Klik op de foto om terug te gaan...

Virginia Gregg (6 mar 1916 – 15 sep 1986)
Lengte: 1m70- 1m75
Gewicht: 58 kg
Haarkleur: brunette - licht blond
Ogen: blauw
Huwelijken:
(
1) Louis Butterman, muzikant
     (16 aug 1937 -  jun 1945, gescheiden)
(2) Jaime Carrillo del Valle , majoor bij
      luchtmacht en radio
producer-regisseur
      (15 okt 1947/8 apr 1948 - 22 dec 1959,
      gescheiden)
    Zonen
:
     Gregg Bandini (11 nov 1948 - 30 sep 2001)
     Jaime Carrillo Jr. (10 maa 1951 - )
  
  Ricardo Bandini (17 aug 1953 - 13 jul 2012)
(3) Flavius Otto Burket
     (12 aug 1962 - 25 apr 1965, zijn dood).
Virginia & Dewey Gregg, ca. 1920
Boven Rechts: Virginia & Dewey Gregg, ca. 1920

Op 6 maart 1916 geboren als Virginia Lee Gregg, in Harrisburg, Illinois; dochter (en enig kind) van Edward William Gregg, een zakenman en Dewey Alphaleta Todd, een muzikante.

De familie in Harrisburg was hecht. Virginia woonde met haar ouders in 325 E. Locust Street waar nu een historisch monument staat ter ere van haar. Haar huis grensde aan het huis van haar grootouders van vaderskant aan E. Poplar Street. Na de dood van haar grootvader van moederszijde, Hugh Todd in 1919, toen Virginia drie jaar oud was, kwam "Oma Luella" alias "Tennessee Todd" bij Virginia en haar ouders wonen. Ze had één grootouder in de woonkamer en vanuit de achtertuin kon ze door de latten van het hek naast de kippen gluren en het torenhoge herenhuis van haar andere grootouders zien. Veel van haar tantes en ooms woonden op een steenworp afstand van elkaar rond het plein waar veel van hun familiebedrijven gevestigd waren. Ze leefden dagelijks samen, met kerkdiensten, zondagse maaltijden en liedjes rond de familiepiano. Harrisburg was een gelukkige plaats en velen hielden van "kleine Ginny Lee Gregg." (8)

Als enig kind, waren Virginia en haar moeder, Dewey, erg hecht. Zij was Virginia's verzorgster, speelkameraad, metgezel, en altijd aanwezig houvast, terwijl Edward eerder de pragmaticus was. Virginia bewonderde haar vader, maar haar moeder was haar troost. In 1921, toen Virginia 5 was, werd bij Dewey "tering" of tuberculose vastgesteld. In de jaren '20 vaak een langzaam doodvonnis. Amper een jaar na Dewey's diagnose, pakten de Greggs hun huis in en verhuisden met de zesjarige Virginia op sleeptouw naar Californië. Het was een pelgrimstocht naar de hoop op een langer leven. Californië was een soort mythologisch baken voor mensen met ongeneeslijke kwalen, waaronder tuberculose. Het was zeker een moeilijke beslissing om afscheid te nemen van veel familieleden die ze nooit meer zouden zien. Oma Luella bleef achter en trok in bij andere familieleden uit Harrisburg. De drie laadden wat ze konden en namen afscheid van familie en buren en maakten de reis van 1.937 mijl. Ze gingen aan boord van de Californian in Chicago en kwamen na dagen aan in Altadena, Californië. Er was een familie uit Saline Country die een soortgelijke migratie naar Californië maakte. (8)

Haar vader had er werk in een olieverwerkende fabriek van een oliemaatschappij Richfield Oil op Signal Hill, hij zou er 22 jaar blijven. Dewey was functioneel genoeg aan het begin van hun verhuizing naar Californië om zich bezig te houden met enkele van haar normale huishoudelijke taken en binnen de gemeenschap.

Van 1922 tot 1935 verhuisden de Greggs van huis naar appartement naar bungalow naar pension met de ene adreswijziging na de andere, alles binnen een straal van tien mijl. Biograaf Bailey (8) vermoedt dat deze verhuizingen deels te wijten waren aan huisbazen of buren die Dewey's aandoening ontdekten door de hardnekkige hoest, die in die tijd tot paniek kon leiden. Uit angst dat Edward of Virginia besmet zouden kunnen raken, waren er zelfs strikte protocollen die de familie volgde, van gescheiden bedden, afwas en persoonlijke bezittingen. Naarmate Dewey verzwakte, nam Virginia meer en meer huishoudelijke taken op zich. Edward richtte zich op het onderhoud van zijn gezin, met weinig troost voor het verdriet van zijn jonge dochter. School was Virginia's troost, want op school kon ze zijn wat ze was: een kind. Zo kreeg ze twee verschillende opleidingen: school en het huiselijke leven. (8)

Virginia ging naar de John Fremont Grammar School aan Fourth St. en Termino Ave., in Long Beach. Virginia had het meest plezier in de zevende graad aan Jefferson Junior High. Ze hield van sport en was een getalenteerd pitcher in het baseball team. Haar specialteit was een snelle boogworp en de Long Beach tieners hadden zo hun eigen versie van het versje Casey-at-the-Bat wanneer ze naar de home plate toestapten om er de Blue-eyes Gregg met de super-duper pitch te trotseren. Ze hield verder ook van zwemmen, basketball, tennis, and atletiek.

Na de eerste jaren in Altadena voegde Edward's jonge broer Roy zich bij hen met zijn vrouw Ollie met hun kinderen William, Helen en Dorothy. Virginia was goed bevriend met de nichtjes Helen en Dorothy, die dicht bij elkaar in de leeftijd zaten.

In Washington Junior High School vond ze haar beste vriend voor de volgende jaren, de basviool. Ze werd opgeleid tot musicus en was zeer bedreven op het instrument. Zij begon in de zevende klas van de Thomas Jefferson High School in L.A. en behaalde haar diploma in 1933. Daarna ging ze naar het Pasadena Junior College, nu bekend als Pasadena City College, waar ze haar hoofdvak dramaturgie volgde. Na het junior college studeerde ze aan de Pacific Academy of Dramatic Arts waar ze een beurs voor acteren won.
Reeds toen ze school liep werkte ze soms voor
the Pasadena Playhouse, of deed ze enkele kleine theaters, haar eerste echte professionele job kreeg ze bij de Pasadena Symphony, waar ze ongeveer 4 jaar bleef.

Op 13 juni 1935, Virginia was toen 19, overleed Dewey Alphletta Todd Gregg , op de leeftijd van zevenendertig jaar. Ze leefde 13 jaar na de diagnose, wat opmerkelijk was in die jaren. Na Dewey's vroegtijdige dood koesterde Virginia haar moeder's sieraden, en droeg veel van haar stukken trots als onderdeel van haar dagelijks leven. Op verschillende prenten of producties is een ring van Dewey te zien aan Virginia's linker pink. Ze droeg ook haar moeders camee ketting en enkele hangende parel tot haar eigen dood. (8) Virginia's manier van leven veranderde drastisch met de dood van haar moeder.

De nog jonge Virginia Gregg als deel van de "Singing Strings".Ze verliet dit symfonieorkest en vormde een groep met 5 andere jonge vrouwelijke muzikanten. Ze noemden zichzelf  The Singing Strings en hadden geluk toen ze een vaste betrekking kregen bij CBS-Radio en na een jaar bij Mutual Broadcasting.

Ze hielden het vijf jaar vol, waarvan Virginia de eerste vier jaar aanwezig was. Ze maakten verschillende platen, werden gepresenteerd in de Hollywood Bowl, traden op met idolen van die tijd en werden ingehuurd als medewerkers voor twee verschillende netwerken: CBS en Mutual.

Boven rechts: De nog jonge Virginia Gregg als deel van The Singing Strings.

Het was door haar werk bij Mutual dat zij een paar commentaren in de ether afleverde en presentaties deed die leidden tot haar uiteindelijke beslissing om zich los te maken van de muziekbusiness en zich fulltime op het acteren te richten.

Virginia werd verliefd op een mede "Symphony" musicus Louis "Lou" Butterman, lang, donker, knap en acht jaar ouder dan zij. Lou was een indrukwekkende 1.90 m en woog 5 kilo toen Virginia hem ontmoette, met bruine ogen achter zijn bril, bruin haar en een olijfkleurige teint. Lou, pas gescheiden, werd verliefd op de slanke, donkerharige schoonheid.
Kort nadat Dewey stierf hertrouwde haar vader met Gertrude Dooley Harris, een gescheiden vrouw, die 12 jonger was dan Edward en slechts 14 jaar ouder dan Virginia. Gertrude had ook een jonge dochter, 4 jaar ouder dan Virginia.

Virginia ging alleen wonen en na een korte verkering trouwde ze met Lou op 16 augustus. 1937 in Orange County. De pasgetrouwden woonden slechts twee mijl van het centrum van LA in een van de eerste buitenwijken van de stad: Echo Park.

 
Virginia (tweede rij, rechts) vormde samen met 5 andere jonge muzikantes een groep genaamd "The Singing Strings". Virginia met de contrabas.
Boven links: Virginia (tweede rij, rechts) vormde samen met 5 andere jonge muzikanten een groep genaamd "The Singing Strings". De groep werd in 1936 opgericht met Harriet Wilson als leider en eerste violiste, Evelyn Hirsch en Josephine Harvey eveneens als violisten, Catherine Ames als celliste, Leone Turnbow als pianiste, en Virginia Gregg als contrabas violiste. Het gezelschap stond onder leiding van Dr. Leonard Stallcup.
Boven rechts: Virginia met de contrabas.
 

Hoewel ze van muziek hield droomde ze om actrice te worden. In 1938 speelde Virginia wel muziek voor een twintig tal shows per week waarvoor ze nauwelijks tijd kreeg op te repeteren. Desondanks vond ze nog tijd om kleine rollen te spelen en een hoofdrol bij the Playhouse. Toen, op een dag, toen haar orkest de muzikale bruggen aan het oefenen was voor een drama in de studio belde de actrice in de hoofdrol af wegens ziekte. De regisseur kon zich wel de haren uit het hoofd rukken want hij kon geen vervanging vinden. Virginia had echter genoeg repetities gehoord om het script te kennen en stelde voor om het script in te lezen. De regisseur gaf met tegenzin toe en gaf haar het script. Virginia speelde de rol in de ether, met aanwijzingen van een vrij zenuwachtige regisseur. Het was pas na de uitzending dat ze de tijd vond om hem in te lichten over haar acteerervaring. Virginia vermelde zelf Calling All Cars de eerste radioshow waarin ze regelmatig optrad. Waarschijnlijk deed ze mee aan het eind van de jaren dertig. Rond 1941 volgden nog opdrachten.

"Ik zat ook bij KHJ. Waar ik met acteren begon. Ik verhaalde er één van hun shows. Daarna werd ik ingezet bij Johnny Nesbitt's 'The Passing Parade'. Als ze een karakter of stem nodig hadden deed ik het. Vervolgens deed ik 'Rise and Shine', een ochtendshow met Jimmy Burton en Sam Pierce."

Dit was wat ze wilde. Ze stopte met muziek maken, verkocht haar contrabas en volgde haar hart. Dit gebeurde bijna gelijktijdig toen radio zelf, net voor de oorlog, de overgang van kleine muzikale groepen naar grotere bands maakte. Gelukkig had ze enkele vrienden die reeds in radio aan het werk waren en die haar aan de slag hielpen in show als het prestigieuze Lux Radio Theater. Producers en regisseurs begonnen interesse te krijgen in haar talent en de contracten begonnen te komen.

Door haar muzikale opleiding leerde ze haar stem als instrument te gebruiken. Zo kon ze, met de hulp van dialect coaches, vrijwel elk accent doen waar het script om vroeg. Haar veelzijdigheid als karakteractrice en haar talent om direct live voor te lezen, maakten van haar een zeer gewilde actrice. Parley Baer, goede vriend en bijna levenslange collega, grapte eens dat Virginia de hoofdoorzaak was van de werkloosheidsspreuk in de jaren '40, omdat zij de meeste banen bij de radio inpikte.

In 1941, bouwde ze een thuis in het Los Feliz district en voorzag dit van moderne Chinese meubelen. "Ik breng liever een rustige avond thuis door dan één van de overvolle nachtclubs te trotseren," gaf ze toe. Geenszins een vrijgezel, deelde 'Ginny' haar thuis met een nicht een een 7 kilo zware zwarte Perzische kat, Abdul. "Het is Abdul die hier heer en meester is. Hij denkt dat het zijn huis is." Toen Lou werd opgeroepen voor legerdienst bij de kustwacht van de Verenigde Staten, trok een nicht uit Harrisburg in bij Virginia en haar kat. Virginia stak vrijwillig haar vrije tijd in de oorlogsinspanning en werd zeer toegewijd aan veteranenzaken. Toen Lou in 1944 terugkeerde uit dienst, leek hun relatie niet langer dezelfde. Ze verhuisden wel van Echo Park naar een gloednieuwe Californische bungalow aan de andere kant van East Hollywood met Lou's moeder, die weduwe was. In juni 1945 scheidden ze.

 

Promo voor "The Count of Monte Cristo". Dit avonturendrama gebaseerd op de roman van Alexandre Dumas was te zien aan de Westkust (1944-45) en daarna op het Mutual netwerk tussen 1946 en midden september 1949. De regie was in handen van Jaime del Valle met Carleton Young als Dantes, Parley Baer als Rene en verder William Conrad, Jay Novello, John Dehner en Virginia Gregg... Virginia Gregg in 1946.
Ze speelde secretaresse "Claire 'Brooksie' Brooks" tegenover acteur Bob Bailey (detective "George Valentine") in "Let George Do It" bij Mutual tussen 1949 en 1954. Publiciteitsfoto voor Virginia als Brooksie in radio's "Let George Do it". Francis Robinson speelde eerst de rol van Brooksie, daarna nam Virginia Gregg de rol over en bracht die naar zijn hoogtepunt. Beide dames speelden Brooksie slim en levendig.
Virginia droeg ook haar moeders camee ketting en enkele hangende parel tot haar eigen dood.
Top links: Promo voor The Count of Monte Cristo. Dit avonturendrama gebaseerd op de roman van Alexandre Dumas was te zien aan de Westkust (1944-45) en daarna op het Mutual netwerk tussen 1946 en midden september 1949. De regie was in handen van Jaime del Valle met Carleton Young als Dantes, Parley Baer als Rene en verder William Conrad, Jay Novello, John Dehner en Virginia Gregg...
Top midden: Virginia Gregg in 1946.
Rechts: Virginia droeg ook haar moeders camee ketting en enkele hangende parel tot haar eigen dood.
Boven links: Ze speelde secretaresse "Claire 'Brooksie' Brooks" tegenover acteur Bob Bailey (detective "George Valentine") in Let George Do It bij Mutual tussen 1949 en 1954.
Boven midden: Publiciteitsfoto voor Virginia als Brooksie in radio's Let George Do it. Francis Robinson speelde eerst de rol van Brooksie, daarna nam Virginia Gregg de rol over en bracht die naar zijn hoogtepunt. Beide dames speelden Brooksie slim en levendig.
 

In 1945 speelde ze een tijdje in de Michael Shayne radio reeks. In de jaren 40 leek het alsof Virginia zowat in elke show die werd uitgezonden optrad! Haar specialiteiten waren westerns (veelal film) en "who-dun-its" (zowel radio als film). Alhoewel ze ook "Betty" speelde in de grootvader aller soaps One Man's Family voor een periode van 9 jaar. Ze verscheen ook in populaire medische reeksen als Dr. Kildare en de zeer geliefde Lum and Abner series. Ze speelde secretaresse "Claire 'Brooksie' Brooks" tegenover acteur Bob Bailey (detective "George Valentine") in Let George Do It bij Mutual tussen 1949 en 1954. Wat George precies deed? Wel hij loste die zaken op die voor velen te moeilijk leken.

In de zomer van 1946 werd Prevention Preferred, gepresenteerd in samenwerking met de 10th District Parent - Teachers Association. De drama's werden naar voor gebracht door zeer bekende acteurs waaronder Hollywood's meest bekende. Zo hoorde je regelmatig o.a. Conrad Binyon, Virginia Gregg, Leone Le Doux, Tyler McVey, en Ted Von Eltz. De ganse zomer lang benadrukte het programma het belang van ziektepreventie en veiligheidsinstructies zoals die op speelterreinen en kampen van toepassing zijn, alsook het psychologisch begeleidingswerk van speelpleinwerkers bij het bijbrengen van samenhorigheid onder de jongeren.

Voor iedere acteur waren films nog steeds het meest gegeerde goed. Haar eerste film was Notorious (1946), geregisseerd door Alfred Hitchcock, waarin ze een niet-gecrediteerde achtergrondrol had als "archiefbediende", het jaar daarop gevolgd door soortgelijke achtergrondrollen in Elia Kazan's Gentleman's Agreement met de immer elegante Gregory Peck en Leigh Jason's Lost Honeymoon. Body and Soul uit 1947 met de charismatische John Garfield, beschouwde ze zelf als haar echte start dankzij collega William Conrad.

Terug naar de speurders waar Virginia vanaf november 1947 kort de rol van secretaresse "Nikki Porter" speelde tegenover Larry Dobkin die de hoofdrol vertolkte in The Adventures of Ellery Queen (CBS).

The Anderson Family uitgezonden tussen 1947 en 1948 was een radio programma dat voornamelijk bestond uit situationele komedie en werd aangekondigd als een "Hollywood Broadcaster's Production". In dit zeer genietbare familieprogramma gaf Virginia gestalte aan Mary, vrouw en moeder een rol die ze speelde naast bekende acteurs als Conrad Binyon en Charlie Lung.

Het was zeker niet makkelijk geweest om na haar huwelijk de draad weer op te pikken, maar ze bloeide open met haar nieuwe carrière. Ongeveer een jaar na haar scheiding kwam er een andere man in haar leven. Jaime del Valle was een gewaardeerde regisseur en producer. Zij hadden elkaar al eerder ontmoet tijdens Virginia's muzikantentijd, maar zij was de enige die zich hun kennismaking nog echt herinnerde. Bij zijn terugkeer uit dienst onder zijn regie van radio's bewerking van Cisco Kid, werden de twee in een andere context opnieuw aan elkaar voorgesteld. "Ik weet niet meer of ik haar die avond mee uit eten heb genomen of niet, maar kort daarna waren we getrouwd," herinnerde Jaime zich. Ze trouwden in Las Vegas, op 8 april 1948 (we vonden een Las Vegas akte op die datum alhoewel andere beweren dat ze huwden op  op 15 okt 1947). De twee leken een schitterend koppel en kochten een grote villa in Los Angeles op minder dan een mijl van Sunset Blvd en vestigden zich daar. (8)
 
Voorafgaandelijk overlopen van een script voor "Richard Diamond, Private Detective". Virginia Gregg (Helen Asher) en Richard Powell (de detective), zien wat Diamond vandaag zal uitspoken. Dick Powell en Virgina Gregg gedurende hun run op ABC van "Richard Diamond" vanuit de KECA Studio X in Hollywood
Boven links:  Voorafgaandelijk overlopen van een script voor Richard Diamond, Private Detective. Virginia Gregg (Helen Asher) en Richard Powell (de detective), zien wat Diamond vandaag zal uitspoken.
Boven rechts: Dick Powell en Virgina Gregg gedurende hun run op ABC van Richard Diamond vanuit de KECA Studio X in Hollywood.
 
Op 10 oktober 1948 stierf Virginia's vader. Slechts een maand na Edward's dood beviel Virginia van haar eerste kind op 11 november. 1948. Ze was blijven werken tot een week voor de bevalling en ging ook snel terug aan het werk nadien.

Z
e was "Helen Asher" tegenover Dick Powell's Richard Diamond, Private Detective op NBC-Radio tussen 1949 en 1952 daarna op CBS-Radio voor het 1952-53 seizoen.  "Helen" was het stinkend rijke meisje uit Park Avenue die altijd probeerde Diamond mee te krijgen naar één van haar prachtige optrekjes, alwaar, als hij de tijd had om er te geraken recht naar de piano liep en het op een zingen zette!

Virginia deed ook mee in The Adventures of Philip Marlowe (CBS-Radio 1948-51) met Gerald Mohr... (Dick Powell was eigenlijk de eerste "Marlowe" op radio) waarvoor Mohr, in 1950, gekroond werd als 'Beste Mannelijke Acteur op Radio' bij Radio and Television Life Magazine. Virginia was ook "Betty Lewis" of lady Alice Merrick in de radioserie Yours Truly, Johnny Dollar... nog een detectiveserie waarbij echtenoot Jaime Del Valle optrad als producent.

Hun tweede kind Jaime werd geboren op 10 maart 1951 en het derde Ricardo werd geboren op 17 augustus. 1953. Alle geboortes werden uitvoerig in de kranten bericht.

Virginia leverde sommige van haar beste prestaties af door te samenwerking met acteur/regisseur/producent Jack Webb's beursgenoteerde bedrijf. Met als direct resultaat dat ze om de andere week te horen was in radio's populaire Dragnet. Ze was ook te zien in de twee Dragnet films die Hollywood afleverde, alsook in de TV serie met die naam (1952-55).
 
Virginia Gregg in Dragnet "The Big Show" Seizoen 2 Episode 11 In Public Defender (1955) speelde ze de rol van Edelachtbare Martha A. Knox.
Virginia in "Alfred Hitchcock Presents" als Miss Clementine Webster in de episode "Santa Claus and the Tenth Avenue Kid" (18 dec 1955). Als Clara Madison in "Portland Expose" (1957) met Carolyn Craig.
Top links: Virginia Gregg in Dragnet "The Big Show" Seizoen 2 Episode 11
Top rechts: In Public Defender (27 jan 1955) speelde ze de rol van de edelachtbare rechter Martha A. Knox.
Boven links: Virginia in Alfred Hitchcock Presents als Miss Clementine Webster in de episode "Santa Claus and the Tenth Avenue Kid" (18 dec 1955).
Boven rechts: Als Clara Madison in Portland Expose (1957) met Carolyn Craig.
 
Virginia verscheen verschillende keren in de radio en TV versie (2 maal) van Have Gun, Will Travel met de uitstekende acteur John Dehner die er de hoofdrol "Paladin" vertolkte. Vreemd genoeg begon deze show op CBS Televisie (1957-1963) als een vehikel waarin ster Richard Boone zijn ding kon doen, en was zo'n succes dat  CBS besloot om het voor CBS Radio (1958-1960) ook te schrijven. Meestal was het andersom nl. successen van radio vonden hun weg naar tv!

Niet alleen een zeer veelzijdige actrice maar ook in de mogelijkheid om heel wat dialecten naar voor te brengen. Van een Ierse accent tot een Chinese "ah, so". Regisseurs en producenten prezen haar mogelijkheden en toewijding tot het beroep. Meer dan dikwijls deed ze tezelfdertijd verscheidene shows en beheerste elk van die rollen. Waar ze nog de tijd vond om te trouwen en 3 zonen op te voeden blijft een mysterie.

De televisie bleef niet achter en Virginia trad op in series als Sunset Strip, Adam-12, Alfred Hitchcock Presents, Alcoa Theatre, Kolchak met Larry Linville (beter gekend als "Maj. Frank Burns" in TV's M*A*S*H), en het bangelijke The Night Stalker met Darrin McGavin, Bewitched, Wagon Train, The Twilight Zone, Ben Casey, Perry Mason, Gunsmoke, Rawhide... een bezig bij!
"Ik kreeg regelmatig werk," zei Virginia, "maar ik heb geen identiteit." Maar regelmatig werk is het belangrijkste en ze werkte dan ook vele jaren. "Wanneer men een rol zocht waarin een vrouw er moest uitzien als de toorn van God kreeg ze een berichtje."
 
Virginia met Arthur O'Connel in "Operation Petticoat" (1959). Steve McQueen als Josh Randall wil Amanda Summers (Virginia Gregg) overtuigen om toestemming te geven haar kritisch zieke zoon, tegen de wil van haar man in, naar een chirurg te brengen. "Wanted Dead or Alive" (12 sep 1959) CBS.
Boven links: Virginia met Arthur O'Connel in Operation Petticoat (1959). Daarin speelden ook Cary Grant en Tony Curtis mee, met een verhaal over marineofficieren en -bemanning en 5 verpleegsters die in een roze onderzeeër door de Stille Zuidzee zwerven!
Boven rechts: Steve McQueen als Josh Randall wil Amanda Summers (Virginia Gregg) overtuigen om toestemming te geven haar kritisch zieke zoon, tegen de wil van haar man in, naar een chirurg te brengen. Wanted Dead or Alive (12 sep 1959) CBS.
 

In oktober 1958 werd Jaime op zijn fiets aangereden door een auto. Virginia was een van de eersten die werd geroepen bij haar zoon die nog in het wrak lag. Jaime herstelde, na meerdere lange ziekenhuisopnames en vele hersteloperaties.

Na tien jaar huwelijk vroeg Virginia in 1958 echtscheiding aan op grond van "ernstige geestelijke en lichamelijke mishandeling". Jaime verhuisde uit het Parkwood Drive huis terwijl zij en de jongens bleven tot de scheiding definitief was op 22 dec. 1959. Volgens het proces-verbaal was het straatverbod nodig omdat Jaime zich op zijn gemak voelde om "thuis" te komen wanneer hij wilde.

Gezien de mogelijkheden die ze met haar stem aankon was het ook niet verwonderlijk dat ze vaak als stemactrice werd gevraagd. Gregg voorzag "Mrs. Bates" in Psycho (1960) van stem (net als Jeanette Nolan en Paul Jasmin, allen niet vermeld). Maar alleen Gregg deed de stem in de vervolgen Psycho II en Psycho III. Haar zoon herinnert zich maar al te goed dat wanneer hij en zijn broers in plaats van te slapen wat amok maakten, prompt die stem buiten hun deur hoorden

 
Virginia in een episode van "Perry Mason", "The Case of the Pathetic Patient" (1961). Virginia Gregg in "Shoot Out At Big Sag" (1962).
Boven links: Virginia in een episode van Perry Mason, "The Case of the Pathetic Patient" (1961).
Boven rechts: Virginia Gregg in Shoot Out At Big Sag (1962).
Constance Ford houdt een pistool gericht op het hoofd van Virginia in "House of Women" (1962). "The Masks": een episode van "The Twilight Zone" (1964) met Virginia Gregg, Milton Selzer, Alan Sues.
Boven links: Constance Ford houdt een pistool gericht op het hoofd van Virginia in House of Women (1962).
Boven rechts: "The Masks": een episode van The Twilight Zone (1964) met Virginia Gregg, Milton Selzer, Alan Sues.

Op 12 augustus 1962 hertrouwde zij met Flavius Otto Burket, niet alleen 12 jaar jonger, maar als onderwijzer afkomstig buiten de media industrie.

Spencer's Mountain (1963) was een film waarin Virginia de spilfiguur speelde de lerares "Miss Parker" die probeert een broodnodige studiebeurs te krijgen voor een van de 9 kinderen van de Spencers (Henry Fonda en Maureen O'Hara).

Het lot was haar opnieuw niet gunstig gezind. Net voor hun derde huwelijksverjaardag verdronk haar man Flavius tijdens een boottocht bij Point Vicente in Rancho Palos Verdes. Op dat ogenblik was Virginia nog maar net bekomen van borstkanker.

Ze voorzag "Tarra" van stem in de tekenfilms uit 1967: The Herculoids. Ze hernam die rol toen de serie werd hernomen in 1981 als deel van de Space Stars tekenfilmreeks.

Hoewel ze in de jaren '70 wel de spreekwoordelijke "geheime partner" kreeg, is ze nooit hertrouwd.

"Columbo" (1968).Als Mercy Lewis in "Crowhaven Farm" (TV 1970).
Boven links: Columbo (1968)
Boven rechts: Als Mercy Lewis in Crowhaven Farm (TV 1970).
In een aflevering van "Emergency" (1976).Tegenover Blake Carrington (John Forsythe) in "Dynasty" (28 September 1983).
Boven links:  In een aflevering van Emergency (1976).
Boven rechts: Tegenover Blake Carrington (John Forsythe) in Dynasty (28 September 1983).
Op 15 september 1986 overleed de 70 jarige Virginia Gregg, "the actress's actress" in Encino, Californië, VS aan longkanker.

Virginia zei dat eigenlijk nooit een ster had willen worden, en misschien heeft ze vandaag de dag ook nooit voldaan aan die definitie. Maar ze kon zeker een prachtige ondersteunende actrice worden genoemd, en zonder die mannen en vrouwen, zou er weinig resteren om scripts en series samen te houden. Om nog niet te spreken voor die momenten waar ze de dag redden voor sommige van die zogenaamde sterren! Toen ze over haar werk werd geïnterviewd zei ze:
 "... Ik was zeer gelukkig in radio, we waren als familie, zeer dicht en meelevend..."
 
Notities:

Alle vermelde data voor films zijn voor de officiële release in de VS.
Alle vermelde data voor TV programma's zijn die van eerste uitzending.
Alle vermelde data voor (radio)toneelstukken zijn voor de periode waarin de acteur erbij betrokken was.

De feiten in het rood moeten nog bevestigd worden.

Klik op Uncle Sam als je denkt ons te kunnen helpen...!  Klik als je denkt ons te kunnen helpen...!
Andere referenties
(1) Wikipedia
(2) Feb 18. 2006 Old Time Radio column by the late
    
Betsy W(einberg)
(3) IMDb
(4) Remembering actress Virginia Gregg, Gillum Ferguson, Daily Register
     2016
(5) RUSC
(6) Radiogoldindex
(7) OTRRpedia
(8) Uncredited: The Life and Career of Virginia Gregg Lona Bailey (June 30. 2022)

Bijkomende video & audio bronnen
(1) Speaking of Radio (interview) (Audio Clip, 14 maa 1984)
(2) Gunsmoke  (Audio clip 1955)
(3) Virginia Gregg Tells a Funny On-The-Air Romance Story About John Dehner
      The Wallbreakers on Soundcloud - audioclip
(4) Deep Purple - The Singing Strings audioclip with pictures (YouTube - Larry Ames)
(5) Dragnet "The Big Show" (S2E11) YouTube - The Film Detective
(6) Perry Mason "The Case of the Cautious Coquette" (S1E18) - Jan 18. 1958 -
     clip YouTube - Bob Foreman


Dit profiel van de acteur hierboven maakt deel uit van Ellery Queen a website on deduction. Deze acteur speelde de rol van Nikki Porter in een Ellery Queen radio serie.
Vele van de profielen op deze site zijn samengesteld na zeer nauwgezet onderzoek van diverse bronnen. "Please quote and cite ethically!"


Pagina aangemaakt 16 feb 2013  
Laatste update 31 jul 2022  

t e r u g   n a a r    L i j s t   v a n   V e r d a c h t e n


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXXIV   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.