 
Marlowe verscheen in opmerkelijke films als Meet Me in St. Louis (1944), Twelve O'Clock High (1949), All About Eve (1950) (onder bovenaan), Night and the City (1950) en The Day the Earth Stood Still (1951)  with Patricia O'Neal (onder rechts).
De fenomenale cast van "All about Eve" (1950) tijdens een pauze in het filmen. (L naar R) Anne Baxter, Gary Merrill, Marilyn Monroe, George Sanders, Celeste Holm, Bette Davis en Hugh Marlowe.
Aflevering van radio's "Lux Radio Theatre" (April 3. 1950) waarin "Come to the Stable" werd nagespeeld, dat het jaar daarvoor in de bioscopen was uitgekomen..Met Patricia O'Neal in "The Day the Earth Stood Still" (1951).
Top: De fenomenale cast van All about Eve (1950) tijdens een pauze in het filmen. (L naar R) Anne Baxter, Gary Merrill, Marilyn Monroe, George Sanders, Celeste Holm, Bette Davis en Hugh Marlowe.
Boven links: Aflevering van radio's Lux Radio Theatre (April 3. 1950) waarin Come to the Stable werd nagespeeld, dat het jaar daarvoor in de bioscopen was uitgekomen. Hugh Marlowe en Loretta Young hernamen hun rollen.
Boven rechts: Met Patricia O'Neal in The Day the Earth Stood Still (1951).
Hij maakt voor het eerst zijn opwachting in een TV reeks in 1953's The Philco Television Playhouse episode: "Train to Trouble" (episode # 6.4). Kort daarop krijgt hij de hoofdrol in The Adventures of Ellery Queen (1954-56) een rol die hij zo'n veertien jaar eerder ook op radio had gespeeld.

Over TV-speurders wou Hugh Marlowe in 1954 dit kwijt: "Ondanks wat iedereen schijnt te zeggen is een mysterie één van de weinige plots die in 28 minuten kan worden opgelost. Je hebt geen Robert E. Sherwood nodig om het te schrijven. Ik zou liever een 28-minuten mysterie goed brengen dan één of andere klassieker, waar men na 50 uren repetities er toch niet in slaagt om ze in een uur te condenseren."
 
Florenz Ames (links) als Inspector Queen, en Hugh Marlowe als Ellery Queen in een moment uit een van de spannende afleveringen van "The Adventures of Ellery Queen" aka "Mystery is My Business". Deze aflevering is getiteld "Mardi Gras".Een televisiescène uit "The Adventures of Ellery Queen". In het midden Hugh Marlowe die de titelrol speelt.
Boven links: Florenz Ames (links) als Inspector Queen, en Hugh Marlowe als Ellery Queen in een moment uit een van de spannende afleveringen van The Adventures of Ellery Queen aka Mystery is My Business. Deze aflevering is getiteld "Mardi Gras" (10/09/55).
Rechtsboven: Een televisiescène uit The Adventures of Ellery Queen. In het midden Hugh Marlowe die de titelrol speelt. Hij kijkt actrice Jean Willes aan.
De afleveringen werden ingeblikt in het Motion Picture Center in het voorjaar van 1954. Toen hij over Ellery Queen werd geïnterviewd had hij het volgende te zeggen: "Queen is nu een veranderde man. Vroeger deed hij vooral een beroep op zijn brein om misdaden op te lossen. Er kwam dan ook geen fysische werk aan te pas. Maar televisie heeft hem harder gemaakt. Nu moet ik wat slagen uitwisselen met enkele van de meer geharde criminelen waarmee ik in contact kom."
 
Hugh Marlowe en Marjorie Lord in "Her Kind of Honor", een verhaal over liefde en intriges in de dagen van Napoleon in "Schlitz Playhouse of Stars" (19 maart 1954)Hugh Marlowe, Nina Foch, Edward G. Robinson in "Illegal" (1955) waarin Marlowe gestalte geeft aan een jonge ambitieuze advocaat.
Dr. Russell Marvin (Hugh Marlowe) en zijn vrouw Carol Marvin (Joan Taylor) zijn beide wetenschappers die experimenteren met raketten die de atmosfeer van de Aarde onderzoeken met het oog op toekomstige ruimtevaart in "Earth vs Flying Saucers" (1956).Hugh Marlowe en Eva Bartok in een aflevering van "The Joseph Cotton Show - On Trial!" genaamd "The Case of the Abandoned Horse" (NBC-televisie, 12 april 1957)
Top links: Hugh Marlowe en Marjorie Lord in "Her Kind of Honor", een verhaal over liefde en intriges in de dagen van Napoleon in TV's Schlitz Playhouse of Stars (19 maart 1954).
Top rechts: Hugh Marlowe, Nina Foch, Edward G. Robinson in Illegal (1955) waarin Marlowe gestalte geeft aan een jonge ambitieuze advocaat.
Boven links: Dr. Russell Marvin (Hugh Marlowe) en zijn vrouw Carol Marvin (Joan Taylor) zijn beide wetenschappers die experimenteren met raketten die de atmosfeer van de Aarde onderzoeken met het oog op toekomstige ruimtevaart in
Earth vs Flying Saucers (1956).
Boven rechts: Hugh Marlowe en Eva Bartok in een aflevering van The Joseph Cotton Show - On Trial! genaamd "The Case of the Abandoned Horse" (NBC-televisie, 12 april 1957)
 

De TV series Alfred Hitchcock Presents (1955) had verschillende rollen voor Hugh en hij speelde er zowel Harold Skinner, Rev. Richard Fell, Dr. Ralph Mannick, Philip Baxter Sr., als Bernard Butler.

Op 8 april 1956 leed het Brentwood huis van Hugh en K.T. een geschatte $25,000 aan schade toen er in een kast brand uitbrak. Het verspreidde zich naar andere kamers alvorens de brandweer de brand onder controle kreeg. De acteur zelf stond die avond op het toneel. Gelukkig konden zijn vrouw en kinderen en huishoudster de brand ontvluchten.

Hugh op een reis met het gezin naar San Juan Capistrano op de foto met zoon Jeff (links) en Chris (rechts).
Boven: Hugh op een reis met het gezin naar San Juan Capistrano op de foto met zoon Jeff (links) en Chris (rechts).

Veel meer gewaagder dan zijn rollen op het witte doek was een incident dat plaats rond dezelfde tijd als de brand en Marlowe de hoofdrol vertolkte in Anniversary Waltz in het Alcazar Theater in San Francisco in april 1956. Luttele seconden nadat het doek neer kwam, sloeg zijn co-ster Marjorie Lord hem in het gezicht en Marlowe sloeg haar terug. De tabloids waren in de wolken. HIJ KUST, ZIJ SLAAT, HIJ IS ONTSLAGEN, was de kop in de New York Journal-American.  De versies van het incident verschillen. De ruzie was ongeveer een week eerder begonnen toen Marjorie Lord protesteerde dat Marlowe "onnodig passioneel te werk ging in de liefdesscènes." Ze beschuldigde hem er van  'enkele vrij ruwe omhelzingen in het script te introduceren die er niet waren." De bewust nacht gebeurde er iets wat tot het gevecht aanleiding gaf. In kranten haalde men Marjorie aan: "Regelmatig, deed hij... wel enkel dingen die gewoon niet in het script staan," en zei ze "Mr. Marlowe leek niet veel gevolg aan woorden te geven die gaf ik hem een mep."
Marlowe liet men antwoorden "Dus in het heetst van het moment sloeg ik haar terug en zei haar, 'Ik zou dat President Eisenhower zelf nog niet laten doen als hij gelijk had.' Waarop zij antwoordde, 'Je gaat nooit nog toegestaan worden om iemand te kussen zoals je mij vanavond hebt gekust.' Meer was er niet aan. Ze is een prachtige persoon."  Na het incident werkten de acteurs de voorstelling af. De daaropvolgende nacht, toen Marlowe aan de acteuringang verscheen, werd hij niet toegelaten. De acteur werd op de hoogte gebracht dat zijn contract was beëindigd.

De rol van dokter lijkt hem blijkbaar op de huid geschreven In Earth vs. Flying Saucers (1956) speelt hij Dr. Russell A. Marvin, in World Without End  (1956) was hij Dr. John Borden en Doc Carozal in Castle of Evil (1966).

 
Dody Heath en Hugh Marlowe TV studio show promo foto voor de "Alfred Hitchcock Presents" aflevering "Touché" uitgezonden 14 juni 1959.In "Birdman of Alcatraz" (1962) als Roy Comstock.
Hugh Marlowe in "13 Frightened Girls" (1963).
In een episode van "Voyage to the Bottom of the Sea",  "Thing from Inner Space" (1966) speelde Marlowe Bainbridge Wells.
Top links: Dody Heath en Hugh Marlowe TV studio show promo foto voor de Alfred Hitchcock Presents aflevering "Touché" uitgezonden 14 juni 1959.
Top rechts:  In Birdman of Alcatraz (1962) als Roy Comstock
Boven links: Hugh Marlowe in 13 Frightened Girls (1963).
Boven rechts: In een episode van
Voyage to the Bottom of the Sea, "Thing from Inner Space" (1966) speelde Marlowe Bainbridge Wells.
 

Van dan af aan verscheen hij nog hoofdzakelijk als gastacteur op televisie, meestal in westerns of misdaadseries. In 1962, speelde Marlowe Sam Garner in een episode genaamd "The Pitchwagon" in Rawhide (CBS). Hij maakte niet minder dan zes maal zijn opwachting in Perry Mason, (1959-1965) in verscheidene rollen: Dokter Lambert, Brander Harris, Cmdr. James Page, Guy Munford, Jarvis Baker en Ernest Stone.

Het huwelijk met KT Stevens ging goed tot ongeveer 1966, toen Hugh verliefd werd op een co-ster, de getalenteerde jonge actrice Rosemary Torri. Ze begonnen een affaire en mid 1968 werd Rosemary zwanger. K.T. en Hugh scheiden snel en onmiddellijk daarna hertrouwde Hugh met Rosemary. Hun zoon, Hugh Marlowe III, werd in februari 1969 geboren. 4

Ook "Off-Broadway" deed Hugh Marlowe toneelwerk, dit was het geval in The Deer Park (1967) en All My Sons (1974).

In "The Last Shot You Hear" (1969) speelde Hugh Charles Nordeck de internationaal vermaarde huwelijksconsulent die het gebruik van het geweer aan zijn vrouw demonstreert...Van 1969 to 1982 tot speelde hij de zeer populaire Jim Matthews in de Amerikaanse soap serie "Another World."
Boven links: In The Last Shot You Hear (1969) speelde Hugh Charles Nordeck de internationaal vermaarde huwelijksconsulent die het gebruik van het geweer aan zijn vrouw demonstreert.
Boven rechts: Van 1969 to 1982 tot speelde hij de zeer populaire patriarch van de
Matthews familie Jim Matthews in de Amerikaanse soap serie Another World.

In The Last Shot You Hear (1969) speelde Hugh Charles Nordeck de internationaal vermaarde huwelijksconsulent die het gebruik van het geweer aan zijn vrouw demonstreert. (boven links).

Van 1969 to 1982 tot speelde hij de zeer populaire patriarch van de Matthews familie Jim Matthews in de Amerikaanse soap serie Another World (boven rechts).

Op 2 mei 1982 overleed Hugh Marlowe in zijn appartement in Manhattan, New York aan een hartaanval.  

 
Notities:

Alle vermelde data voor films zijn voor de officiële release in de VS.
Alle vermelde data voor TV programma's zijn die van eerste uitzending.
Alle vermelde data voor (radio)toneelstukken zijn voor de periode waarin de acteur erbij betrokken was.

De feiten in het rood moeten nog bevestigd worden.

 
Klik op Uncle Sam als je denkt ons te kunnen helpen...!  Klik als je denkt ons te kunnen helpen...!
Andere referenties
(1) IMDb
(2) Wikipedia

(3) All About All About Eve, Sam Staggs (2001)
(4) K.T. Stevens, StellaStar on Those Obscure Objects of Desire

(5) RUSC Hugh Marlowe
(6) OTRRpedia
(7) Radiogoldindex
(8) IBDB

(9) IOBDB
Bijkomende video & audio bronnen
(1) Earth vs. The Flying Saucers (Trailer, 1956) YouTube, YouTube Films
(2) World without End  (Clip, 1956) YouTube, Paid2tap
(3) Hugh Marlowe radio star at Old Time Radio Downloads
(4) The Last Shot you Hear (Full movie, 1969) YouTube, World of Cinema
 
Dit profiel van de acteur hierboven maakt deel uit van Ellery Queen a website on deduction. Deze acteur speelde de rol van Ellery Queen zowel in een Ellery Queen radio als TV-serie.
Vele van de profielen op deze site zijn samengesteld na zeer nauwgezet onderzoek van diverse bronnen. "Please quote and cite ethically!"


Pagina aangemaakt voor 18 juni 2016
Laatste update 20 december 202
3

t e r u g   n a a r    L i j s t   v a n   V e r d a c h t e n


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXXIII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.