NAAR PAGINA: 1 2 3 4 56 7

ANDERE FIGUREN

Djuna, een kleine weesjongen met zigeunerbloed werd door de Inspecteur geadopteerd gedurende zijn eenzame jaren toen Ellery nog aan Djuna - weergave in de Japanese strip van de wees in dienst bij de Queens (Jet).de Universiteit studeerde.1  Deze opgewekte jongeman, een wees zolang als hij zich kan herinneren, extatisch onbewust van de noodzaak voor een achternaam - slank en klein, nerveus en vrolijk, overlopend met spirit en toch, wanneer de situatie dit vroeg, zo stil als een muis. 1 Hij kwam er toe als een kleine geslagen wezentje van Roemeense oorsprong met geen achternaam, een donkere huid en een grote handigheid. Als butler, uitstekende kok, huishouder en soms zelf vertrouweling...Zwart, gekruld haar en eerder stilzwijgen maar met een grote interesse in sport: 'Was het maar het baseball seizoen. Ik zou zo graag Babe Ruth er één zien raken'.. Hij speelde zelf ook baseball, handbal en basket. Hij werd zelfs uitkozen als quarterback van het Amerikaans voetbalteam in de club. Hij was tevens een fervent bioscoopbezoeker.
JJMcC vertrouwde ons ooit toe dat Djuna in goede gezondheid was en recentelijk de stress van een cosmische liefdesrelatie had ondergaan met een kleine 'heks' van het platteland. 2
De naam Djuna werd gekozen naar de naam van een avant-garde schrijver Djuna Barnes. Djuna kwam duidelijk op de voorgrond bij het oplossen van de juniormysteries.
Hij sliep in een kleine kamer achter de slaapkamer van vader en zoon.1

Later werd Djuna in het huishouden vervangen door Annie (Ellery Queen, Master detective) of door Mrs.Fabrikant (King is Dead, A Fine and Private Place). Ze wordt soms omschreven als "Fabby" 47  en haar kookkunsten zijn eerder berucht dan beroemd ... .

Sergeant Thomas Velie maakte zijn debuut in de Queen-saga met de Sergeant Velie zoals hij werd getekend door Frank Godwin voor een Redbook uitgave van "the Chinese Murder Mystery"woorden 'What's up, Doyle?' in The Roman Hat Mystery waar hij ons wordt voorgesteld als een lange man in gewone kledij. Inspecteur Queen spreekt hem op een eerder vaderlijke manier aan als 'Thomas'. Terwijl de trouwe sergeant Ellery dan weer als 'maestro' adresseert.
Velie, vaak omschreven als "de grote kerel met de handen als voorhamers en een donderende stem.." heeft, mede door de Hutton tv-reeks, zowaar een eigen "cult following" gekregen.
 

 

Howard Smith  -- KLIK VOOR MEER -- ...
Speelde in een EQ radiodrama
Howard Smith ( 12 aug 1893 - 10 jan 1968)

De eerste acteur om de Sergeant gestalte te geven in de eerste (uur lange)radio series (1939).... (klik op de foto voor meer)

Ted de Corsia  -- KLIK VOOR MEER -- ...Speelde in een EQ radiodramaTed de Corsia (29 sep 1905 - 11 apr 1973)

Ted met toneel alvorens met radio te beginnen. In oktober 1939 verving hij Howard Smith als Sergeant Velie in de Ellery Queen-serie om daarna, in 1948, de overstap naar film te wagen... (klik op de foto voor meer)

James Burke  -- KLIK VOOR MEER -- ...Appeared in EQ movieJames Burke (24 sep 1886 - 23 mei 1968)

Meestal in de rol van een, niet bijster snuggere, politieagent was Burke nog het meest opgemerkt als Sgt. Velie in de Columbia reeks rond Ellery Queen uit begin de jaren '40.... (klik op de foto voor meer)

Ed Latimer
Speelde in een EQ radiodramaEd Latimer ( 14 feb 1897 - ?)

Klik als je denkt ons te kunnen helpen...!
Speelde Sergeant Velie op radio in 1947.
George Matthews  -- KLIK VOOR MEER -- ...Speelde in een EQ radiodramaGeorge Mathews (10 okt 1911 - 7 nov 1984)

George speelde Sergeant Velie voor slechts twee episodes in 1947. Hij viel in voor Ed Latimer die daarna zijn rol heropnam.... (klik op de foto voor meer)
Alan ReedSpeelde in een EQ radiodramaAlan Reed (20 aug 1907 - 14 jun 1977)

Een acteur onlosmakelijk verbonden met de stem van "Fred Flinstone" nam de rol van Velie op zich op radio in 1947. 
Bill Zuckert
Speelde in een EQ tv-showBill Zuckert (18 dec 1915 - 23 jan 1997)

Mocht Velie gestalte geven in een makkelijk te vergeten detective mysterie "Ellery Queen, Don't Look Behind You" (1971) 
Tom Reese  -- KLIK VOOR MEER -- ...
Speelde in een EQ tv-showTom Reese (8 aug 1928  - )  

In de Tv-serie Ellery Queen(1975) zorgde hij in voor wat makkelijk de meest gekende interpretatie van Inspector Velie zou worden.  
... (klik op de foto voor meer)
 
Dr.Prouty zoals hij werd getekend door Frank Godwin voor een Redbook uitgave van "the Chinese Murder Mystery"Dokter Samuel Prouty, assistent van het Hoofd Medisch Onderzoek van New York County, een fervent sigarenroker. Prouty die geleek op de populaire opvatting van Mephistopheles rookte zijn donkere, gevaarlijk uitziende sigaren met hevige trekken.1 De autoriteit wanneer een doodsoorzaak en de vermoedelijke tijd van overlijden moet worden vastgesteld.
 

Robert StraussSpeelde in een EQ radiodramaRobert Strauss (8 nov 1913 - 20 feb 1975)

Speelde Prouty in de eerste (1 uur lange) radio serie. Wanneer de acteurs onderling een wedstrijd organiseerden wie om ter eerst de schuldige kon ontmaskeren waren de meest frequente winnaars Ted de Corsia  (Velie) en als tweede Robert Strauss.  

Charles Lane
Appeared in EQ movieCharles Lane (26 jan 1905 - 9 jul 2007)

In de drie eerste Columbia films (1940-1941) geproduceerd door Larry Darmour werd Doc Prouty gespeeld door Charles.

Arthur Allen
Speelde in een EQ radiodramaArthur B. Allen (8 apr 1881 - 25 aug 1947)

De tweede radio reeks was tevens de laatste waarin  Doc Prouty mocht aandraven.

Henry Sampson, District Attorney

Zeker in de eerste Queen-verhalen een terugkerende figuur. Spreekt Richard Queen aan als "Q".1

 

NAAR PAGINA: 1 2 3 4 56 7

 


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXVI   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.