Klik op de foto om terug te gaan...

Barbara Terrell (27 okt 1915 - 31 okt 1963)Ogen: bruin

Huwelijken:
(1) Lt. Omar Bostick Sanders (okt 1941 - 1946, gescheiden)
(2)
Norman E. Weiss (18 juli 1947 -  ?, gescheiden)
Onzeker: (3) Downer (? - ?, gescheiden)Joseph Z. Terrell
Joseph Z. Terrell (rechts) werd geboren in Hanover County, Virginia, op 28 dec, 1872. Hij kreeg er een gewone schoolopleiding and als jongeling leerde hij telegraferen en werkte al snel als spoorwegbediende. In 1892 nam hij dienst bij de Baltimore & Ohio service als bediende. Hij was bediende, agent, toezichter alsook diverse andere posities in bediening, boekhouding en verkeersdepartementen. Zo was verschillende jaren niet alleen agent maar ook verantwoordelijk voor vracht en passagiers. Op 1 oktober 1918 werd Mr. Terrell door Gouverneur Cornwell weerhouden als gevangenisdirecteur voor de West Virginia Penitentiary in Moundsville. Hij deed dienst van 1 okt 918 tot 1 juni 1923. Mr. Terrell zou zich afkeren tegen de omschrijving als gevangenisomvormer. Maar gevangen werden wel degelijk behandeld als mensen, hij moedigde sport aan, en introduceerde volwaardige ontspanning in de gevangenis waaronder het vertonen van film. Voor zover mogelijk stond hij aan het hoofd van de instelling met de nadruk op de individuele verantwoordelijkheid en respect voor de wet om aldus de gevangenen verantwoordelijk burgerschap bij te brengen.

Zijn eerste vrouw, Suzy McAdams, uit Morgan County, overleed in 1907, ze hadden één zoon, Claude M. (geb. 1896), die later rechten studeerde. In 1909 huwde hij Harriett E. Lee (aka Hattie) uit Mineral County, West Virginia. Nadat ze een baby jongen verloren in 1910 kregen ze nog één dochter, Barbara Lee die werd geboren op 27 oktober 1915 in Keyser, Mineral County, West Virginia, V.S.

Dus toen haar vader gevangenisdirecteur werd tussen 1918 en 1923 groeide ze op in de gevangenis. In 'Debs His Authorized Life and Letters from Woodstock Prison to Atlanta' David Karsner's 1919 biografie van Eugene Victor Debs wordt ze als kleuter ook vermeld:

... Op uitnodiging van de directeur dineerden we die avond bij hem en zijn familie die avond. Terwijl we met Deb's bewaker en vrouw aan het praten waren in hun privévertrekken op de bovenverdieping van de gevangenis, speelde de directeurs dochtertje Barbara Lee in de woonkamer. Debs' naam werd er veelvuldig vernoemd en uiteindelijk keek ook de baby met de bruine ogen in die van haar vader en vroeg: ''Papa, wie is Debs?" De directeur verwees zijn dochter met haar vraag naar mij door. Prompt liep ze naar me toe en kroop op mijn schoot, waar ze even daarvoor nog enkele kinderversjes met me had gezongen. "Debs is een goede, vriendelijke man," sprak ik haar toe, ''die houdt van alle kleine jongens en meisjes. En alle kleine jongens en meisjes die hem ontmoeten vinden hem ook aardig. Als hij nu hier niet zat zou hij zeker naar hier komen om met je te spelen." Het meisje danste van mij schoot af en liep handenklappend terug naar haar vader.
"Oh, papa, Mr. Debs is een lieve man die van kinderen houdt en met hen speelt ook. Denk je dat hij ooit naar boven komt om met mij te spelen?" Er was een verwachtingsvolle toon in haar stem terwijl ze haar onbeantwoordbare vraag stelde. Niemand van ons wist precies hoe we moesten antwoorden terwijl Barbara's verbeelding de gedachte van een mogelijke speelkameraad al volledig had omarmd.
"Neen, ik denk niet dat Mr.Debs ooit de tijd zal hebben om met je te komen spelen, Barbara Lee," zei haar vader uiteindelijk, "'Maar op een dag zul je hem wel eens ontmoeten." Het kleine meisje rende terug naar me toe alsof ik haar gedachten zou kunnen helpen. Ik zei haar dat ze, op een dag, wanneer ze groot was, misschien wel blij en trots zou zijn ooit in hetzelfde huis als Debs te hebben gewoond. Veel van zijn vrienden zouden graag hetzelfde kunnen zeggen. Ze keek me verwonderd aan met die grote bruine ogen." ...
 

Er is verder zeer weinig geweten over haar jeugd noch over het feit hoe Barbara tot acteren kwam. Maar toen ze later werd gekozen voor de rol van Nikki Porter werd ze in de kranten omschreven als een veterane actrice.

In 1937 werkte een groep jonge acteurs moedig in het John Golden Theater in Manhattan aan een farce genaamd Places, Please, een toneelstuk over het leven achter de scene door Aurania Rouverol. Volgens de kritieken werden ze op de opening nog gesteund door een welwillend publiek maar om eerlijk te zijn was het toneel uit drie akten alles behalve vermakelijk. Barbara speelde de rol van Sylvia O'Connor.

De eerste incarnatie van het latere We Love and Learn was genaamd As The Twig Is Bent en werd op radio gelanceerd op 24 maart 1941. Het vertelde het verhaal van de kleingeestige burgers uit Beechmont en hun verzet tegen de nieuwe schooldirectrice. Barbara Terrell (Andrea Reynolds) en George Coulouris speelden de hoofdrollen in deze versie met verder ook Frank Lovejoy als Bill.

Ondertussen wonend in Manhattan trouwde Barbara Lee er eind 1941 met de twee jaar oudere Omar Bostick Sanders. Deze werd later verwond door een landmijn in Normandië.

In februari '45 deed ze audities voor een rol in de radioreeks The High Places, maar het waren uiteindelijk Manfred B. Lee en Anthony Boucher die dachten dat Barbara een uitstekende actrice was die alles aankon wat een script van haar zou verlangen. Ze kreeg dus de rol van Nikki Porter datzelfde jaar. Manny en Anthony Krantenartikel uit 1946: "De veterane actrice in de rol van 'Nikki Porter' in de Ellery Queen misdaadreeks..."voorzagen in hun scripts, om die reden, zelfs meer Nikki-Ellery interactie. Tegen juli van datzelfde jaar moesten ze haar echter laten gaan nadat ze verschillende uitzendingen had gemist en dronk op het werk. Ondanks wat sommige bronnen schijnen te willen aangeven ("Nick the Knife" had wel degelijk  opvolgster Gertrude Warner in de rol van Nikki Porter) overleefden geen van de afleveringen waarin Barbara optrad.

Rechts: Krantenartikel uit 1946: "De veterane actrice in de rol van Nikki Porter in de Ellery Queen misdaadreeks."


In 1946 werd in Hillsborough, Florida ook de scheiding uitgesproken tussen haar en Omar, om dan binnen het jaar te hertrouwen met Norman E. Weiss in Marion County, West-Virginia. Een huwelijk dat ook geen stand zou houden.

In 1960 overleed haar vader Joseph naar verluid aan de gevolgen van een hartaanval terwijl hij zijn zoon in Greenwich, Conn.bezocht. Barbara woonde toen al in Chicago.

Ze overleed in Cook County, Chicago, Illinois op 31 okt 1963. Ze werd begraven tussen haar ouders.

Klik als je denkt ons te kunnen helpen...!

Referenties
(1) Old Time Radio Downloads
(2) RUSC
(3) OTRRpedia


Bijkomende video & audio bronnen
geen

Dit profiel van de acteur hierboven maakt deel uit van website Ellery Queen a website on deduction. Deze acteur speelde de rol van Nikki Porter in een Ellery Queen radio serie.


Pagina aangemaakt 19 maart 2017
Laatste update 29 september 2018

t e r u g   n a a r    L i j s t   v a n   V e r d a c h t e n


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright © MCMXCIX-MMXVII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.