Klik op de foto om terug te gaan...

Appeared on EQ tv-showBill Zuckert (18 dec 1915 - 23 jan 1997)
Lengte:1,85 m  (6' 1")
Gewicht: 100 kg
Haarkleur: bruin
Ogen: blauw
Huwelijken:
(1) Margaret Lottie Wallace (16 of 17 jul 1936
       -  rond 1956, gescheiden)
     Kinderen:
          Richard Zuckert (b. 28 jun 1949)
          Meg Faber (b.1952)
(2) Gladys Holland, actrice (7 jul 1958 -
      23 jan 1997, zijn dood)
      Dochter: Kimberly Mary Joan Zuckert,
      actress (aka Kymm) (b. 23 aug 1964)
Publiciteitsfoto van Bill Zuckert (1948).
Boven rechts: Publiciteitsfoto van Bill Zuckert (1948).

Bill Zuckert werd geboren op 18 december 1915 in de Bronx, New York, V.S. als William Frederick Zuckert Jr. , zoon van William Frederick Zuckert, Sr., een maker van liften en Ellen Hughes.

Hij genoot onderwijs door school te lopen bij verschillende openbare scholen - "maar niet te lang." Hij verliet school om een lift te bedienen, slaagde voor een examen burgerlijke dienst , verhuisde naar Washington DC voor zes jaar waar hij een job vond in het kantoor voor Indianenzaken - hij bleef er net lang genoeg op er een permanente status te verwerven. "Als het acteren hem ooit slecht afging kan ik altijd teruggaan naar de Indianen. Het was er interessant werken!". In Washington DC, en het naburige Virginia en Maryland, begon Bill met try-outs in zgn. little-theater gezelschappen. 
Hij huwde Margaret Lottie Wallace (geboren in Noord-Ierland) op 16 of 17 juli 1936 in Washington, D.C.
Bill telde ze ooit eens na en hij kwam tot de verrassende ontdekking dat hij bij de netwerken gratis had meegewerkt aan niet minder dan 50 tot 60 shows, en bovendien in zijn vrije tijd ook werkte bij organisaties als het Rode Kruis, US Navy en "March of Dimes".
Hij keerde uiteindelijk naar New York terug, om er zijn brood te verdienen met acteren, en met groot succes: het ontbrak hem sinds die tijd zelden aan een goedbetaalde week.

Hij begon zijn carrière in 1941 op radio in New York City waar hij zijn grote doorbraak kreeg toen hij de hoofdrol mocht spelen in een dramatisch onderdeel van de Kate Smith's show (1943).Hij begon zijn carrière in 1941 op radio in New York City waar hij zijn grote doorbraak kreeg toen hij de hoofdrol mocht spelen in een dramatisch onderdeel van de Kate Smith's show (1943). Hij vertolkte de rol van Daniel Boone. Sinds die tijd leende hij over de volgende 20 jaar zijn stem aan honderden drama's. Zijn karakterisaties gingen van het spelen van een dronkaards en klagende dieven tot eerlijke rechters en bedorven politici. Hij blonk uit in vocale gimmicks als lach- en niesbuien. Onder de dialecten die hij sprak hoorden Iers en het Zuiders accent.
Hij deed dienst in Wereldoorlog II waar hij negentien maanden dienst deed bij het 25th Special Seabee Battalion op New Guinea. Bij zijn terugkeer in het burgerleven begon hij met rollen langs weerszijden van de wet met radio shows als Gang Busters (1949 - ?), Treasury Agent, Counterspy, This Is Your FBI, Official Detective en FBI In Peace and War ( - 1954 -). Diverse echte politieofficieren die in de shows werden ingehuurd als technisch adviseur beweerden dat Bill "precies klonk zoals alle agenten waar ook ter wereld."
Bill Zuckert en Richard Widmark voor de microfoon in een episode van "Cavalcade of America" (1948)Te beginnen in 1949 was Bill Zuckert ook te horen in Mutual's "Gang Busters", de show die zich kon beroepen op een all-star cast. Neerzittend (L naar R): Larry Haines, Ken Lynch, Bob Haag, Bryna Raeburn, Bill Zuckert. Staand: regisseur Leonard Bass en omroeper Russ Dunbar. Deze foto genomen ter gelegenheid van de "TV Radio Mirror" Award Winners, 1955-66 waar ze wonnen voor favoriete Radio Mystery-Adventure Program.
Boven links: Bill Zuckert en Richard Widmark voor de microfoon in een episode van Cavalcade of America (1948). 
Boven rechts: Te beginnen in 1949 was Bill Zuckert ook te horen in Mutual's Gang Busters, de show die zich kon beroepen op een all-star cast. Neerzittend (L naar R): Larry Haines, Ken Lynch, Bob Haag, Bryna Raeburn, Bill Zuckert. Staand: regisseur Leonard Bass en omroeper Russ Dunbar. Deze foto genomen ter gelegenheid van de TV Radio Mirror Award Winners, 1955-66 waar ze wonnen voor favoriete Radio Mystery-Adventure Program.
Squad Room (1954) nog zo'n Mutual Radio programma waarin Chuck Webster (L) samen speelde met Bill Zuckert.De SF-series "Tom Corbett, Space Cadet" (1950-55) voor TV speelde zich af in het midden van de 24ste eeuw op de Ruimte academie. In de aflevering "Ambush in Space "(1955) gaf Bill Zuckert gestalte aan Brock één van drie mannen, die uit de gevangenis ontsnappen door een ruimtevrachttoestel te kapen.
Boven links: Squad Room (1954) nog zo'n Mutual Radio programma waarin Chuck Webster (L) samen speelde met Bill Zuckert.
Boven rechts: De SF-series Tom Corbett, Space Cadet (1950-55) voor TV speelde zich af in het midden van de 24ste eeuw op de Ruimte academie. In de aflevering "Ambush in Space "(1955) gaf Bill Zuckert gestalte aan Brock één van drie mannen, die uit de gevangenis ontsnappen door een ruimtevrachttoestel te kapen.

Met de afname van de populariteit van dramatische radio kon Bill bijna natuurlijk en makkelijk de overstap naar TV maken. Het werk op de TV in zijn pionierdagen wisselde hij af met het toneel zowel op als naast Broadway, en bij diverse toneelgezelschappen.

In 1956 speelde hij in Sixth Finger in a Five Finger Glove, een kortlopende Broadway komedie waarin ook actrice Gladys Holland een rol speelde. De twee zouden huwen op 7 juli 1958.

Peter Iving geeft richtlijnen aan zijn sterrencast voor "True Detective Mysteries" (1957): Van L naar R: omroeper Dan McCullough, top radiosmeris Bill Zuckert (staand), T.D.M. verteller Robert Haag, actrice Ethel Everett en acteur William Redfield. With Sergeant Brad Peters on duty, the game of cops and robbers is decidedly unequal. Bill Zuckert plays this hard-hitting, honest policeman in "Mystery Time" on ABC radio, 1957-1958
Boven links: Peter Iving geeft richtlijnen aan zijn sterrencast voor True Detective Mysteries (1957): Van L naar R: omroeper Dan McCullough, top radiosmeris Bill Zuckert (staand), T.D.M. verteller Robert Haag, actrice Ethel Everett en acteur William Redfield.
Boven rechts: Met Sergeant Brad Peters van dienst, is het spelletje van agent - dieven duidelijk in hun nadeel. Bill
Zuckert speelt een hardslaande maar eerlijke agent in Mystery Time op ABC radio (1957-1958).
"Wanneer hij niet achter slechteriken aanzit, probeert Bill vis te vangen bij Montauk Point, net buiten Long Island. Daarnaast zien we hem ook in zijn huis aan Mombasha Lake, zowat drie mijl buiten de stad Monroe, New York. Daar woont hij in een comfortabele driekamerwoning en tot zijn hobby's behoren tuinieren, lezen en "de kinderen" met name een 7 jaar oude zoon en een dochter die zes wordt. De Zuckerts hebben er een acre grond, twee honden en een prachtige tijd." (1957)
Bill Zuckert (Van L naar R) met zijn ouders Bill Sr. en Ellen Hughes Zuckert (precieze datum ongekend) - Met dank aan Kymm Zuckert
Boven: Hieronder Bill Zuckert (Van L naar R) met zijn ouders Bill Sr. en Ellen Hughes Zuckert (precieze datum ongekend) - Met dank aan Kymm Zuckert.

Op 2 februari 1960 trad hij Off-Broadway op in het Theatre de Lys in een double bill "farce" The Gay Apprentice/Too Close for Comfort. (8) Verder datzelfde jaar was hij ook te zien op het toneelpodium naast Gladys Holland, James Forster en Carl Low in Bernard Shaw's tussenspel uit zijn "Man and Superman" genaamd Don Juan in Hell.
Na ook te zijn opgetreden in Broadway stukken
The Gang's All Here (1959-60) met Melvyn Douglas, en The Andersonville Trial (1959-60) met George C. Scott, liet hij de "Grote Witte Weg" voor wat die was en ging de richting van het glamoureuze Hollywood uit om daar zijn carrière verder te zien bloeien.

Filmrollen werden in vergelijking eerder zeldzaam. In 1965, zonder bij naam te worden vernoemd in de aftiteling, speelde Bill toch maar mooi naast Steve McQueen in The Cincinnati Kid (1965). Bill speelde een pokerspeler die werd verslagen en geslagen door Steve.(Foto hieronder links)

In 1965, zonder bij naam te worden vernoemd in de aftiteling, speelde Bill Zuckert toch maar mooi naast Steve McQueen in "The Cincinnati Kid" (1965). Bill speelde een pokerspeler die werd verslagen en geslagen door Steve.Bill Zuckert speelde op onnavolgbare wijze de sheriff in de "Star Trek" aflevering, "Spectre of the Gun." (1968)
Boven links: Bill met Steve McQueen in The Cincinnati Kid (1965).
Boven rechts: Bill Zuckert speelde de sheriff in de Star Trek episode, "Spectre of the Gun" (1968).

Hij ging ook door met zijn televisiewerk, hij kreeg vele gast-en karakterrollen. Tussen 1962 and 1965 maakte hij als Rechter Edward Simpson vier TV optredens in Perry Mason. Hij werd ook een regelmatig gast in Mr. Novak (1964-65) als "Art Bradwell", lid van de faculteit - en verscheen ook min of meer regelmatig in een hoofdrol als "General Cross" in Wackiest Ship in the Army (1965). Hij was ook een co-ster  als "Chief Segal" in Captain Nice (1967) en speelde op onnavolgbare wijze de sheriff in de Star Trek aflevering, "Spectre of the Gun." (1968) (Foto hierboven rechts).

In de Batman episode, "The Entrancing Dr. Cassandra" (7 maart 1968) speelde David Lewis (R) Gevangenisbewaker Crichton, en Bill Zuckert was de kapitein in de gevangenis. (Foto hieronder links)

In de "Batman" episode, "The Entrancing Dr. Cassandra" (7 maart 1968) speelde David Lewis (R) Gevangenisbewaker Crichton, en Bill Zuckert was de kapitein in de gevangenis. Bill Zuckert speelde niet minder dan twee maal tegenover Elvis. Eens zonder screenvermelding als O'Grady in "Kid Galahad" (1962) en een tweede maal als Burgemeester Gilchrist (R) in "The Trouble with Girls" (1969) 
Boven links: In de Batman episode, "The Entrancing Dr. Cassandra" (7 maart 1968) speelde David Lewis (R) gevangenisbewaker Crichton, en Bill Zuckert was de kapitein van de gevangenis.
Boven rechts: Bill Zuckert al burgemeester Gilchrist tegenover Elvis in The Trouble with Girls (1969).
Bill Zuckert speelde niet minder dan twee maal tegenover Elvis. Eens zonder screenvermelding als O'Grady in Kid Galahad (1962) en een tweede maal als Burgemeester Gilchrist (R) in The Trouble with Girls (1969) (Foto hierboven rechts)
In 1964 kregen hij en Gladys Holland, een dochter Kymm. Ze is hier te zien met haar vader ergens rond 1970. (Foto rechts) 
In 1964 kregen hij en Gladys Holland, een dochter Kymm. Ze is hier te zien met haar vader ergens rond  1970.

Hij is bovendien ook de enige acteur uit de film Tora! Tora! Tora! (1970) die ondanks een duidelijke 'sprekend' rol in de film geen vermelding kreeg op de rolverdeling. Hij is in het begin van de film te zien en horen terwijl hij in een vliegtuig zit met Admiraal Husband E. Kimmel (gespeeld door Martin Balsam) en commentaar levert op de veiligheidsvoorzieningen van Pearl Harbor. (Foto hieronder bovenaan links)

Hij speelde Sergeant Velie in het makkelijk te vergeten moordmysterie Ellery Queen, Don't Look Behind You (1971), het wekte dan ook geen verbazing dat deze pilootfilm met Peter Lawford en Harry Morgan geen series kon opstarten.

Zuckert speelde een rechter in 1973 in de Kojak pilootfilm "The Marcus Nelson Murders"
(Foto hieronder bovenaan rechts).

Bill Zuckert is bovendien ook de enige acteur uit de film "Tora! Tora! Tora!" (1970) die ondanks een duidelijke 'sprekend' rol in de film geen vermelding kreeg op de rolverdeling. Hij is in het begin van de film te zien en horen terwijl hij in een vliegtuig zit met Admiraal Husband E. Kimmel (gespeeld door Martin Balsam) en commentaar levert op de veiligheidsvoorzieningen van Pearl Harbor. Zuckert speelde een rechter in 1973 in de "Kojak" pilootfilm "The Marcus Nelson Murders"
Boven links:Bill Zuckert in de film Tora! Tora! Tora! (1970).
Boven rechts: Zuckert als rechter in de Kojak pilootaflevering  "The Marcus Nelson Murders" (1973).
Zuckert speelde Tom Cassidy tegenover Michael Landon in "100 Mile Walk" een aflevering van "Little House on the Prairie" uit 1974. Bill speelde een levensreddende Ranger in "The Gathering Storm" uit de reeks "The Colbys" (1986)
Boven links:  Zuckert als Tom Cassidy tegenover Michael Landon in Little House on the Prairie.
Boven rechts: Als levensredende Ranger in The Colbys (1986).

Zuckert speelde Tom Cassidy tegenover Michael Landon in "100 Mile Walk" een aflevering van Little House on the Prairie uit 1974. (Foto hierboven onderaan links)

Bill speelde een levensreddende Ranger in "The Gathering Storm" uit de reeks The Colbys
(1986) (Foto hierboven onderaan rechts)

Zuckert een fervent aquarium liefhebber, actief bij de Los Angeles Aquarium Society en was lid van de "Advanced Cichlid Aquarists" van Zuid Californië.

Zijn televisiecarrière liep over meer dan 40 jaar met optredens in diverse populaire reeksen waaronder Columbo, St. Elsewhere, Dynasty en Little House on the Prairie.

Eén van Zuckert’s laatste filmrollen voor zijn dood in 1997 was een kleine rol (Miami Dolphins gekkenwerk kicker Ray Finkle's vader) in "Ace Ventura Pet Detective" (1974).Op 16 feb 1996 was Bill Zuckert voor het laatst op TV te zien in een "Diagnosis Murder" episode genaamd "Living on the Streets Can Be Murder".
Boven links: Eén van Zuckert’s laatste filmrollen voor zijn dood in 1997 was een kleine rol (Miami Dolphins gekkenwerk kicker Ray Finkle's vader) in Ace Ventura Pet Detective (1974).
Boven rechts: Op 16 feb 1996 was Bill Zuckert voor het laatst te zien op TV in  Diagnosis Murder.

Eén van Zuckert’s laatste filmrollen voor zijn dood in 1997 was een kleine rol in Ace Ventura Pet Detective. (Foto hierboven links). Zijn laatste film, een onafhankelijk productie, Happy Together (1996), werd geproduceerd en geregisseerd door Bill Lansford. Op 16 feb 1996 was hij voor het laatst op TV te zien in een Diagnosis Murder aflevering genaamd "Living on the Streets Can Be Murder"  (Foto hierboven rechts)

Zuckert zat ook in de beheerraad van zowel de Amerikaanse Federatie van Televisie en Radio Artiesten als de 'Screen Actors' Gilde. Na in beide organisatie castingsessies te hebben geïntroduceerd, was Zuckert een actief lid van AFTRA'S oriëntatieprogramma voor nieuwe leden.

Bill overleed op 23 januari 1997 in Woodland Hills, Los Angeles, Californië, V.S. (kanker en pneumonie). Gladys Holland overleed op 21 oktober 2017.

Notities:

Alle vermelde data voor films zijn voor de officiële release in de VS.
Alle vermelde data voor TV programma's zijn die van eerste uitzending.
Alle vermelde data voor (radio)toneelstukken zijn voor de periode waarin de acteur erbij betrokken was.

De feiten in het rood moeten nog bevestigd worden.

Klik op Uncle Sam als je denkt ons te kunnen helpen...!  Klik als je denkt ons te kunnen helpen...!

Andere referenties
(1) IMDb
(2) Wikipedia
(3) IBDB
(4) Scott Rollins Film and TV Trivia blog profile page
(5) RUSC

(6) OTRRPedia
(7) Kymm Zuckert
(8) IOBDB

Bijkomende video & audio bronnen
(1) Old Time Radio Downloads

(2) Shock Corridor - The Plan Tv Clip from series
(3) Space Cadet Full episode "Ambush in Space" (1955)

 

Dit profiel van de acteur hierboven maakt deel uit van Ellery Queen a website on deduction. Deze acteur speelde de rol van Sergeant Velie in een TV-pilootfilm voor Ellery Queen.
Vele van de profielen op deze site zijn samengesteld na zeer nauwgezet onderzoek van diverse bronnen. "Please quote and cite ethically!"


Pagina aangemaakt 18 maart 2018  
Laatste update 5 november 2022
  

t e r u g   n a a r    L i j s t   v a n   V e r d a c h t e n


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright © MCMXCIX-MMXXIV   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.