NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1969-1972   MIKE Mc CALL

Enkele kortverhalen dienden als voorbode op de Troubleshooter serie. Deze verhalen ("Object Lesson," "No Parking," "No
Place to Live," en "Miracles Do Happen") werden herdrukt en van harde kaft voorzien als Q.E.D. om als springplank te dienen voor meer deze "sociaal relevante" verhalen. Waarom Gil Brewer, auteur van de Al Mundy reeks, als eerste werd gekozen of waarom telkens een verschillende gastauteur voor de boeken werd gekozen zal misschien nooit echt helemaal opgehelderd worden. Toen Manfred Lee in 1972 overleed (kort voor het beëindigen van The Blue Movie Murders) kwam er abrupt een eind aan de serie.

Mike McCall was een soort "Steve McGarrett" figuur, maar dan één zonder politieapparaat waarop hij een beroep kon doen. McCall gaf enkel rekenschap aan de Gouverneur en werd door Gouverneur Holland uitgestuurd waar de wet in zijn werking werd beperkt; McCall's taak was eigenlijk opruimingswerk. (Frank Daniels)

 

Moord op de Campus (1969)

Moord op de Campus - Q.B.I. De dochter van gouverneur Sam Holland's rivaal voor de volgende verkiezingen en zijn beste vriend was vermist  -- Maar ze was meer dan dat. Wie zat achter deze laatste terreurdaad en zat achter Laura's verdwijning? Wie vuurde de studentenprotesten in Tisquanto's aan -- een grappenmaker of een eerlijke hervormer ... of ging het hier veeleer om een samenzwering tegen de school?  Een zaak voor Mike McCall.

Geschreven door Gil Brewer. (Klik op de kaft om meer te lezen)

 The Black Hearts Murder (1970)

The Black Hearts Murder - Q.B.I.Waar is Harlan James? De ontsnapte leider van de Black Hearts wiens woede de stad naar interraciale terreur dreef. Harlan James riep op tot geweld -- tot zwart protest, ... tegen de blanke leiders van de stad. Maar riep hij ook op tot moord? Een taak met topprioriteit voor Mike McCall. Een vooraanstaand blanke leider wordt neergeschoten en Mike moet de moordenaar vinden -- of er komt een open interraciale oorlog van!

Geen Nederlandstalige vertaling teruggevonden . Geschreven in opdracht van door Richard Deming. (Klik op de kaft om meer te lezen)

De Wilde Nimf (1972)

De Wilde Nimf - Q.B.I.Actie van Amerikaanse Dolle Mina's tegen pornofilms, doorkruist door onderzoek van Mike McCall naar de moord op Ben Sloane, maker van een vermaarde blue movie. Niemand sprak er met vreemden, niet Xavier Mann, niet Major Jordan, niet mooie April Evans, die weigerde te zeggen wie ze was of waarom ook zij de moord onderzocht.. Een dodelijke combinatie zo bleek... men liet dan ook een lijk na om het te bewijzen.

Geschreven in opdracht door Edward D. Hoch. Alle in opdracht geschreven boeken werden door Lee nagezien, behalve deze laatste die door Dannay werd herzien na Lee's dood. (Klik op de kaft om meer te lezen)

 

NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright © MCMXCIX-MMXXII   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.