NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1964-1966 PAPERBACK ORIGINALS

Het gebeurde op een Zomerdag (1964)

Het gebeurde op een Zomerdag - Q.B.I.'Beter een goede buur dan een verre vriend,' luidt een oud, en derhalve zeer wijs spreekwoord. Maar het is een minder wijs, ontdekt Nancy Howell, als je een buurvrouw hebt die Lila Connor heet en verontrustend aantrekkelijk is. Lila zelf wordt op een warme zomerdag vermoord teruggevonden. Rechercheur Masters heeft er een zware dobber aan. Eindigt het spoor werkelijk bij Lila's echtgenoot, die zelfmoord heeft gepleegd?

Zeer goede broeierige sfeerschepping met een lijst van verdachten en geschreven door gastschrijver Fletcher Flora (Klik op de kaft om meer te lezen)

De Afrekening (1964)

The Last Score - Q.B.I.Leslie Gibson was een rijke, mooie,  zeventienjarige snotneus - erop uit op tegen eender welke prijs lol te trappen! En Leslie had haar zinnen gezet op Reid Rance, avonturier en gids extraordinaire, om haar de heetste plekjes van Mexico te tonen. Haar rondrit eindigde met problemen met de grote P. Kan Reid de politie omzeilen en Leslie uit de handen van haar ontvoerders redden voor de tijd om is...?

Met een lijst van verdachten. Geschreven door Charles W. Runyon.
 (Klik op de kaft om meer te lezen)

Verdacht en Voortvluchtig (1965)

Verdacht en Voorvluchtig - Q.B.I. John Vallancourt, de koele, kalme diplomaat was doodongerust. Een goede vriend was dood en zijn dochter vermist. John vreesde het ergste en het ergste was Nancy's liefje Keith Rollins. Keith was de hoofdverdachte in de zaak en sleurde Nancy met zich mee. Als Keith een moordenaar was, dan kon John van één ding zeker zijn: hij moest Keith grijpen voor de politie dat deed of hij kon zijn dochter wel eens zeer dood terugvinden...!

Lijst van verdachten aanwezig en geschreven door gastschrijver Talmage Powell (Klik op de kaft om meer te lezen)

Gangsters in Iroquois (1965)

Gangsters in Iroquois - Q.B.I.Larry Cutter zou niets aan het toeval overlaten om Iroquois in te palmen, dacht Ted Saxon. Hij was ook niet bereid om een politiecommissaris in dienst te nemen die naar de pijpen zou dansen van een burgemeester die zelf de touwtjes niet in handen had.  Commissaris Saxon was vermoord. En wie kon die ene man zijn waarover Cutter de perfecte controle kon uitvoeren? Er was maar één antwoord mogelijk: de man die Andy Saxon had vermoord!

Gastschrijver: Richard Deming (Klik op de kaft om meer te lezen)

Een Plaats om te Sterven (1965)

Een Plaats om te Sterven - Q.B.I. Het moest wel zelfmoord zijn, meende de politie. Er was trouwens een brief waaruit bleek dat het slachtoffer al enkele maanden gechanteerd werd. Voor zijn dochter bleven er echter enkele vragen onbeantwoord. Voor zij de antwoorden vond, werden twee mensen gewurgd, van wie één in haar eigen flat. En de moordenaar was op pad om ook haar het zwijgen op te leggen.

Een van de betere gesloten-kamermoorden geschreven door gastschrijver Jack Vance (Klik op de kaft om meer te lezen)

The Killer Touch (1965)

The Killer Touch - Q.B.I.Hij opende de safe en keek naar het fortuin. Hij begon de diamanten in zijn zak te steken. Plots bemerkte hij een beweging en iemand sprong op hem. Het wapen ging af en de kogel baande zich een weg door zijn aanvallers arm terwijl hij naar buiten sprong. Hij dook op uit het opspattende water en zwom weg. Een motorboot lag voor anker enkele honderden meters verderop....

Niet in een Nederlandse vertaling teruggevonden. Geschreven door Charles W. Runyon.  (Klik op de kaft om meer te lezen)

Uitgekookt Alibi (1966)

Uitgekookt alibi - Q.B.I.Politie Kapitein Bartholdi permitteert zich soms een onschuldige fantasie. Zijn gedachten, zo stelde hij zich voor, waren onverantwoordelijke kronkels die zich een weg uit zijn hoofd baanden en rondzwierven dat het niet mooi meer was. Een vrouw werd gekidnapt. De vrouw was dood. Hij wist wie de moordenaar was. Hij zou er zijn pensioen en zijn ziel op hebben verwed.

Geschreven in opdracht van door Fletcher Flora. (Klik op de kaft om meer te lezen)

De Loslopende Gek (1966)

De Loslopende Gek - Q.B.I.Vijf mannen maken een trektocht door een van Amerika's fraaie natuurparken. Een van hen wordt door een schot uit een hinderlaag getroffen en valt dood neer. Is hij het slachtoffer geworden van de onbekende figuur door wie ze menen te worden achtervolgd? Is er sprake van een loslopende gek?

Lijst van verdachten in het begin. Geschreven door Jack Vance. (Klik op de kaft om meer te lezen)

 

NAAR:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 


 
Inleiding | Plattegrond | Q.B.I. | Liist Verdachten | Wie?  | Q.E.D. | Moord en scene | Nieuw | Auteursrecht
Copyright © MCMXCIX-MMXXIV   Ellery Queen, een website rond deductie. Alle rechten voorbehouden.