NAAR PAGINA: 1 2 3 4 5 6 7

ELLERY QUEEN 1975-76   t e r u g

Deel 2: Episodes uit 1976

Ellery Queen

In zijn artikel "Confessions of a Mystery Writer" (Written By, 2002) zegt William Link: "Nu ik er op terugkijk, was de Queen serie te gecompliceerd voor zijn eigen goed. Ik weet nog hoe Dick en ik een volledige namiddag de zaten uit te zoeken hoe de sleutels aan een sleutelbos zouden vallen wanneer ze in iemands broekzak werden gestopt." En ook  "Ons falen met Ellery Queen had alles te maken met onze manier van werken.We maakten de sporen in Murder She Wrote veel eenvoudiger te ontcijferen, met af en toe zelfs zeer voor de Deze foto werd door NBC-televisie verdeeld in de herfst van 1975 ter promotie van de "Ellery Queen" tv-serie die maar één seizoen liep. Jim Hutton speelde de beroemde detective. De originele bijbehorende tekst ging als volgt: DETECTIVE AAN HET WERK -- Jim Hutton schittert in de titelrol van "Ellery Queen," NBC's nieuwste detective gebaseerd op een van Amerika's meest favoriete fictionele detectives, wordt in kleur uitgezonden op donderdag (9-10 p.m., NYT). Klik voor de omslag van TVue uit 26 oktober 1975 gebaseerd op deze foto van Jim Hutton.hand liggende moordenaars. De psychologie hierachter was dat dit de aandachtige kijker zou belonen en aldus zou motiveren om volgende week opnieuw te kijken. Een andere niet echt uitgedrukte reden was dan het makkelijker was om dergelijke sporen te verzinnen dan hemel en aarde te verzetten met sleutels in een broekzak. Ik herinner me wel dat we dit probleem uiteindelijk wel overwonnen. De essentie is eigenlijk dat Murder She Wrote 12 seizoenen liep en Ellery Queen nauwelijks één seizoen."

Boven rechts: Deze foto werd door NBC-televisie verdeeld in de herfst van 1975 ter promotie van de Ellery Queen tv-serie die maar één seizoen liep. Jim Hutton speelde de beroemde detective. De originele bijbehorende tekst ging als volgt: DETECTIVE AAN HET WERK -- Jim Hutton schittert in de titelrol van Ellery Queen, NBC's nieuwste detective gebaseerd op een van Amerika's meest favoriete fictionele detectives, wordt in kleur uitgezonden op donderdag (9-10 p.m., NYT). Klik voor de omslag van TVue uit 26 oktober 1975 gebaseerd op deze foto van Jim Hutton.

                 Ellery Queen verhuist met pak en zak naar zondagavond beginnend op 4 januari. De sterren van de serie Jim Hutton en David Wayne dragen hun steentje bij.
Boven: Ellery Queen verhuist met pak en zak naar zondagavond beginnend op
4 januari. De sterren van de serie Jim Hutton en David Wayne dragen hun steentje bij
.

                                

13"
The Adventure of the Black Falcon"

"There's nothing so sacred as true sentiment shared intimately by those who have sacrificed so much..."
"I'm sure they'd love to tell the world about it on my radio show  tomorrow night."

In de foto zien we David Wayne, Tab Hunter, Susan Stafford, Rosanna Huffman, William Schallert, Signe Hasso, John Hillerman and Jim Hutton gedurende de opname van een episode genaamd "The Adventure Of The Black Falcon" uit de "Ellery Queen" reeks.Simon arriveert in een restaurant waar hij een live-uitzending van zijn radioshow zal verzorgen en de resultaten van een moordonderzoek zal brengen. Hij heeft ook de Queens uitgenodigd om hen persoonlijk belachelijk te maken.
Nog voor het zover komt echter wordt iemand in het restaurant vermoord, één van de eigenaars werd vergiftigd door van een fles wijn te drinken.

Boven rechts: In de foto zien we David Wayne, Tab Hunter, Susan Stafford, Rosanna Huffman, William Schallert, Signe Hasso, John Hillerman and Jim Hutton gedurende de opname van een episode genaamd "The Adventure Of The Black Falcon" uit de Ellery Queen reeks.

Uitzenddatum:
4/1/76
Regisseur: Walter Doniger
Script: Marc B. Ray
Met: Signe Hasso (Flora Schumann / Gretchen Schiller), Howard Duff (Eddie Morgan / Emile Morganstern), Tab Hunter (John Randall), Roddy McDowall ("The Amazing Armitage"), William Schallert (Alexander), Rosanna Huffman (Nancy McGuire), Lewis Charles (Nick Kingston / Harry Norman), Bob Basso

14"The Adventure of the Sunday Punch"

Een prijsvechter wordt gedood terwijl hij oefent voor een titelgevecht. Wanneer zijn oefenpartner Joe Adams, als schuldige wordt aangewezen zoekt diens verloofde hulp bij Ellery. De autopsie wijst op vergiftiging, maar wie kon het hebben gedaan? Was het de verloofde die door hem werd geslagen? Of haar vader, de boksdokter? Het bendelid dat gedwongen werd te verliezen tijdens het gevecht? Of zijn manager die werd bewerkt?

POISONED PUNCH -- Manager Sam Hatter (Dane Clark, l.) en Doc Hatter (Lloyd Nolan) proberen vruchteloos Kid Hogan (zwaargewichtbokser Jerry Quarry) bij te brengen na een oefenpartij, in "The Sunday Punch" op NBC Television kleurenuitzending van zondag 11 (8-9 p.m. NYT) 1976.
Uitzenddatum: 11/1/76
Regisseur: Seymour Robbie
With Robert Alda (Frank Anthony), Lloyd Nolan (Dr. Sanford), Terrence O'Connor (Melinda Sanford), Janet MacLachlan (Corrine Ogden), Dane Clark (Sam Hatter), Dick Bakalyan (Maddie O'Neill), Juanita Moore (Mrs. Douglas), Otis Young (Joe Adams)Boven rechts: POISONED PUNCH -- Manager Sam Hatter (Dane Clark, l.) en Doc Hatter (Lloyd Nolan) proberen vruchteloos Kid Hogan (zwaargewichtbokser Jerry Quarry) bij te brengen na een oefenpartij, in "The Sunday Punch" op NBC Television kleurenuitzending van zondag 11 (8-9 p.m. NYT) 1976.
 

15"The Adventure of the Eccentric Engineer"

In zijn TV drama debuut zien we hier Ed McMahon, bekend van  NBC-TV's "The Tonight Show Starring Johnny Carson," hij speelt een speelgoedtrein enthousiast in "The Eccentric Engineer" in de NBC Televisie reeks "Ellery Queen".Wanneer een vroeger briljante, maar nu ogenschijnlijk seniele uitvinder wordt vermoord in zijn werkplaats vol elektrische treinen, is het mysterie een feit. Niemand kon de werkplaats in of uit tijdens de periode waarin de moord moet hebben plaatsgevonden. Om toegelaten te worden tot de treinkamer moest men immers een ticket bekomen. Wat het aantal verdachten beperkt tot familie en zakenpartners. Ellery kan ondertussen een jonge vrouw die hulp wil bij het schrijven van een liefdesverhaal maar niet van zich los schudden. Om haar uiteindelijk zelfs niet te willen kwijtspelen wanneer Ellery, eens te meer, zijn gezonde interesse in dames kan etaleren.

In deze uitzending luistert Inspecteur Queen naar een aflevering van The Lone Ranger op de radio.

Boven rechts: In zijn TV drama debuut zien we hier Ed McMahon, bekend van NBC-TV's The Tonight Show starring Johnny Carson, hij speelt een speelgoedtrein enthousiast in "The Eccentric Engineer" in de NBC Televisie reeks Ellery Queen.

Uitzenddatum: 1/18/76
Productie: Richard Levinson, William Link, Peter S. Fisher and Michael Rhodes
Productie: #43608 
Geschreven door:Booker Bradshaw, David P. Lewis 
Regisseur: Peter H.Hunt
Met: Ed McMahon (Lamont Franklin), Bobby Sherman (Doug Carmichael), Arthur Godfrey (Claude Sitwell), David Hedison (Roger Woods), Dorothy Malone (Carol Franklin), Ann Reinkin (Lorelei Farnsworth), Dick Van Patten (Billy Geeter), John Fujioka (eigenaar Chinees restaurant)

16"The Adventure of the Wary Witness"

Een van de meer ernstige afleveringen en tevens één van de betere. Kan Ellery de beschuldigde van de moord op bendelid Nick Danello helpen de ontbrekende getuige te vinden die zijn onschuld moet staande houden? Ellery voelt zich verplicht en meer emotioneel betrokken daar de betrokkene zijn oude schoolvriend Lin Hagen is. Een aantal zaken schijnen Dick Sargent (Tom Calabrese), Jim Hutton (Ellery Queen), Michael Constantine (Leo Campbell), Sam Gilman (de rechter).niet te rijmen. Zo heeft de vermiste getuige (een mysterieuze vrouw in een groene jurk) nergens in het appartement vingerafdrukken nagelaten. Bovendien kan haar beschrijving gelden voor de meeste vrouwen in New York. Frank Flannigan, de reporter werkt meer met Ellery (of "Junior" zoals hij Ellery noemt) samen dan gebruikelijk daar hij van mening is dat iemand die de stad van uitschot als Nick bevrijdt een medaille verdient. Maar het valt hem toch zwaar om het verhaal van de mysterieuze getuige van de St. Patrick's Dag Moord - die heimelijk Ellery had gecontacteerd - uit het nieuws te houden. Op een scoop blijven broeden is duidelijk niet voor Flannigan weggelegd.
Hoewel namen, details en aanwijzingen zeer verschillend zijn, lijkt de hoofdopzet voor dit plot te komen uit het kortverhaal "The Case against Carroll".

Gastster Sal Mineo werd vermoord op 12 februari 1976, slechts 18 dagen nadat deze aflevering voor het eerst werd uitgezonden.


Boven rechts: Dick Sargent (Tom Calabrese), Jim Hutton (Ellery Queen), Michael Constantine (Leo Campbell), Sam Gilman (de rechter).

Uitzenddatum:
25/1/76
Productie: Richard Levinson, William Link, Peter S. Fisher and Michael Rhodes
Geschreven door: Peter S. Fisher 
Regisseur: Walter Doniger
Met: Cesar Romero (Armand Donello), Michael Parks (Terry Purvis), Tricia O'Neil (Yvonne Donello), Sal Mineo (Jimmy Donello), Richard Young (Dr. Kemp), Dick Sargent (D.A.Tom Calabrese), Sam Gilman (Juez ), Michael Constantine (Leo Campbell), Dwayne Hickman (Linville Hagen )

17"The Adventure of the Judas Tree"

Een welstellend industrieel en voormalig oorlogsbegunstigde George Sherman dood wordt gestoken met een Chinese ceremoniële dolk, Ellery Queen (Jim Hutton) beschouwt Paula (Diana Muldaur) als één van de zes verdachten in de moord op haar rijke echtgenoot  - "The Judas Tree" (NBC Foto).vervolgens uit huis gesleept en opgehangen aan een boom. Deze boom is gekend als de Judasboom en een kroon van bloemen werd op zijn hoofd geplaatst. Zes sets vingerafdrukken en motieven voor iedereen bieden de Queens voldoende stof om uit te zuiveren. De zaak wordt er niet makkelijker op wanneer ze er achterkomen dat het slachtoffer, door een acuut lymfoom, maar enkele maanden te leven had.

Boven rechts: Ellery Queen (Jim Hutton) beschouwt Paula (Diana Muldaur) als één van de zes verdachten in de moord op haar rijke echtgenoot - "The Judas Tree" (NBC Foto).

Uitzenddatum:
1/2/76
Regisseur: Walter Doniger
Script: Martin Roth, Peter S. Fisher

Met: Dana Andrews (Lewis Marshall), Clu Gulager (Father Devlin / Capt. Thomas Horton), Diana Muldaur (Paulette Sherman), George Maharis (Dr. Tony Bender), Jack Kruschen (Gunther Starr), Ted Gehring (Bufford), Bill Dana (Salvatore Mercadonte), Michael Pataki (Albert Russo), James Shigeta (Stephen Yang), Nina Roman (Grace), Peter Hobbs (Dokter)

.

18"The Adventure of the Sinister Scenario"

"I didn't know...I finessed him, Dad."

Jim Hutton met Gilbert Mallory (Troy Donahue) die de "Ellery Queen" in de epische verfilming wordt.Een interessant concept: de Queens gaan naar Hollywood om de verfilming bij te wonen van een Ellery Queen boek. De goedgelovige Inspecteur is er van overtuigd dat ze ieder moment met het glamoureuze Hollywood zullen kennis maken, maar dat schijnt nooit echt te gaan lukken. In de studio ontmoeten ze de kerel die de Inspecteur (Noah Beery) zal spelen als de hoofdrolspeler, Gilbert Mallory (Troy Donahue) die de rol van Ellery op zich neemt. Mallory is echter zeer onbeschoft tegenover zowel zijn collega's acteurs als de cineast en blijkt uiteindelijk ook nog een zijn echtgenote te bedriegen.. Niemand is dan ook al te erg van stuk wanneer hij wordt vermoord.

Boven rechts: Jim Hutton met Gilbert Mallory (Troy Donahue) die de "Ellery Queen" in de epische verfilming wordt.

Uitzenddatum:
8/2/76
Regisseur: Peter H.Hunt
Met: Vincent Price (Michael Raynor), Troy Donahue (Gilbert Mallory), Paul Carr (Tte. Braden), Noah Beery Jr. (Lionel Briggs), Barbara Rush (Claire Mallory), James B. Sikking (Mike Hewitt), Karl Lukas (Sgt. Harris), Susan Damante (Pamela Courtney), Don DeFore (Dave Pierce), Jack Murdoch (Al Garvin), Paul Fix (Capt.Benjamin Blake)

19"The Adventure of the Two-Faced Woman"

Dodelijke kunstveiling -- Lillian McGraw (Dr. Joyce Brother, links), haar echtgenoot, Clint (Forrest Tucker), and haar nicht, Celeste (Vera Miles), wonen een kunstveiling bij waar Lillian het portret van een vrouw koopt en kort daarna wordt omgebracht in  "The Two-Faced Woman" in NBC's "Ellery Queen" kleurenuitzending, 29 feb (20-21. NYT).Terwijl Ellery Simon Brimmer's radiostudio bezoekt krijgt hij het bericht dat Lillian McGraw werd neergestoken. Zo komt Ellery van Simon te weten wat eerder die dag is gebeurd toen hij en Mrs.McGraw ter waarde van driehonderd en vijftigduizend dollar aan schilderijen kochten in de Prescott Gallerijen. Dit laat het weelderig gebruikt toe van een aantal flashbacks verteld door de ogen van Brimmer waarin we meer dan gewoonlijk iets te weten komen over het vermoorde slachtoffer.

Boven rechts: Dodelijke kunstveiling -- Lillian McGraw (Dr. Joyce Brother, links), haar echtgenoot, Clint (Forrest Tucker), and haar nicht, Celeste (Vera Miles), wonen een kunstveiling bij waar Lillian het portret van een vrouw koopt en kort daarna wordt omgebracht in "The Two-Faced Woman" in NBC's Ellery Queen kleurenuitzending, 29 feb (20-21. NYT).

Uitzenddatum:
29/2/76
Regisseur: Jack Arnold
Met: Vera Miles (Celeste Wakefield), Joyce Brothers (Lillian McGraw), Theodore Bikel (Sergio Vargo), Woodrow Parfey (Dr. Saltzman), Edward Mulhare (Myles Prescott), Victor Buono (Dr. Friedland), James Andronica (Eddie Hummel), Alfred Ryder (Claude Gravette), Forrest Tucker (Clint McGraw), Ben Wright (Anton Luchek).

20"The Adventure of the Tyrant of Tin Pan Alley

VLUCHTIGE GLIMLACH -- Rudy Vallee, is als top liedjesschrijver, één en al vrolijkheid terwijl hij samen met zijn vrouw (Polly Bergen) aanschuift aan wat zijn laatste radio-interview gaat worden. Te zien in een "Ellery Queen" episode genaamd "The Tyrant of Tin Pan Alley".Een populair liedjesschrijver is vermoord tijdens het muzikaal intermezzo van een radio-interview. Ellery probeert de goede naam van een vriend te vrijwaren wanneer blijkt dat deze openlijk het slachtoffer had beschuldigd van plagiaat. Simon Brimmer verschijnt opnieuw - zelfingenomen als altijd - ten tonele zoals gebruikelijk in de afleveringen met radiostudio's als achtergrond. De oplossing zal voor de veteranen onder de Queenlezers meer voor de hand liggen dan voor Simon. Vandaar dan ook geen prijzen om te raden dat Ellery Mr. Brimmer opnieuw de loef afsteekt.

Boven rechts: VLUCHTIGE GLIMLACH -- Rudy Vallee, is als top liedjesschrijver, één en al vrolijkheid terwijl hij samen met zijn vrouw (Polly Bergen) aanschuift aan wat zijn laatste radio-interview gaat worden. Te zien in een Ellery Queen episode genaamd "The Tyrant of Tin Pan Alley".

Uitzenddatum:
7/3/76
Regisseur: Seymour Robbie
Met: Albert Salmi (Herbie Morrow), Polly Bergen (Dina Carroll-Wyner), Michael Callan (Gary Swift), Vince Howard (Charlie), Norman Fell (Errol Keyes), Brad David (Dan Murphy), Ken Berry (Paul Parker), Dori Brenner (Laura Schramm), Rudy Vallee (Alvin Winer)

21"The Adventure of Caesar's Last Sleep"

Een bendelid die een kroongetuige zal zijn voor een ambitieuze aanklager wordt vermoord. Een probleem voor Inspecteur Queen's afdeling die verantwoordelijk was voor de bewaking van de getuige die zijn belastende getuigenis jegens de georganiseerde misdaad nog niet had afgemaakt. De aanklager gaat nu voor de scalp van de Inspecteur. Voor we het goed en wel beseffen wordt een beschuldigende vinger uitgestoken naar Sgt. Velie, wiens schoonbroer eigenaar is van een restaurant dat regelmatig wordt bezocht door Wachtend op de ieder moment arriverende gangster zijn (van links naar rechts) gastvedette Kevin Tighe en de twee hoofdrolspelers Jim Hutton en David Wayne. Tighe was de ster van het netwerk's "Emergency!", en trad hier op als Detective Jim Millay (NBC-foto).het bendelid Benny Franks. Wanneer het de Inspecteur openlijk te heet onder de voeten wordt, wordt hem onomwonden verweten dat hij te oud is voor zijn taak en teveel op zijn zoon steunt. Terwijl, deze keer, pa de cruciale hint in zijn juiste context plaatst (terwijl Ellery ze duidelijk eerst zag) en dan ook de laatste "ontmaskering van de moordenaar" mag doen.

Boven rechts: Wachtend op de ieder moment arriverende gangster zijn (van links naar rechts) gastvedette Kevin Tighe en de twee hoofdrolspelers Jim Hutton en David Wayne. Tighe was de ster van het netwerk's Emergency!, en trad hier op als Detective Jim Millay (NBC-foto).

Uitzenddatum: 14/
3/76
Regisseur: Richard Michaels
Met: Stuart Whitman (Erwin Murphy), Michael V. Gazzo (Benny Franks), Timothy Carey (Jay Bonner), Bibi Besch (Edie Allen), Edward Albert (Lee Marx), Arch Johnson (Commissaris), Stanley Ralph (Ross Gabe),
Kevin Tighe (Jim Millay),
Jan Murray (Ralph Caesar).

22"The Adventure of the Hard-Hearted Huckster"

Carolyn Jones (Rita Radcliffe) met David Wayne (Inspector Queen) in "The Adventure of The Hard-Hearted Huckster".Het enthousiasme voor de, toen,  net ontluikende wereld van de televisie werd niet door hem gedeeld. Wanneer het hoofd van de marketingafdeling van de Quick Silver Tobacco Company wordt vermoord, terwijl hij alleen in zijn bureel zijn middagmaal gebruikte, is het een geluk bij een ongeluk dat zowel Ellery Queen als Frank Flanagan ter plaatse zijn. Ellery is er om wat informatie te verzamelen voor een nieuw boek, terwijl Frank net werd aangeboden om zijn eigen radioshow te laten sponsoren door Quick Silver Cigars. Wanneer James Blevin Long wordt vermoord, verdwijnt de afkeer voor televisie als sneeuw voor de zon en het aanbod voor Flannigan wordt overgedragen naar een televisieshow.

Boven rechts: Carolyn Jones (Rita Radcliffe) met David Wayne (Inspector Queen) in "The Adventure of The Hard-Hearted Huckster".

Uitzenddatum: 21/
3/76
Script: Robert Swanson
Regisseur: Edward Abroms
Met: Juliet Mills (Florence Ames), Eddie Bracken (Horace Manley), Bob Crane (Jerry Crabtree), Herb Edelman (Max Sheldon), Carolyn Jones (Rita Radcliffe), Fred Beir (James Bevin Long)

..

23"The Adventure of the Disappearing Dagger"

"I know exactly what I was doing five years ago. What?
Seven years!"

Dana Wynter en Mel Ferrer in een studiofoto voor NBC's "The Adventures of Ellery Queen".Ellery onderzoekt de moord op een gepensioneerde detective die werd gedood terwijl hij een vijf jaar oude, onopgeloste moord onderzocht. Een andere onmogelijke misdaadsituatie, en een redelijk goede, leidt ertoe dat beide zaken tegen het eind van de aflevering zijn opgelost.

Boven rechts: Dana Wynter en Mel Ferrer in een studiofoto voor NBC's The Adventures of Ellery Queen.

Uitzenddatum:
4/4/76
Producers: Peter S. Fischer and Michael Rhodes
Executive producers: Richard Levinson and William Link
Regisseur: Jack Arnold
Teleplay: Stephen Lord, Robert Van Scoyk, Peter S. Fisher
Verhaal door: Stephen Lord
Met:  Gary Burghoff (Jerry Hacker), Walter Pidgeon (Hamilton Drew), Mel Ferrer (Brandon Childs), Dana Wynter (Alyssa Childs), Ronny Cox (Buck Nolan), Michele Marsh (Norma Lee Burke), R.G. Armstrong (Sam Buffo) , Tom Reese (Sgt. Velie), Tom Lacy (Ray Vogel), Tom Brown (the Broadcaster), Kristin Larkin (de assistent)

Volgens Fred Dannay, trok de serie niet minder dan twintig miljoen kijkers per week. Jammer genoeg was dit voor de netwerken onvoldoende, en zo werd Ellery Queen na amper één seizoen uit de ether genomen. Nadat de laatste aflevering werd uitgezonden, lagen er nog een aantal scripts te wachten, waarvan sommigen zeer goed. Vele werden gerecupereerd in de kortdurende NBC serie The Eddie Capra Mysteries met Vincent Baggetta in de hoofdrol. Men probeerde de elementen van Columbo te mengen met deze uit Ellery Queen wat uiteindelijk op niks uitdraaide daar de hoofdrol Richard Levinson en William Link's creatie: Columbototaal verkeerd gekozen was. Een van de beste,  niet gebruikte scripts, "The Adventure of the Grand Old Lady" (waarin een bekend detectiveschrijver sterft en Ellery een oude zaak oprakelt waarin hij persoonlijk betrokken was..), werd aangepast voor een aflevering van Murder, She Wrote met Jessica Fletcher in de "EQ rol". Van hetzelfde schrijversduo dat de "Hutton-series" voortbracht komt ook het immens populaire Columbo en in de allereerste aflevering van die serie ("Murder by the Book" - 15 september '71), geregisseerd door Steven Spielberg, lieten ze een wereldberoemd  detectiveschrijver zijn medeschrijver vermoorden in onvervalste "perfecte moord" stijl, om uiteindelijk te worden ontmaskerd door sloddervos Columbo. Het was geen geheim dat men zich hier op Dannay en Lee had geïnspireerd alhoewel het hoofdpersonage van hun boeken, Mrs.Melville duidelijk meer een Miss Marple-kloon was.
 

  In september 2010 werd de dvd box
  van de serie uitgegeven met de vol-
  ledige pilootaflevering en een
Ellery
  Queen
documentaire met de
  medewerking van  medeschepper

  William Link (links).  David Lambert
  van tcshowsdvd bezorgde deze  sneak
  preview
.
1

Deel 1: Episodes uit 1975 ...

(top)

Referenties
(1)
Ellery Queen on the Small Screen by Francis M.Nevins Jr.
     in The Armchair Detective volume 12, 1979
 (2) Ellery Queen - the TV series

Page first published 2015  
Last updated Nov 14, 2021 

Vorige lijst ...    t e r u g           

Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright
© MCMXCIX-MMXXI   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.